Rododendronowy ogród II.
13:31, 22 paź 2012
....piękna jesień...w tym roku jest wyjątkowa...
A to bulwy Eukomis /lilii grzywiastej/, które wczoraj wykopałam na przechowanie
Podrosły znacznie i będę mogła je rozdzielić, bo się ledwo razem trzymają
![]()
Zamówiłam trochę bylin, teraz ceny dobre są więc łapki swędzą do klikania. Jeszcze nigdy nie dostałam tak dobrze zapakowanych roślinek. Ale trzeba mieć cierpliwość.
![]()
Po dwie roślinki w kapsułce
![]()
Ale to przede wszystkim chciałam pokazać. Żurawki Southern Comfort - olbrzymki po 10 zł.
![]()
Aż metrówkę musiałam przyłożyć
![]()
Dzisiaj dostałam małpiego rozumu. Zdarza się, ale skoro na co dzień muszę być kompetentna, punktualna, rzetelna, kreatywna, asertywna, empatyczna i uśmiechnięta, to chyba odrobina małpiego rozumu należy mi się? 25 szachownic perskich i 30 anemonów blanda (białych)! Promocja była, za szachownicę 'Ivory Beels' złoty trzy, no, kto by się oparł?
Ev, Urszulla, Karola jestem wdzięczna za kibicowanie i rady. Przy odrobinie uwagi ze strony innych, jestem gotowa rozwijać temat, tym bardziej, że chwyciłam! Posłużę się jeszcze raz tym zdjęciem:
![]()
Witaj, czy tą ławeczkę można cofnąć dalej pod tuje?Wtedy postument i cała oprawa stworzyłaby oddzielną całość na drodze do ławeczki. To wejście przez pergolę nasunęło mi taki pomysł.
Dziękuję bardzo Wszystkim za miłe wpisy.
Na życzenie Anitki, ponudzę Was jeszcze trochę moimi rozplenicami i widokami z mojego ogródka, które już pewnie znacie na pamięć.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()