Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:54, 16 paź 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dajanko, pisałam u siebie, że nie od razu mogłam przekazać Twoje pozdrowienia mojemu Kajtkowi...czy Twoja Moli Cię kiedyś chapnęła?
Dzisiaj już jest dobrze, nawet wysiadłam z samochodu by otworzyć bramę, i pozwoliłam łobuziakowi wskoczyć na moje miejsce by pan go zawiózł aż do ...garażu.
Jak się martwisz i płaczesz, to ja z Tobą, i moje roślinki mają łezki.

Piękny widoczek dziękuję ,Nie płacz już proszę ,co prawda łzy przynoszą ulgę ale tylko na chwilę .Twoje słowa mnie pokrzepiły .Byłam u ciebie ,znalazłam odpowiedz Oj nie jestem na bieżąco ale dotarłam do wątku Nawet odpisałam,, tylko że ja czasami wciskam klawisz nie ten co potrzeba i leci wszystko w kosmos Tak też uczyniłam i tym razem .Pytasz czy Moli mnie kiedyś chapnęła Nie nigdy, ale ja to co do niej należy nigdy jej nie zabieram .Chyba że jest to piłeczka do zabawy .Wtedy nawet mnie prowokuje aby jej zabierać Ona pilnuje swoich skarbów.Pies czasami jest nieprzewidywalny kiedy czuje się zagrożony bądz jego własność ,wtedy potrafi zadziałać instynkt obronny .Myslę że Kajtka bolała łapka a może też ta iglica w brzuszku którą mu wyciągałaś. Uczynił to z bólu ,nie gniewaj się na niego Daj mu ode mnie buziaka Moja Moli jest smutna bo te pieski wyczuwają nastrój swych podopiecznych. Wciąż jest przy mojej nodze a kiedy idziemy spać muszę chować głowę pod kołdrę bo nawet włosy chce mi myć Nigdy tego nie robiła z takim impetem Potem kładzie mi się na nogach i wzdycha .Teraz ma trudne chwile (cieczka)kawaler podkopuje się pod płotem a ona szaleje za nim.Nie lubi pampersa ale na noc jej muszę założyć.Śmiesznie w nim wygląda Wybrała sobie rudzielca którego podkarmiam ten który mnie kiedyś ugryzł Kiedyś z nim uciekła ale on ją przyprowadził po dwóch godzinach a ja szalałam po wsi szukając i wołając .Wszyscy jej szukaliśmy ,myślałam że już po niej Wokoło są przecież same lasy a ona nie chodzi poza teren Chyba że jedziemy samochodem to wtedy jest podróżniczką ,uwielbia jazdę . Kajtuś zapewne też. Piękne zdjęcia zamieściłaś i te ogrodowe i z podróży Kiedy ja się tak beztrosko gdzieś wybiorę.,,na razie nie mam szans ale to się zmieni jeszcze troszkę.Fajnie wyglądasz
Ania i róże i cała reszta :) 19:51, 16 paź 2012

Do góry
kolejnych setek życzę Ci, Aniu
Tojeść rozesłana (Lysimachia nummularia) 19:49, 16 paź 2012

Do góry
Tam gdzie woda, jest głęboko, a tutaj jest tylko w szparach między kostkami. Tojeść jest wciśnięta w szpary.

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 19:48, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nr 1 może być Picea orientalis, ale chyba nie Aurea bo nie młodych przyrostów żóltych. Może to gatunek.

Tu zdjęcie z maja 2011, kiedy do mnie przyjechała... Przyrosty były jasno zielone.
Przejrzałem sporo zdjęć Picea orientalis i kurczę, moja ma jakieś wybitnie krótkie i "sklejone" igły... Cóż w najgorszym przypadku uruchomię u siebie arboretum z rzadkimi okazami

I znów pytanie techniczne. Co to znaczy "Może to gatunek"?
Rododendronowy ogród II. 19:46, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko, u mnie leje, ale jestem zadowolona!

wpadam z gratkami, rok na Ogrodowisku, to już jak obchodzenie urodzin gratuluję i się cieszę, bo nie byłoby ciebie, nie byłoby mojej rabaty z rh; póki co, mają się dobrze, więc uważnie słuchałam twoich rad

Irenko widzę ze udało się pierwsze zdjecie z sikorką. Dzieki za gratulacje i ja równiez gratuluję Ci tego zdjecia.
Anemone × hybrida (zawilec mieszańcowy) , Anemone hupehensis (zawilec japoński) 19:40, 16 paź 2012

Do góry
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:40, 16 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A hosty w donicy mam i ja

Jezu, jakie one jeszcze piękne, moje już zupełnie żółte. W ogóle fajna odmiana.
Dzięki Ci Karola, jesteś bardzo pomocna. Róże rzeczywiście niedrogie i Twoje zapewnienie o rzetelności sprzedawcy bardzo mi ułatwiły wybór.
A na taką ławeczkę jak Twoja to na wiosnę się skuszę
Dabecja - Daboecia 19:36, 16 paź 2012

Do góry

Dabecja - Daboecia 19:35, 16 paź 2012

Do góry
Moje tegoroczne dabecje w kompozycjach doniczkowych

Ania i róże i cała reszta :) 19:33, 16 paź 2012

Do góry
Aniu, tyle masz róż, że pierwiosnek omszoney na 200 stronę odmianą pewną będzie
Gratuluję i następnych setek pełnych ciekawostek życzę

To właśnie tu 19:31, 16 paź 2012

Do góry

To właśnie tu 19:30, 16 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

Dzidka, a jakieś cebulki nowe posadziłaś? Może tulipany botaniczne, jakieś?

