Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Kolorowe rabaty 21:53, 12 kwi 2012

Do góry
Ale się porobiło - większe rewolucje niż u mnie!

Napisałaś projekt - zdradzisz szczegóły?
Kolorowe rabaty 21:42, 12 kwi 2012

Do góry
Haniu i ciastko zjadłam nawet brytfankę ciast))))))))))
Agnieszko rzeczywiście tak może się skojarzyć ten hiacynt
Asc sporo rozmów trudno się przebić do zdjęć.Nie miej wyrzutów,trzeba było szybciej się zdecydować ;P ))))))))))))))Żartuję nie miej
Joanka spostrzegawczość atut w zawodzie dlatego mnie nie zaskoczyłaś
Marzena2007 bardzo się cieszę bo to jakieś utwierdzenie,że projekt ma sens
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:22, 12 kwi 2012

Do góry
Wrzosiec Golden Starlet

Rysio wyciągnął plan, jaki mu narysowałam niedawno - taki projekt-schemat

Rysio kombinuje, zakręca ekranem

Ogródkowy chaos u monitki 21:48, 11 kwi 2012

Do góry
Kurcze monitka - widzę, że i Ty się głowisz Ale Ty choć projekt już stworzylaś a ja błądzę po omacku, chyba też muszę się wziąć za rysowanie
Fajnie masz, że ta ściana zielona od sąsiada już rośnie ! Myślę, że spokojnie możesz potraktować to jako tło
I ja tez trawy bym tu widziała...z tymi hortensjami - mamy podobny gust
Marzenie o... 20:46, 11 kwi 2012

Do góry
Linka napisał(a)
HEJ. Witam się i ja
Bardzo podoba mi się projekt tej rabaty, wzorowanej na Danusiowej pięknej realizacji . Kulki fajne juz masz. Co do rozmieszczenia, to moim zdaniem zostaje dużo miejsca na obrzeżu. Czym planujesz je wypełnić?

Witam, witam. No właśnie - zostaje trochę miejsca na obrzeżach i tak do końca to sama nie wiem co tam dać. W górnej części rabaty dojdą jeszcze dwie kulki, a na dole myslałam o ciurkadełku. A tak wogóle to musze sie w końcu wybrać do szkółki i może tam cos wymyślę. W każdym razie zdjęcia na bieżąco będę pokazywać.
W najbliższym czasie planuje użyć szpadelka do kancików, bo właśnie dziś "przyszedl".
Marzenie o... 20:16, 11 kwi 2012

Do góry
HEJ. Witam się i ja
Bardzo podoba mi się projekt tej rabaty, wzorowanej na Danusiowej pięknej realizacji . Kulki fajne juz masz. Co do rozmieszczenia, to moim zdaniem zostaje dużo miejsca na obrzeżu. Czym planujesz je wypełnić?
Jak obsadzić od nowa?? 18:17, 09 kwi 2012

Do góry
Jak tam idą nasadzenia? Projekt był wspaniały.
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:45, 08 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Masz rację, przytnę je. Myślałam o tym,ale nie wiedziałam ile ciąć. Cieszę się, że przyjechały takie gęste bo obawiałam się, że będą same patyki za tę cenę. A czym tniesz te graby? Masz jakieś specjalne narzędzie?

Projekt Danusiowy bardzo mi się spodobał, ale trochę go zmienię do moich warunków. Nie wiem np. co mogłabym posadzić zamiast tych Thuji w tyle (na zdjęciu kierunek w prawo na zakręcie) Chodzi o to, że u mnie są dość silne wiatry i straszny pył z drogi i nie ukrywam, że chcę się trochę zasłonić z tego powodu. Na zewnątrz myślałam żeby posadzić dąb szypułkowy lub buk pospolity (kolumnowe). 4 szt.

Z pomysłami zapraszam serdecznie

Monika przez pierwsze dwa lata przycinałam je sekatorem i maszynką do cięcia bukszpanów... Bo gałązki były cieniutkie. W tym roku planuję dokonać zakupu nożyc akumulatorowych do cięcia żywopłotu. Poniwaz będę je ciąć w czerwcu to mam chwilę czasu
Teraz przytnij im tylko góre aby sie rozkrzewiały
http://muratordom.pl/ogrod/trawnik-i-zywoplot/jaki-zywoplot-zywoplot-lisciasty-czy-zywoplot-iglasty,91_5020.html
http://www.e-ogrody.com/a-925-zywoploty-lisciaste.html
Ogród z perspektywą na przyszłość 05:32, 08 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moniko dostawa cuuuudowna. Cieszę sie z Toba.
Buszpany i cisy rewleacyjne. Graby w świetnej cenie jak na tę wielkość.
Odnośnie grabów po posadzeniu przytnij je o ok. 1/3 aby sie zagęściły od dołu. Moje tnę od dwoch lat i nadal nie mam gęstej ściany, mają olbrzymią tendencje do wyciągania się w góre. A tak by się chciało aby żywopłot był wysoki i gęsty jednoczesnie. moje graby mialy 1,5 m i zostały ścięte do 1 m.... Po posadzeniu.
Projekt Danusi piękny zatem zakatek u Ciebie będzie równie urokliwy .

