Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

bogumila 22:52, 29 paź 2012

Śliczna fotka...taka nastrojowa...
an_tre 22:56, 29 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Czy to na pewno październik?
Kto to widział, dojrzałe pomidory w foliaku i śnieg na dworze

Karolina to fotka dnia !! super
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
agniecha973 07:52, 30 paź 2012

Miło mi dziewczyny, że zaglądacie. Pozdrawiam.
hanka_andrus 08:23, 30 paź 2012

Hej,Aguś! To niebieskie wiaderko.....zachwycające!Buziaczki!
magnolia 09:00, 30 paź 2012

wydawało mi się że pisałam wczoraj u Ciebie. Nie wiem czy pamięć mi szwankuje, czy coś innego.
W każdym razie jeszcze raz- zachwycające zdjęcia, magiczne...
I jeszcze jedno- moja mam chętnie podzieli się z Tobą zawilcami japońskimi. Na wiosnę.
Przypomnij się jeśli ja zapomnę.

Zebraliśmy pomidory jeszcze przed mrozem. Jest jeszcze bardzo dużo, ale niedojrzałe. Gdzieś czytałam że trzeba je powiesić do góry nogami, za cały krzak. Więc mamy teraz w kotłowni dżunglę pomidorową wiszącą z sufitu. Jakie Ty masz doświadczenia- tak się robi? Może wystarczy zerwać pomidory i niech dojrzeją na parapecie?
agniecha973 09:23, 30 paź 2012

Haniu, witaj. Częstuj się. Tych wiaderek było aż 3! Zerwałam wszystko przed przymrozkami.

Magnolio, mam niewielkie doświadczenie w tej sprawie, bo nigdy nie miałam o tej porze zdrowych pomidorów. Też zerwałam wszystkie, i te dojrzałe i te całkiem zielone. Też czytałam kiedyś o tym sposobie, który wypróbowujesz, ale na forum pewna Basia (poszukam jej wątku) pisała, że ona zrywa z krzaków, wkłada do kartonu wszystkie razem i dojrzewają po trochu. Trzyma chyba w piwnicy. Tyle pamiętam. Ja swoje przebrałam, ułożyłam w kartonie i położyłam na półpięterku na strychu, tam nie zmarzną, a jest tam dość chłodno, żeby nie więdły. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ty też relacjonuj. Dżungla

Zdjęcia magiczne, bo śnieg magię nam zafundował. U Was też jest, prawda?
Zawilce - już się na nie cieszę!
Nie wiem czy widziałaś, róże przyszły. Jestem bardzo zadowolona. Myślałam, że przyjdą krzaczki, które mają po 3 patyczki, a one tak super rozgałęzione! Każdy ma po minimum 4 pędy, a najczęściej więcej 5-7. A może to standard a ja po prostu nie w temacie, bo do tej pory zdarzyło mi się kupić kilka razy róże w marketach ogrodniczych. Tu na zdjęciu mam tą pnącą, ona ma z 10 pędów, a to jeden krzak (jałowiec wygryziony, ale pracuję nad nim ). Sadziłam na wariata, w śniegu, nie wiem czy wiosną nie będę poprawiać.

Urszulla 09:25, 30 paź 2012

an_tre napisał(a)

Czy to na pewno październik?
Kto to widział, dojrzałe pomidory w foliaku i śnieg na dworze

Karolina to fotka dnia !! super

GRATULACJE
Więc u Ciebie dziś pomidorowa?
Mala_Mi 09:29, 30 paź 2012

Teraz mamy z pogoda sprawiedliwie...
Gdzie kupowałaś róże??
agniecha973 09:29, 30 paź 2012

Leczo
agniecha973 09:33, 30 paź 2012

asc napisał(a)
Teraz mamy z pogoda sprawiedliwie...
Gdzie kupowałaś róże??

Aniu, oglądałam u Ciebie magiczne wieczorne fotki. Wszyscy już tyle nachwalili, że nie chciałam powtarzać tych samych słów. Robinia przetrwała po oberwaniu liści? A róże w floribunda.pl