Sylwia, ależ niesamowite widoki, nawłoć z trawami bajkowa.
U mnie w ogrodzie też mam trochę nawłoci, ale jej pilnuję, bo już mam parę roślin nad którymi nie panuję.
nadrabiam dziś forum, bo niespodziewanie zostałam uziemiona- po pierwsze przeziębieniem, po drugie wnusią Moja córka poszła do szkoły a mi zostawiła dzieciaka pod opieką. Ma się ze mną zaprzyjaźniać
no siedzę i patrzę sobie a to na psiaka a to na astry King Size Apricot w wazonie, cudne są
będę siała co roku
Cześć. Czy ktoś wie może co przydarzyło się mojej brzozie? W ciągu 3 dni zżółkły i zaczęły opadać liście. To raczej jeszcze nie jesień, bo reszta brzózek nadal zielona
Na różance nie sadź już drzew. Róże pod drzewami narażone są na większą ilośc wilgoci na liściach i łatwiejszy przez to łup dla chorób grzybowych. Na rogu masz coś wyższego, co to? Naprzeciw rabaty masz przecież wiśnię. Ona po czasie też będzie duża.
Nie wiem, jak wygląda ogród Gabrysi teraz. W podsumowaniu uwzględniła też żywopłoty. Po posadzeniu drzewa wyglądają bardzo niewinnie, ale lata lecą szybko. Nawet małe drzewa osiągają z czasem 6 m wysokości i parę metrów szerokości.
Też mam palenisko (90x90) ale przenośne. Dobra rzecz w każdym miejscu można ognisko rozpalić, kiełbaskę podpiec. Nawet wczoraj się ogrzewalismy. Muszę u ślusarza zamówić ruszt aby można coś upiec lub kociej postawić.