Z tulipanów botanicznych miałam duże ilości t. tarda. Przez wiele lat rosły w przedogródku pomiędzy hortensjami.

W tle za nimi miałam korony cesarskie.

Piszę miałam , bowiem po tej zimie, niewiele ich ocalało.
A w narcyzach, to był prawdziwy pogrom. Z ponad 200 cebul Tete-a-Tete nie przetrwała żadna.
A tak marzyłam o narcyzowej łączce.
Tej jesieni nie dokupowałam żadnych nowych cebul.
Przyglądnę się jak po tej zimie będą sprawowały się te ocalałe.

Mój jesienny ogród 19:29, 16 paź 2012

Do góry
Kleszcza mogłeś sobie darować! Nie ogarniam wyobraźnią 6 tysięcy żurawi na noclegowisku. Nijak nie ogarniam. Ale wyprawa super, dużo zdjęć, trochę grzybów, i ta świadomość wyjątkowości miejsca.
Dobrze, że jeszcze takie są!
A lis nie wie, że załapał się u Roberta na zdjęcie z kontekstem!

Klamber napisał(a)
W cieniu - zacieniona 19:16, 16 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Różowe wydanie jesieni bardzo mi się podoba .
Ogród Eli 18:58, 16 paź 2012

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć z 2007r
Ania i róże i cała reszta :) 18:58, 16 paź 2012

Do góry
Aniu gratulacje z okazji dwusetki i niech wszystkie róże kwitną Ci jak najpiękniej.

Mój jesienny ogród 18:53, 16 paź 2012

Do góry
Witajcie
Aniu, Biebrza to nie tylko bagna, ale lasy mokre do których bez woderów nie wejdzie i jest sporo lasów sosnowych na wydmach tam są ładne grzybki. Dla Ciebie brzózki z osikami.

Karola, ja mam bazę wypadową w Dolistowie, tam śpię jak przyjeżdżam na kilka dni. Bagna zjeździłem od Kopytkowa po Strękową Górę. Teraz byłem w miejscowościach, Budy, Gugny, Dobarz i resztę wieczoru siedziałem na bagnie Ławki, Tam czatowałem na żurawie, zrobiłem błąd gdyż żurawie leciały na Brzostowo przez Gugny i jak bym skierował się na wieżę Gugny miał bym lepszy efekt ale i tak było super. Tyle że już za ciemno na dobre zdjęcia. Nie daleko mnie siedział strażnik na dachu swojego samochodu i liczył żurawie i z godzinkę sobie z nim pogadałem, sporo mi powiedział o nich. Jak zrobiło się ciemno i na noclegowisku zaczęły krzyczeć żurawie to był taki rejwach że jak bym był bliżej to chyba bym ogłuch, pierwszy raz słyszałem coś takiego. Dowiedziałem się że nad Biebrzą nocuje 6 tys. żurawii, więc wyobraźcie sobie jak tyle ptaków krzyczało naraz a głos mają donośny słyszalny z kilku kilometrów. Przywiozłem jeszcze kleszcza na przedramieniu.

To ten strażnik

to jest ten sam widok zrobiony zwykłym obiektywem 1,7/50 i teleobiektywem 4/300

3 ostatnie Bagno Ławki
Mój mały zielony zakątek - czyli jak stałem się chłopem pańszczyźnianym w weekend 18:37, 16 paź 2012

Do góry
Dokładnie tak, coś w ten deseń

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:34, 16 paź 2012

Do góry
butterfly napisał(a)

Tam gdzie zakreskowałam na zielono też powstał problem - czy dać tam jeszcze jeden rządek zawilców?
Planowałam wsadzić w tamto miejsce hosty jeszcze, ale taki jeden rządek też chyba będzie "biednie" wyglądał i nie da efektu dywanu...

Super zaczyna wyglądać ta rabata!!!!
Ja bym zawilce zostawiła i dała po jednym rzędzie jarzmianek i host, a jak w przyszłym roku będzie za biednie to wtedy będziesz kombinować.
Dwa światy 18:33, 16 paź 2012

Do góry
dziękuję wszystkim za odwiedziny podczas mojej nieobecności i pozdrawiam całe forum ...
....jesienne róże

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies