Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 23:47, 27 lis 2012

Akanto, na poprzednim forum gdy korzystałam z Twoich nieocenionych rad, zastanawiałam się jak możesz wyglądać tajemniczy dobry duszku...A teraz widzę, że tak właśnie powinnaś wyglądać dokładnie jak na tym zdjęciu. Ta mądrość, dobroć, doświadczenie.
Widziałam u Ciebie budki "osowe?". My też kiedyś mieliśmy na strychu lokatorów szerszeni, ja właśnie gdzieś słyszałam, że trzeba zgłosić strażakom, bo oni przygotowani, a dla nas to niebezpieczne.
Przyjechali odpowiednio ubrani i zrobili porządek.
Pozdrawiam Cię serdecznie i fajnie, że tu jesteś.
Mala_Mi 00:02, 28 lis 2012

Dawno mnie tu nie było, a u Ciebie też śliczny brąz
Ognik też mi wymarza... do zera..odbija i do zera... nie mam do niego sił.. M jeszcze nie pozwala wyrzucać....
Poskrobaj kajtka za uszkiem, bo o nim też pamiętam..
Milka 11:42, 28 lis 2012

A ja ognika po macoszemu traktuję i żyje bez problemu, myślałam, ze wszędzie tak sobie radzi;
Weroniko pozdrawiam i też brązami się zachwycam
Bogdzia 15:42, 28 lis 2012

weronika77 napisał(a)

[b]Bogdziu
, czy goryczki wymagają ochrony przed zimą?

Ja swoje przykryłam świerkowymi gałazkami tylko w pierwszym roku.Na wiosnę posyp je dolomitem.Pozdrawiam serdecznie Weroniko.
zuza12 08:38, 29 lis 2012

Witaj Weroniko!
Zaniedbałam Cię ostatnio i nie byłam dawno w Twoim ogrodzie. Dzisiaj to naprawiam i nadrabiam. Myślałam, że bajkowy ogród już nie jest w stanie nas niczym zaskoczyć i myliłam sie, bo kryształów to się w nim nie spodziewałam. Piękne brązy i klimaty jesienne. Super.
weronika77 23:56, 29 lis 2012

asc napisał(a)
Dawno mnie tu nie było, a u Ciebie też śliczny brąz
Ognik też mi wymarza... do zera..odbija i do zera... nie mam do niego sił.. M jeszcze nie pozwala wyrzucać....
Poskrobaj kajtka za uszkiem, bo o nim też pamiętam..

Aniu,ognik miał się czerwienić nad żywopłocikiem tawułowym, chyba lepiej to zrobi Anabella jak pokaże białe kule. ale też szkoda go wyrzucić.
Kajtka nie poskrobię dzisiaj, bo znów walczył, i lepiej niech cicho leży do jutra. Wczoraj się zaprzyjaźnił z bezpańskim psem (tym co go chciał zagryź) a dzisiaj pewnie za blisko poszedł do dziury w obcym płocie.
Po to go uczyli tybetańscy mnisi grzać nogi cesarzom, żeby on po polskiej wsi latał, zawadiaka i nieposłuchaniec...?
Chociaż czasem traktuje mnie po cesarsku, i jak nie chce mi się wstać z łóżka, to Kajtek traktuje mnie po pańsku. Pozdrawiamy i o Twoim Misiu pamiętamy, a Kajtek pewnie na głowę chciałby mu zaraz wejść.
Kumple przychodzą, więc i pan czasem daje wolność pieskowi, a pani się stresuje.

Kajtek dba o higienę i jak wraca ze spaceru lub ucieczki, to łapki myje w oczku.
weronika77 00:00, 30 lis 2012

irena_milek napisał(a)
A ja ognika po macoszemu traktuję i żyje bez problemu, myślałam, ze wszędzie tak sobie radzi;
Weroniko pozdrawiam i też brązami się zachwycam

Irenko, chodziłam Twoimi śladami i podglądałam zakupy w Wwie. Po Twojemu też spojrzę jutro na moje azalie, chociaż nimi to trzeba się martwić raczej po zimie.Pozdrawiam.
weronika77 00:03, 30 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

[b]Bogdziu
, czy goryczki wymagają ochrony przed zimą?

Ja swoje przykryłam świerkowymi gałazkami tylko w pierwszym roku.Na wiosnę posyp je dolomitem.Pozdrawiam serdecznie Weroniko.

Dziękuję Bogdziu. Ja już podsypywałam ze trzy razy dolomitem. Teraz zrobię jak mówisz, przykryję gałązkami, i aby do wiosny. A z narzędziami zrobiłaś piękny porządeczek, i ze Ty tak potrafisz to pięknie i poetycznie przekazać. Pozdrawiam.
weronika77 00:08, 30 lis 2012

zuza12 napisał(a)
Witaj Weroniko!
Zaniedbałam Cię ostatnio i nie byłam dawno w Twoim ogrodzie. Dzisiaj to naprawiam i nadrabiam. Myślałam, że bajkowy ogród już nie jest w stanie nas niczym zaskoczyć i myliłam sie, bo kryształów to się w nim nie spodziewałam. Piękne brązy i klimaty jesienne. Super.

Kryształy nie pasują, więc ja nie stroję, ale Natura biżuterię odpowiednią założyła i oby zaskakiwała nas pozytywnie, łagodną zimą i kwitnącą wiosenką.
Milka 23:35, 30 lis 2012

Oby ta zima była łagodna, ale co będzie natura tylko wie

Sporo kumpli do Kajtka przychodzi, ale do wody to chyba nie teraz wchodził, przeziębi się!!
miłego weekendu