Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.
10:37, 10 wrz 2012
Justynko moje jaskrawe żurawki - ale nie wiem co to za odmiany...
![]()
![]()
Nie wiem co dać na obwódkę po łuku. Trawę jakąś czy żurawki ? I zielony kolor czy żółty i połączyć to z obwódką dla świerczka???
![]()
Dlaej będzie żywopłocik z bukszpanu a za nim Tuje Aurea Nana i czerwone lub bordowe żurawki.
Nie wiem co dać na obwódkę po łuku. Trawę jakąś czy żurawki ? I zielony kolor czy żółty i połączyć to z obwódką dla świerczka???
![]()
Dlaej będzie żywopłocik z bukszpanu a za nim Tuje Aurea Nana i czerwone lub bordowe żurawki.
Moniko, rojniki super, ale ja chciałam jeszcze do tej rabaty przy podjeździe coś dodać, do tej wersji tawuły+bukszpany, rozchodniki i trawy.
Fajnie by tam wyglądała w tej szerszej części przy podjeździe, w rogu od strony bramy grupa z trzech duzych kul, ale naprawdę dużych, większych niż tawuły dookoła, własnie takich "wrzuconych" w tawuły, może by je trzeba samemu przez pare lat podchodować do odpowiedniej wielkości, takie duże ciężko kupić, no i kosztują. Wisnia tak jak planujesz, a akcent z rozchodników i np. rozplenicy na tym wąskim rogu, najdalszym od podjazdu. I wszystko, tak jak Magnolia napisała, takie "przypadkowe", nie w rządkach