Mój 4 arowy azyl...
19:30, 26 paź 2012
Skrętniki postanowiły zakwitnąć
Ten odsadzony też, choć na razie jednym kwiatkiem
Ten odsadzony też, choć na razie jednym kwiatkiem
no to dziewczynki teraz czas na ooodpoczyyyynekkkk. idzie zima .
wpadłam po pracy do ogrodu jak poparzona , zmieniłam tylko buty na gumowce i kurtkę na polar i jazda . zasadziłam upolowane 10 czosnków gladiatorów , po całe 5 zł. nie zostawiłam w pudełku ani jednego .w końcu mnie też coś się trafia tanio .były do tej pory po 10 zł. ale pan już chryzantemki miał w ofercie i chciał się czosnków pozbyć . mam nadzieje na spektakularne kwitnienie . bo na wiosnę tego roku sterczały 4 szti bardzo mi sie spodobały
a czy ktoś się spotkał żeby nornice czosnek jadły ????
moje czosnki
GLADIATOR
![]()
![]()
KARATAWSKI
![]()
JADALNY
![]()
jest też czosnek wschodni i niedżwiedzi , ale fotka zaginęła w tajemniczych okolicznościach
Marto,pies przypalonej nie dostaje......
Okołodomowe dreptane nachęciło mnie na jakieś co nieco w piekarniku.....
![]()
Nasze ptaki tak oswojone, że dziś im robiłam zdjęcia z odległości 2 metrów słownie DWÓCH.... były czujne i niespokojne, ale co chwila któryś odważny podlatywał... niestety ostrość mi się automatem łapała na wszystko tylko nie ptaki...ale kilka mam fotek... i nie sąto wykadrowywane zdjecia i nie z okna, tylko stałam w pobliżu karmnika na ścieżce
Sikorka próbowała wziąć ziarnko z wiszącego karmnika od Irenki... i tak czaiła się.......
![]()
Dawno mnie nie było na Ogrodowisku, a u Ciebie już tyle gości w nowym wątku. Jesteś niesamowicie sympatyczną dziewczyną z pięknym ogrodem, więc nie dziwię się, że masz takie powodzenie. Aniu, przegapiłam 1000, więc na pierwszą wizytę w nowym wątku przyjmij ode mnie różyczkę.
Pozdrawiam cieplutko![]()
![]()