No ja rozumiem, że Bocki jesienią odlatują do Arfryki ale że wracają??? To prawie jak żurawie naprowadzane przez Putina
Dobrze że wreszcie karę z futra zdjęłaś bo się za nim stęskniłam
Dziękuję za tyle ciepłych słów i pochwał... to dzięki inwestorom mogłam to wszystko wsadzić, a więc podziękowania także dla nich: pani Ani, pana Wojtka i Mateusza... że brał tak czynny udział w pracach
Będziemy w kontakcie, ale widzę, że ogród w przyszłym roku ma szanse w konkursie
Właściciele dbają jak nie wiem co, a ja wiosną będę wspierać i podpowiadać nasadzenia, dobór dodatków (latarenki, donice, detale ogrodowe). Jeszcze szklane kule do ustawienia.
Nie rozstajemy się z tym ogrodem, bo ja osobiście bardzo się z nim zżyłam
Pozdrowienia a teraz szykuję porównania czyli metamorfozy
Tu kiedyś nastąpią grubsze zmiany (o eksmisji brzóz już pisałam): dodatkowo zostanie przedłużony ekran z cisa (teraz kończy się za różanecznikiem po prawej), żeby można było przyciąć chore świerki Sąsiadki i zakryć tak powstałą wolną przestrzeń. Już teraz są prześwity, bo Sąsiadka podcięła te świerki od dołu i mogę podziwiać Jej nogi gdy spaceruje u siebie
witam i pozdrawiam
Dominiko jak chcesz przesadzisz te brzozy, masz już jakiś pomysł, są całkiem spore
a oprócz pytań, nie będę oryginalna jak napiszę, ze twój ogród to jeden z najpiękniejszych na forum, mam nadzieję, ze z czasem uda mi się coś takiego zrobić u siebie
Dzisiaj wreszcie wsadziłam do ziemi cebulki tulipanów, krokusów, irysków i szafirków i... właśnie sobie przypomniałam, że... jeszcze w domu mam troszkę jutro muszę dosadzić. Czy ktoś może mnie uświadomić kiedy sadzimy cebule czosnków ozdobnych?
spokojnie sadź, do końca października można
przeczytałam o cisach i będzie super i chcę zobaczyć, jak ganiasz z lustrem do przymiarki kiedyś i ja tak zrobię
Irenko, skoro powiedziałaś, że można to dzisiaj posadziłam między kulkami bukszpanowymi mam nadzieję, że wzejdą )
Jak spotkam gdzieś takie lustro, którego nie będzie szkoda (może ktoś na śmietnik wyrzuci? ) ), to będę ganiać i robić foty dla Ciebie specjalnie też coś będzie ) Będę przymierzać, a Wy będziecie decydować gdzie i jak będzie fajnie
Pozdrawiam !
Anitko dzisiaj było całkiem sympatycznie na dworze, więc pewnie i ty masz się lepiej, mam do ciebie wielką prośbę, mogłabyś pokazać swój obłędny ogród z perspektywy, coś np w stylu panoramy, szukam pomysłów na rabaty, a u ciebie jest masa fajnych rzeczy, pozdrowionka
I na koniec widok z tarasu na pusty ogród-dlatego niektórzy się dziwią dlaczego moja lista zakupów jest tak olbrzymia. W drugiej fotce pies wszedł w kadr, ale już tak zostawiłam.
Ula faktycznie masz trochę przestrzeni do obsadzenia, możesz szaleć, ja już jednak mam dużo nasadzeń
Ale za to ty możesz od początku pięknie zorganizować rabaty, też bym tak chciała