Teraz całość, po płytkach na podłodze widać ż to dość duże krzaki,
martwię się teraz czy będę miała tyle dużych donic żeby zmieścić korzenie bez konieczności skracania korzeni:
Eden Rose:
Cinderella
Pomponella (2 szt.)
First Lady (3 szt)
Prawda że wypasione
Aniu jak to jest, że balanga u ciebie od południa, a mnie tu niema? kochana wszystkiego naj naj naj i życzenia pięknego ogrodu, żebyś nie musiała nic przestawiać przez następnych tysiąc stron
Jestem tak z doskoku, bo mnie chyba w szpitalu złapał jakis wirus, i o ile młody czuje się lepiej to tak jak chyba zdechłam a na balkonie czekają rozplenice od Alinki, hosta od ell, i róże z rosarium w wiadrze z wodą!!!! jutro miałm w planie jechać do babci i sadzić, no zobaczę jak totalnie nie padnę to pojadę.
A teraz póki jeszcze nie usnęłam wstawię zdjęcia róż jakie przyszły - jestem z nich bardzo zadowolona
Pudło:
Zawartość:
Korzenie :
Pędy:
Aniu dołączam się do życzeń z okazji niesamowitej liczby postów. 1000 stron- niesamowita jesteś Bardzo lubię Twój wątek, Twój ogród, Twój dystans do siebie i mądrość życiową zawartą w Twoich postach
Buziaki ode mnie i gratulacje
Aniu, jeszcze ja, jeszcze ja
Buziaki, pozdrowienia, kwiatów naręcze
i zapewnienia, że lubię Cie bardzo i Twój wątek
A życzenia - zdrowia i czasu na marzenia ...
Niech obecne marzenia się spełniają,
a już kolejne w kolejce się ustawiają
'Mayla'
Piękna odmiana o intensywnie różowym kolorze kwiatów, silnie rosnąca, nadająca się głównie do stawów. W oczkach wodnych ograniczona koszem rośnie słabiej, wymaga nawożenia azotowymi kostkami do roślin wodnych. Źle zachowuje się na głębokości poniżej 70 cm - wypuszcza liście na długich ogonkach, które znacznie oddalają się od siebie, zaburzając poczucie ładu. Po posadzeniu startuje wolno, siły nabiera w następnym sezonie. W stawie sadzimy dobrze rozrośnięte sadzonki na głębokości od 70 - 100 cm .