Haniu i ciastko zjadłam nawet brytfankę ciast)))))))))) Agnieszko rzeczywiście tak może się skojarzyć ten hiacynt Asc sporo rozmów trudno się przebić do zdjęć.Nie miej wyrzutów,trzeba było szybciej się zdecydować ;P ))))))))))))))Żartuję nie miej Joanka spostrzegawczość atut w zawodzie dlatego mnie nie zaskoczyłaś Marzena2007 bardzo się cieszę bo to jakieś utwierdzenie,że projekt ma sens
Kurcze monitka - widzę, że i Ty się głowisz Ale Ty choć projekt już stworzylaś a ja błądzę po omacku, chyba też muszę się wziąć za rysowanie
Fajnie masz, że ta ściana zielona od sąsiada już rośnie ! Myślę, że spokojnie możesz potraktować to jako tło
I ja tez trawy bym tu widziała...z tymi hortensjami - mamy podobny gust
Witam, witam. No właśnie - zostaje trochę miejsca na obrzeżach i tak do końca to sama nie wiem co tam dać. W górnej części rabaty dojdą jeszcze dwie kulki, a na dole myslałam o ciurkadełku. A tak wogóle to musze sie w końcu wybrać do szkółki i może tam cos wymyślę. W każdym razie zdjęcia na bieżąco będę pokazywać.
W najbliższym czasie planuje użyć szpadelka do kancików, bo właśnie dziś "przyszedl".
HEJ. Witam się i ja
Bardzo podoba mi się projekt tej rabaty, wzorowanej na Danusiowej pięknej realizacji . Kulki fajne juz masz. Co do rozmieszczenia, to moim zdaniem zostaje dużo miejsca na obrzeżu. Czym planujesz je wypełnić?
Masz rację, przytnę je. Myślałam o tym,ale nie wiedziałam ile ciąć. Cieszę się, że przyjechały takie gęste bo obawiałam się, że będą same patyki za tę cenę. A czym tniesz te graby? Masz jakieś specjalne narzędzie?
Projekt Danusiowy bardzo mi się spodobał, ale trochę go zmienię do moich warunków. Nie wiem np. co mogłabym posadzić zamiast tych Thuji w tyle (na zdjęciu kierunek w prawo na zakręcie) Chodzi o to, że u mnie są dość silne wiatry i straszny pył z drogi i nie ukrywam, że chcę się trochę zasłonić z tego powodu. Na zewnątrz myślałam żeby posadzić dąb szypułkowy lub buk pospolity (kolumnowe). 4 szt.
Moniko dostawa cuuuudowna. Cieszę sie z Toba.
Buszpany i cisy rewleacyjne. Graby w świetnej cenie jak na tę wielkość.
Odnośnie grabów po posadzeniu przytnij je o ok. 1/3 aby sie zagęściły od dołu. Moje tnę od dwoch lat i nadal nie mam gęstej ściany, mają olbrzymią tendencje do wyciągania się w góre. A tak by się chciało aby żywopłot był wysoki i gęsty jednoczesnie. moje graby mialy 1,5 m i zostały ścięte do 1 m.... Po posadzeniu.
Projekt Danusi piękny zatem zakatek u Ciebie będzie równie urokliwy .
??? Chodzi o projekt rabat całościowy?
To wyszło jakoś wspólnie...dużo osób pomagało...ale ostatecznie sama nabazgrałam
OTO to Lece jak nabazgrane i już nic nie zmieniam
Teraz tylko z nasadzeniami się męczę, bo tego akurat nie umiem
Wieloszka do Marzenki pojechałam po donicę do bukszpana na pniu już posadzony ... bardzo się spieszyłam, bo jeszcze tyle do zrobienia miałam ... ale już świętuję i się goszczę u Teściów
Nie widziałam ciurkadełka, poproszę fotkę jak rozpakujesz
projekt jak widzę był trafiony, po niewielkich zmianach świetnie wygląda przedogródek.
Jak to miło widzieć, że działasz i jesteś konsekwentna