ta rabata podoba mi się najbardziej martwi mnie troszkę Nigra, bo straciła połowę liści.. Oczywiście wiem, że jest jesień )), ale podobno na śliwie liście trzymają się długo. Oby nie padła :/
Ja Was bardzooooo przepraszam, że u mnie tak kulinarnie się zrobiło..... I jeszcze chce Wam coś pokazać z dnia dzisiejszego.... No ale co ja zrobię? Ogród daleko.... jakoś tęsknotę muszę zabić, spacery przywołują u mnie tylko jeszcze większą tęsknotę za Kubusiowem.... Także przepraszam Was jeszcze za te kulinarne wynurzenia
....tak sobie dzisiaj pomyślałam, że za chwilę w ogóle nie będę nic robić w kuchni..... Paweł w niedziele trzasną obiad a dzisiaj moje dziecko kotlety mielone.....
Kotlety mielone czyli zabawa mięskiem ...mina mówi sama za siebie
Tak, to ta jedna z nowszych rabat. Nawiązuje ona do przedniej części ogrodu, ponieważ z boku domu się z nią łączy, dlatego jest w bieli i zieleni. Dodałam tu sporo kul z bukszpanów i cisów, więc jest ogrodowiskowa. Na razie rośnie tu kilka róż z jednej odmiany - White Cover (słabo widać, bo dopiero zaczęły powtarzanie kwitnienia przy daglezji, ale dosadzę jeszcze jakieś ładne, białe angielki teraz lub na wiosnę.
Przed domem też jest bukszpanowo - biało, ale tam dominują Aspiryn Rose i Claire Austin \
Jesień na całego...
Róże coraz wolniej rozwijają kwiaty, liście krzewów, miłorzębów, piwonii i bodziszków mają pięknie przebarwione liście. Poranne mgły w połączeniu ze słonkiem wyglądają ślicznie. Nadchodzi czas jesiennych prac związanych z przesadzaniem roślin i sadzeniem nowych. Szkoda, że dzień taki krótki...
Róże ukojenie dla oczu..
"czas jesiennych prac związanych z przesadzeniem roślin" - i ukojenie dla duszy
Cóż to za piękne róże?...
Świat róż nieznany.. odkrywam i oczy przecieram ze zdumienia, że tyle odmian.. i co jedna to piękniejsza...
Dalej:
kółka różowe i białe, to róże, które mam dosadzic, zaznaczyłam także przebieg kocimiętki (ciekawe kiedy się tak rozrośnie) i dodałam ciemne szałwie, czyli akcent.
Przesadziłam?
Łaaał,.... nie przesadziłaś Cudnie będzie
PS.
poproszę o korepetycje z szybkości podejmowania decyzji co do nasadzeń
Ta "przejrzystość" mocno mnie denerwuje...
Brak tu konkretnego ,gęstego żywopłotu jako tła dla reszty!!!
Muszę to zdecydowanie zmienic - a cisy zanim urosną to ja siwa będę.Przeniosę je na "podkłady kolejowe" i będzie git!
Plan jest ,wiec przez zimę będę siły magazynować i do ataku wiosną
dla mnie jest ślicznie żywopłot moze i doda uroku, ale tak jest równie pięknie
ale fajne to zdjęcie ma jakąś tajemnice w sobie
sorki Lenuś że ja tak z doskoku ale przywitać się chciałam i jak zobaczyłam to zdjęcie to mnie takie mysli naszły
ale czytam że się zastanawiasz nad zmianą? tak se patrzę i myslę że może i poniekąd masz rację że brak jest tła, ale jakbyś nie powiedziała to ja bym na to nie wpadła
jest świetnie