Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 07:11, 09 paź 2012

Do góry

Ewo twój "grzybek" w ogrodzie ma kolosalne rozmiary - a ja to bym tylko kapelusz zjadła

Wspaniale u Ciebie.Lektury jesienne też mam odłożone
Pozdrawiam
Mój jesienny ogród 07:04, 09 paź 2012

Do góry
Ewo, to jesień tak maluje ja to tylko pokazuje. Stwierdzam że w tamtym roku było ładniej w tym jakoś sucho było i liście dziwnie się przebarwiały i szubko spadały i za dużo wiatru było który rwał je na potęgę.
Irenko, wiem, widziałem i wpisałem się, czyż bym się pomylił?
Mirka , to kawałeczek drogi jest do mnie ze 4 dychy. A miskanta tak wypasłem na EM-ach i biohumusie, zresztą jak wszystko na warzywniku cofnij się do tyłu pokazywałem pory,selery, buraki, marchew, a kabaczki to takie wielkie leżą jak prosiaki, muszę zrobić foto.
Bożenko, ogólnie nie lubię tej pory roku która nadchodzi ale i ona ma swój urok. Mam drzewa i krzewy które nawet w bez śnieżną zimę wyglądają cudownie, klon pensylwański i strzępiastokory, trzmielina oskrzydlona, leszczyna turecka i contorta, platan, rajska jabłonka w kształcie parasolki, derenie w różnych kolorach, no i krzewy które mają całą zimę owocki i trawy które całą zimę falują i szeleszczą. Zimowe fotki również są przepiękne.
Gabrysiu masz racje, że u mnie trochę parkowo jest dzięki tym coraz większym drzewom. Ty również masz sporo drzew i kiedy urosną będzie super już za 10 lat będą spore moje mają 15.
Bogdziu, wiem że to duże drzewo ale zawsze rośnie prosto i ma taką stożkową wzorcową koronę i przepiękną korę która jest bardzo miła w dotyku. Moje orzechy jeszcze są puste, dopiero zaczyna owocować, mają też 15 lat. Pozdrawiam gorąco w ten chłodny dzionek.

Wichrowe wzgórze 06:45, 09 paź 2012

Do góry
Dasia napisał(a)

Sliczna jesień u Ciebie.

To jest jedna z nowszych rabat? Ta przy daglezji, tak? Jakaś bardziej ogrodowiskowa niz pozostałe się wydaje.

Tak, to ta jedna z nowszych rabat. Nawiązuje ona do przedniej części ogrodu, ponieważ z boku domu się z nią łączy, dlatego jest w bieli i zieleni. Dodałam tu sporo kul z bukszpanów i cisów, więc jest ogrodowiskowa. Na razie rośnie tu kilka róż z jednej odmiany - White Cover (słabo widać, bo dopiero zaczęły powtarzanie kwitnienia przy daglezji, ale dosadzę jeszcze jakieś ładne, białe angielki teraz lub na wiosnę.

Przed domem też jest bukszpanowo - biało, ale tam dominują Aspiryn Rose i Claire Austin

Wichrowe wzgórze 06:37, 09 paź 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Ślicznie!

Dzięki, Joasiu Ja również byłam wczoraj u Ciebie, ale nie zostawiłam śladu. Muszę się poprawić
Wichrowe wzgórze 06:35, 09 paź 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
I pięknie jest i bardzo fajnie jest

Gabrysiu, przypomniałaś mi starą, fajną piosenkę Chodzi teraz za mną od wczoraj
Wichrowe wzgórze 06:32, 09 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Monic, powiem krótko : zawsze jak zaglądam do Ciebie, to podziwiam zdrowotność Twoich roślin, dorodne okazy w masie i z osobna.

Dziękuję, Ewuniu
Wichrowe wzgórze 06:29, 09 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Moniczko, jakie piękne te zdjęcia .
Gdyby taka złota jesień chciała trwac jak najdłużej..
Róże wciąż obfcie kwitną, szkoda ich będzie.