Masz rację, przytnę je. Myślałam o tym,ale nie wiedziałam ile ciąć. Cieszę się, że przyjechały takie gęste bo obawiałam się, że będą same patyki za tę cenę. A czym tniesz te graby? Masz jakieś specjalne narzędzie?

Projekt Danusiowy bardzo mi się spodobał, ale trochę go zmienię do moich warunków. Nie wiem np. co mogłabym posadzić zamiast tych Thuji w tyle (na zdjęciu kierunek w prawo na zakręcie) Chodzi o to, że u mnie są dość silne wiatry i straszny pył z drogi i nie ukrywam, że chcę się trochę zasłonić z tego powodu. Na zewnątrz myślałam żeby posadzić dąb szypułkowy lub buk pospolity (kolumnowe). 4 szt.

Z pomysłami zapraszam serdecznie

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:43, 07 kwi 2012

Do góry
Moniko dostawa cuuuudowna. Cieszę sie z Toba.
Buszpany i cisy rewleacyjne. Graby w świetnej cenie jak na tę wielkość.
Odnośnie grabów po posadzeniu przytnij je o ok. 1/3 aby sie zagęściły od dołu. Moje tnę od dwoch lat i nadal nie mam gęstej ściany, mają olbrzymią tendencje do wyciągania się w góre. A tak by się chciało aby żywopłot był wysoki i gęsty jednoczesnie. moje graby mialy 1,5 m i zostały ścięte do 1 m.... Po posadzeniu.
Projekt Danusi piękny zatem zakatek u Ciebie będzie równie urokliwy .
Początki w Kruklandii 09:33, 07 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Juzia przecież miałaś zrobiony projekt przez Sylę? I co znów zmieniasz.

??? Chodzi o projekt rabat całościowy?
To wyszło jakoś wspólnie...dużo osób pomagało...ale ostatecznie sama nabazgrałam
OTO to Lece jak nabazgrane i już nic nie zmieniam

Teraz tylko z nasadzeniami się męczę, bo tego akurat nie umiem
Kubusiowo 23:34, 06 kwi 2012

Do góry
Gosia mnie się projekt bardzo podoba Ciekawe jak wyjdzie w realu Już nie mogę się doczekać
Kiedy jedziecie do Kubusiowa?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:16, 06 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Jak dzisiaj przyjedzie do mnie i moje krzywusy zobaczy to się podbuduje moralnie

Jakieś przedswiateczne spotkanko macie... . Bawcie się dobrze i pozdrawiam!

Wieloszka do Marzenki pojechałam po donicę do bukszpana na pniu już posadzony ... bardzo się spieszyłam, bo jeszcze tyle do zrobienia miałam ... ale już świętuję i się goszczę u Teściów

... też mi się podoba projekt Sylwii będzie super
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 22:03, 06 kwi 2012

Do góry
Nie widziałam ciurkadełka, poproszę fotkę jak rozpakujesz
projekt jak widzę był trafiony, po niewielkich zmianach świetnie wygląda przedogródek.
Jak to miło widzieć, że działasz i jesteś konsekwentna
Początki w Kruklandii 19:30, 06 kwi 2012

Do góry
Juzia przecież miałaś zrobiony projekt przez Sylę? I co znów zmieniasz.
Kubusiowo 10:17, 06 kwi 2012

Do góry
Ależ profesjonalny projekt wymyśliłaś ciekawa jestem efektu końcowego!
Kubusiowo 09:44, 06 kwi 2012

Do góry
Projekt fajny, ale jakos nie umiem go odczytać
Kubusiowo 08:08, 06 kwi 2012

Do góry
Projekt bardzo fajny. Lubię takie zawijaski i zakamarki, na dużej przestrzeni to nawet wskazane
Kubusiowo 23:28, 05 kwi 2012

Do góry
Projekt wygląda imponująco
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 05 kwi 2012

Do góry
Pola zapraszam po świętach zamierzam powolutku realizować projekt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies