Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:37, 10 wrz 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 10:35, 10 wrz 2012

Do góry
Witam z uśmiechniętą gębą wszystkich zaglądających ..... Na kolejne spotkanie przybędę sama gdziekolwiek się odbędzie Wówczas nagadamy się mam nadzieję do syta ale czy to możliwe przy naszych temperamentach Ściskam Was serdecznie i załączam kilka fotek z dzisiejszego poranka

Nasz mały raj na ziemi :) 10:19, 10 wrz 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Asiu, fajnie było pochodzić łapcia w łapcię...
Pozdrawiam!

Elu przepraszam że nie zamieniłyśmy dłużej słowa ale tyle nas było a ja jeszcze z Natusią... Myślę że jeszcze będzie okazja nie raz
Proszę prześlij mi fotki na maila Przesłałam na priv.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:09, 10 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Poranny rekonesans

Wczorajsze funkiowe skarpetki dla drzewek (są powyciągane bo duże kępy cięłam na 5 części, wiosną będą bardziej krępe):

.............

Witaj,
a mnie zainteresowało okrycie pni drzewek, czy to juz na zimę???????????? i jakie drzewka okrywasz w ten sposób?
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:04, 10 wrz 2012

Do góry
No i musze sie pochwalić jeszcze jednym
Wczoraj na małą uroczystość dostałam od mojej drugiej połówki
oto takiego pięknego klona crimson sentry:

Prawda że jest piękny!
ma 150cm i piekne zdrowie przyrosty
No cieszyłam i nadale cieszę się jak dziecko!!!
w tym roku musi przetrwac zimę zadołowany w donicy u teściów na działce, ale w przyszłym podzie już na swoje miejsce

Początki w Kruklandii 09:58, 10 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Nie wiem co dać na obwódkę po łuku. Trawę jakąś czy żurawki ? I zielony kolor czy żółty i połączyć to z obwódką dla świerczka???

Dlaej będzie żywopłocik z bukszpanu a za nim Tuje Aurea Nana i czerwone lub bordowe żurawki.

A ja po łuku dałabym kilka kulek bukszpanowych albo tuje danice (takie powtórzenie z początku rabaty), a dalej pociągnij bukszpanowy zywoplocik, co do reszty to ns razie nic innego nie przyszło mi do głowy

Ok. Dzięki za pomysła!
Będę myśleć.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:57, 10 wrz 2012

Do góry
No to w ramach ogrodowych poczynań chwalę się.
Macie Wy mam i ja
NIe jest może doskonała ta kompozycja i nie ma może super ekstra doniczki ale,
kfiatuszki do kompozycji dostałam od juniora

Takie małe a tak cieszy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:55, 10 wrz 2012

Do góry
Poranny rekonesans

Wczorajsze funkiowe skarpetki dla drzewek (są powyciągane bo duże kępy cięłam na 5 części, wiosną będą bardziej krępe):

W tle widać kolejne drzewko, a w cieniu po lewej miejsce pod maliny:

A tu mi się po nich zrobiło miejsce - może na jeżówki?? Od wschodu? Koloru mi tu brakuje, było ciągle zielono... Jeszcze 2 kępy ze srodka znikną, bo 1,5 skarpetki brakuje

Żurawki ładnie się rozrosły, muszę je jakoś kolorystycznie uporządkować... ale może na wiosnę, bo niedobrze znoszą przesadzanie w środku lata (ups)...

Róże kwitną dopiero - wcześniej zacienione przez fasolę (już tego kolejny raz nigdy nie zrobię

Wilczomlecz od sąsiadki dobrze się ma

Jeden kwiat Grandiflory w wazonie, 2 kolejne na krzaku, obok liście anabelki (chyba jest za blisko

Jeden z cisów to osobnik żeński, bo ma owoce!

Miłego dnia!! Poniedziałek, ale piękne słonko za oknem
Początki w Kruklandii 09:54, 10 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Justynko moje jaskrawe żurawki - ale nie wiem co to za odmiany...

Te z drugiego zdjęcia mi się podobają. Tylko żeby jeszcze ktoś powiedział jaka to odmiana
Puste pole z wysepką kwiatową 09:53, 10 wrz 2012

Do góry
Zobaczcie jak pięknie opakowane nasionka dostałam od Elfika! Muszę to pokazać!

Początki w Kruklandii 09:51, 10 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Nie wiem co dać na obwódkę po łuku. Trawę jakąś czy żurawki ? I zielony kolor czy żółty i połączyć to z obwódką dla świerczka???

Dlaej będzie żywopłocik z bukszpanu a za nim Tuje Aurea Nana i czerwone lub bordowe żurawki.

A ja po łuku dałabym kilka kulek bukszpanowych albo tuje danice (takie powtórzenie z początku rabaty), a dalej pociągnij bukszpanowy zywoplocik, co do reszty to ns razie nic innego nie przyszło mi do głowy
Puste pole z wysepką kwiatową 09:49, 10 wrz 2012

Do góry
Elfiku jesteś cudowna! Cieszę się, że Cię poznałam

Piękna dalia! Ostatnio mnie wzięło na różowo

Początki w Kruklandii 09:46, 10 wrz 2012

Do góry
Justynko moje jaskrawe żurawki - ale nie wiem co to za odmiany...

Początki w Kruklandii 09:41, 10 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Justynka, a dlaczego nie chcesz pociagnąć bukszpanika?

a jeżli nie bukszpanik to ja jestem za żurawkami, bo trawa mogłaby się lewać z tą z zawijaska

ale ja sie zupełnie nie znam

pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:39, 10 wrz 2012

Do góry
Dary od Elfika. Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Wśród tych liliowców jest Hudson Valley, podobno piękny.

Dostałam też nasionka. W domu otworzyłam torebkę i zobaczyłam takie pudełeczko. Elfiku, ale się napracowałaś. Dziękuję, to bardzo miły prezent.

A w pudełeczku

Ogródkowy chaos u monitki 09:34, 10 wrz 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Moniko, rojniki super, ale ja chciałam jeszcze do tej rabaty przy podjeździe coś dodać, do tej wersji tawuły+bukszpany, rozchodniki i trawy.
Fajnie by tam wyglądała w tej szerszej części przy podjeździe, w rogu od strony bramy grupa z trzech duzych kul, ale naprawdę dużych, większych niż tawuły dookoła, własnie takich "wrzuconych" w tawuły, może by je trzeba samemu przez pare lat podchodować do odpowiedniej wielkości, takie duże ciężko kupić, no i kosztują. Wisnia tak jak planujesz, a akcent z rozchodników i np. rozplenicy na tym wąskim rogu, najdalszym od podjazdu. I wszystko, tak jak Magnolia napisała, takie "przypadkowe", nie w rządkach

Ewcia bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś. Twoje uwagi jak zawsze cenne
O coś takiego ci chodziło? tak mniej więcej...bo ja antytalencie rysunkowe jestem...

Wracając jeszcze do tej rabaty co jest za tą planowaną, pod oknem. Tak mnie w weekend olśniło jakbym pod kulą która jest dała przyklejone kulki bukszpanowe potem do świerków bodziszka jako najniższe piętro a w dziurę pomiędzy rozchodnikiem a świerkiem rozplenicę żeby to jakoś powiązać ze sobę to będzie dobrze czy nie bardzo?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:28, 10 wrz 2012

Do góry
Piękne sadzonki jeżówek, bardzo gęste różowe po ok. 5zł!

Do tego jeszcze 2x rozchodnik Matrona (bardzo mi się podoba) i 3x rozplenica Hameln. Jakie tam były piękne rozplenice w ogrodzie pokazowym!!!

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:28, 10 wrz 2012

Do góry
I znowu poniedziałek, i znowu czekamy na weekend i wtedy......

A dzisiaj wracamy do rzeczywistości i codziennych obowiazków w pracy. Sobota upłynęła pod znakiem plewienia i sadzenia cebulek. Wygrałam z chwastami. Cebulki tylko częściowo posadzone. Ogród odwdzięcza się pieknymi obrazami.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:23, 10 wrz 2012

Do góry
Pokażę moje zakupy.
1x hort. Grandiflora i 3x hort. Great Star

Dokupiłam 2x cis Repandens, bo mi dwa nie ruszyły od wiosny. Ładne duże sadzonki, moje może za rok takie będą, ale kupowałąm po 6 zł, a te nowe po 15 zł

Początki w Kruklandii 09:21, 10 wrz 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies