Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Puste pole z wysepką kwiatową 20:23, 06 wrz 2012

Do góry
Martusiu – na str.152 już się „nieelegancko” wypowiedziałam na ten temat : u Ciebie jest pięknie i dużo eleganciej!!!

Bogda – ja mam nawtykane wszystko, co w rękę wpadało przez 5 lat, dzieliłam, mnożyłam, przesadzałam – i tak wyszło. W ostatnim roku doszły jeszcze 3 rośliny: cleome, ośmiał i werbena patagońska. A pytasz „jak zrobić taki piękny widok u siebie?”… - odgapiaj!

Danusiu – lecę do babci Jasi , dawno u Niej nie byłam – fakt...

Marzenko – a ja jestem właśnie zachwycona, że te aksamitki są takie ogromniaste, gdyby nie to, że w takich rozmiarach zagłuszyły mi różę – na drugi rok będę wiedziała, gdzie je sadzić. A czemu usuwasz? Nie podobają Ci się???
Co do licytacji.... zacznij wierzyć w nie-cudowne środki. Zdjęcie sprzed 3 godzin... Nnooo... żal, w końcu stworzenie boże... Ale od Martkowych cynii wara!!!! Ta dziura jest przy uschniętej cynii, pokazałam ją na poprzedniej stronie...

Na razie zachwycam się moją białą szałwią przywiezioną z Anglii, kwitnie już drugi raz, ale rano odkryłam, że też jest zagrożona!!! Obok niej ogromna dziura!

Hanusiu – mądrość życiowa przez Ciebie przemawia! Ja już właśnie wypraktykowałam, że po nawtykaniu trutek w dziury przez tydzień nie ruszam korytarzy...

Ewuniu – myślę, że piesek szkolony „na toto” zrobiłby mi niezłą demolkę na rabatach...

Jolu – są dni, że mi ręce opadają i jestem totalnie zniechęcona, właśnie wtedy, kiedy tracę rośliny... Tyle pracy, boli wszystko - i na darmo Ale nie daję się, oczywiście! A cynie uprawiam od lat, kocham je, a one mnie chyba też, bo są zawsze cudowne!

A jak coś ładnie rośnie, to cieszę się i ja, i motylki ...

No i oczywiście hoduję swoją ogrodową kryjówkę...

Ogród w Alei Lipowej... 20:14, 06 wrz 2012

Do góry
rozmnażalnik żurawek ma się nieźle

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:11, 06 wrz 2012

Do góry
Ilez kulek Ty bys chciala kobieto?????
Cudnego wieczorku Irenko...

oj spoznilam sie ciutke z gratulacjami ale gnasz i nie patrzysz,ze reszta daleko w tyle i potem gonic trzeba oj trzeba....

Ogród w Alei Lipowej... 20:10, 06 wrz 2012

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 20:07, 06 wrz 2012

Do góry
znalazłam sobie taką doniczusię, będzie w niej kuleczka bukszpanowa

a na serduchu jutro zaczepię przekwitnięte kwiaty hortensji, bo jego uroda już minęła

wcześniej takie sobie było

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:05, 06 wrz 2012

Do góry
to ja jeszcze kwiatunia dorzuce dla twoich skarbow !

Zimozielony ogród przy białym domu 20:04, 06 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

I araukaria - nie zimuje u nas

No jak to nie Tylko w mojej miejscowości rośnie kilka w tym jedna już ogromna. Jakaś moda się zrobiła i wiele ludzi sadzi to drzewo.
Ogród w Alei Lipowej... 20:02, 06 wrz 2012

Do góry
z tej perspektywy to wygląda jakby rh zakwitł

zmieniają już kolorek lekko

a to młode

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:01, 06 wrz 2012

Do góry
700 !!! ....GRATULUJĘ. Zaglądam i nie zawsze zostawiam ślad.Serdecznie pozdrawiam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:00, 06 wrz 2012

Do góry
Danusiu, niech wszystkie kolejne Wasze Rocznice będą coraz piękniejsze a więź trwała, silna i romantyczna.
Ogród w Alei Lipowej... 19:58, 06 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie masz

A czy to nie czasem modrzew należy do najszybciej rosnącej rośliny iglastej? Tak czy inaczej jak będziesz stale formować - uda się - jak jadę do Wadowic dwa razy mijam stożki z modrzewia - tylko wyprowadzone na pniach - fajnie nawet wyglądają

Modrzew też mam ciachnięty ale to wielki kolos, nie polecam i smieci jesienią strasznie swymi igiełkami. Formować od małego zostaje, jesli ktoś lubi.

o jeszcze jedno zdjęcie świerków znalazłam, przed cięciem, mam nadzieję że z roku na rok dadzą się pomniejszać , bo jeszcze są za duże

Zielony galimatias 19:58, 06 wrz 2012

Do góry
na mily wieczor....,
na slodki sen .......
i ...tego czego pragniesz...moja dama ( oczywiscie bielusienka ...tak jak lubisz...)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:56, 06 wrz 2012

Do góry
1.5 dnia mnie nie bylo i 700 stronek minelo... 5 stronek temu

Marzenko- z tym kolejnym jubileuszem zycze ogromnej radosci z czerpania urokow koncowki lata i nadchodzacej jesieni......

Ogród w Alei Lipowej... 19:45, 06 wrz 2012

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 19:39, 06 wrz 2012

Do góry
i takie tam jeszcze foteczki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:38, 06 wrz 2012

Do góry
Gratuluję zmian. A teraz będziesz znowu si ę głowił co dalej....
Macham ogrodowiskowo do soboty.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:33, 06 wrz 2012

Do góry
....po dlugich poszukiwaniach bukszanow i po ochlonieciu po pierwszym szoku, kiedy to zobaczylam kosmiczne ceny...gdyz na poczatek chcialam ok 10 szt...wrocilam do domu i wpadlam w rozpacz....
...ale poddawac sie nie mozna wiec szukalam nie w centrach a w szkolkach...ceny troszke mniejsze choc nadal wysoce ponad moj budzet...az znalazlam moze nie oszalamiajace kule...a mlode krzaczunie...ale przeciez cierpliwosc to jedna z cech ogrodnika wiec...BEDE czekac az urosna!!!!

p.s
z 10-ciu jakie chcialam dostalam ostatnie 3, reszta za 2 tyg.

przy sadzeniu nie moglo zabraknac najmlodszej ogrodniczki...

prosze nie padac ze smiechu widzac moje bukszpanowe kule...tz PRZYSZLE bukszpanowe kule, bo kiedys z pomoca niebios chyba urosna!!!!
Ogród w Alei Lipowej... 19:32, 06 wrz 2012

Do góry
no więc....świerki wyrosły dość znacznie, a za nimi rząd Smaragdów, mus było przyciąć. docelowo chcę z nich zrobić stożki, ale nie wiem czy mi się uda, ale najchętniej to bym je wywaliła

nie mogę zrobić lepszego zdjęcia bo mi trzepak przeszkadza

to te dla lepszego zobrazowania miejsca

a w 2006 tak sobie wygladały to te w słońcu, na lewo od orzecha

Warmińskie dylematy 19:31, 06 wrz 2012

Do góry
Czytałam,że byłaś w Pisarzowicach. Ja mam kilka zdjęć ze szkółek, mogę przesłać na meila chętnym.
Zakupy cieszą . Pokaż jak będzie wsadzone w rabaty.
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 19:27, 06 wrz 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Cieszę się, że się podoba Nie takie trudne do wykonania też samemu

Nie wiem czy aż taki ze mnie oryginał (zaczynam się czuć "inna" ), ale ze mną jest jak w tym dowcipie o góralu, co stwierdził, że trzeba se radzić, zawiązując buta dżdżownicą...

Otóż ogród z palety na razie poszedł w odstawkę, gdyż udało mi się wymyślić inny rodzaj ,,wrzosowiska".

I tak, scena rodzajowa:
,,Wrzosowisko na 1m2" w trzech aktach.

akt I
Na początku było trochę zamieszania...
akt II
Potem, w ruch poszedł sznurek i kawałki folii wyścielającej...
akt III
Na końcu wystarczyło znaleźć odpowiednią poręcz i ... gotowe! Wrzosowisko Semiramidy za pół grosza!

Najważniejszy jest pomysł! Boskie na balkonie chyba wszyscy zadzierają głowy do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies