Moja Droga
Z podpisiku nazwa wątka zniknęła ! Test czy trafimy do Ciebie robisz?
Trafimy trafimy
To może za kołem wiśnie pissardi szczepione wysoko posadzisz tak aby się w jeden bordowy ekran zlały. Wtedy do środka może magnolia obwiedziona bukszpanami? Albo dla kontrastu coś żółtego np. miłorząb lub słynny już wiąz werdei?
Albo odwrotnie za kołem świerki serbskie a w kole bordowo - rohan obelisk jak w Danusiowym projekcie . http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-przy-rezydencji
Gotowa inspiracja. Co Ty na to?
Ku przypomnienu.. bo nadal nic nie wybrane... Świerki czy bordowe za kółko?
A dotyczyło to tej części:
Oprócz walorów estetycznych cuuudnie byłoby gdyby i walory praktyczne zostały uwzglęnione. Górą biegnie skarpa, a po skarpie biegaja ludzie, psy, zwierzęta Czuję ogromną potrzebę intymności. Tujki urosną za lat naście, z boku rosną pęcherznice, ale chyba je przerobię na graby...
No i tak sobie pomyślałam, że gdyby świerki usadowić za obrysem koła - od momentu łączenia z rabatami, to moze by co nieco przysłoniły... ale czy to ma sens?..
z jednej strony dadzą ladny obrys koła i przysłonią nieco boki,
z drugiej strony zasłonią tuje, które same w sobie dają ładne tło dla innych roślin,.
No i jeszcze pytanie: ta rabata po lewej jest w miarę szeroka - na piętrowe nasadzenia może się nada Chciałabym tam posadzić 3 duże azalie wys, ok. 1-1,2.." Mam je teraz na bocznej, wąskiej rabacie - skutecznie uniemożliwią mi docinanie żywopłotu... muszę je przesadzić. Czy nadadzą się na tą rabatę?.. a za nimi szczepione Umbra?.. a przed nimi coś niższego... mogłoby być? czy za dużo tego?
Poradźcie proszę....
Edytuję, bo zbieram to co kto radził w środek
Noemi i Ircia Dereń cousa - pięknie kwitnie, pięknie się przebarwia jesienią,,,
Aga z Grabii Migdałek trójklapowy -Exochorda "Serratifolia"Malus "Ola"Magnolia gwiaździsta Paulownia
Myślałam o posadzeniu w środku daglezji ona chyba szybko rośnie?????
doradzcie mi jakie inne jodły posadzić żeby szybko rosły i dały zagajnik jodłowy????
posadzę 2-3 żeby było gęsto
w prawo jodła kpreanska i dwa bzy, świerk srebrny, jodla silberlook i dąb a na rogu sosna czarna -zdjecie wstawiam ale i widok po tej stronie lepszy jak widać
może ten zagajnik jodłowy to nie jest zły pomysł???
jakie jodły pomózcie
serskie pomysł ok ale po drugiej stronie mam posadzonych 5 sztuk i nie chciałabym powtarzać kolejnych
-zdjecie
drzewo liściaste też fajny pomysł ale jakie wybrać żeby w miarę szybko rosło ??????
a to MOJE własnoręczne cudo. Ukorzeniona Chicago Peace. Już raz kwitła, ale teraz kwiat ma ogromny Ma 15 cm - jestem z niej taka dumna Drugą, taką samą, razem z Chopinem, dałam dziś w prezencie mojej siostrze.
Mira, zachęta dobra, właśnie w ten deseń idę, takich zwykłych w tym kolorze posadzę 1000
no na razie koniec kociej noweli, dalej rozprawiamy o cebulkowych Irenko te tradycyjne tulipany są dorodne, niezawodne, trwałe, i najprędzeij zakwitną 2 rok, można sadzić pod hostami i innymi i nie wykopywać
to na zachętę inny zestaw kolorów
pełne też są piekne, sa póżniejsze, poniżej posadzone pomiędzy przywrotnikami
też tak chyba zrobię warto poświęcić trochę cebul i tak wtyknąć - będą to będą choć serce zawsze boli jak się krecik poczęstuje akurt tym
Wrzucam moją żurawkę Citronelle, która się u mnie ukorzenia od przełomu lipca i sierpnia. Długo stała, ale wreszcie zaczęła wypuszczać listki. Jest cudna
Tak wyglądała jak ją przyniosłam, zanim ją wysadziłam do ogrodu. Była bez korzeni, oderwana od rośliny macierzystej i wsadzona do doniczki z ziemią.