Tak, Aniu, róże wciąż chcą kwitnąć. Mało tego - one dopiero zaczęły drugie kwitnienie u mnie, a tu już przymrozki. Dzisiaj jak zawoziłam syna na przystanek przed 6.00, to musiałam drapać mróz z szyb. I wcale nie był jakiś lekki, tylko mocno przymrożony, niczym zimą.
Kolorowy ogród na piasku 02:13, 09 paź 2012

Do góry
viva napisał(a)
Dzisiaj odwiedził nas taki gość....tak dorodnego jeszcze nie widziałam

Na dobranoc zagadka.... co rośnie w naszym ogrodzie..... dostałam taki prezent.... miało to być coś wyjątkowego, bo niby... o zgrozo!..... już wszystko mam

Ale miałaś gościa !!!!!!!!
Kolorowe rabaty 02:10, 09 paź 2012

Do góry
Dziś trochę tu wrzuciłam mianowicie wymieniałam cisy .Tego z owocami niestety musiałam wsadzić na zimę po lewej stronie hortensji i mini hostę ,ale tu cisa tego nie będzie.Nie ma pomysłu gdzie go wsadzić .
Anabelka ma towarzystwo host potem jest cis następnie rozchodnik obok rozchodnika hortensja Bobo przeniesiona dzisiaj i będzie miskant chyba po między koniką ,a Bobo .
Oczywiście obrzeżem polecą żurawki

Kwiatki i rabatki u Elizy 01:55, 09 paź 2012

Do góry
Elizo to na tę setuchnę

Kolorowe rabaty 01:44, 09 paź 2012

Do góry
Tu chyba widać jak tworzy się obrzeże z trawek, rabata pustoszeje bo wkładałam byliny i likwidowałam już cynie i inne rzeczy .Np.słoneczniczek wylądował za płotem w okolicach ostróżek

Kolorowe rabaty 01:41, 09 paź 2012

Do góry
Zdjęcia z nocy nie wyszły chyba bateria słabnie,albo dobrej tanecznicy

Miskant i hortensja muszę te dwie piękności przesadzić w inne miejsca.Potrzebuje duchowego wsparcia ))))))

Pszczelarnia 01:15, 09 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I długie wieczory z książkami (już mam cały stosik naszykowany):

też ma naszykowany, ale nie wiem ile przeczytam
Moja największa pasja - ogród 01:06, 09 paź 2012

Do góry
Piękny widok Dobranoc
Pszczelarnia 01:03, 09 paź 2012

Do góry
I długie wieczory z książkami (już mam cały stosik naszykowany):

Kolorowe rabaty 01:03, 09 paź 2012

Do góry
Na ostatnim zdjęciu jest grusza,a po lewej stronie jabłoń oblepiona owocami .Gdybym się nie bała to gruszki mogę z dachu rwać To u sąsiadki oczywiście.Była by większa tylko jak sobie pomyślałam,któregoś roku,że trzeba by ją przyciąć i wierzbę płaczącą tak silny wiatr i pierun mnie wysłuchał walną w jedno i drugie drzewo oprócz tego dostało się bzu i magnolii z przeciwnej strony ulicy
Tu może jabłka lepiej widać.Jest tych jabłonek więcej bo to taki sad mały,ale nie widać zza innych drzew i roślin.

Kolorowe rabaty 00:54, 09 paź 2012

Do góry

Kolorowe rabaty 00:48, 09 paź 2012

Do góry
Powinnam zacząć od dnia.Każdy szuka u siebie kolorów jesieni więc nie chciałam być gorsza.
Celownik poszedł na okolice o których Viva nic nie wiedziała

Kolorowy ogród na piasku 00:38, 09 paź 2012

Do góry
Dzisiaj odwiedził nas taki gość....tak dorodnego jeszcze nie widziałam

Na dobranoc zagadka.... co rośnie w naszym ogrodzie..... dostałam taki prezent.... miało to być coś wyjątkowego, bo niby... o zgrozo!..... już wszystko mam

Pszczelarnia 00:35, 09 paź 2012

Do góry
Czy ten bambus jest bardzo agresywny? Jakoś nie chce przemarznąć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies