Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi
09:23, 08 paź 2012
Betyś na lepszy nastrój

Czy tak wygląda jesień w ogrodzie
![]()
![]()
![]()
Witam wszystkich jesiennie
Nie było mnie tutaj trochę i Aga pisała tylko o strasznie poważnych nasadzeniowych itp. sprawach, to tak żeby rozweselić jesiennie Was wszystkich uruchamiam konkurs "skojarzeniowy"
Poniżej dwa zdjęcia warzyw. Kto najpiękniej opisze z czym mu się kojarzą wygrywa kilo rzepy.
UWAGA! KONKURS DOZWOLONY OD LAT 18!
No to bęc
1.Dzisiejsza zdobycz Agi. Ale radocha była po wykopaniu!
![]()
No i do kompletu zdięcie nr.2. Takie jabłka rosną tylko w Kotlinie Kłodzkiej.
![]()
Nie wiem jak Wy, ale ja bez cienia wątpliwości widzę tu marchew i jabłko.
Tych, którzy posadzą mnie o publikację zdięć na niewłaśćiwym forum informuję, że autorem jest matka natura, ja zrobiłem tylko zdięcia.
Pozdrawiam wszystkich
Andrzej
P.S.Ciekawe co by wyszło z krzyżówki?
Wybór roślin był duży i każdy mógł coś znaleźć dla siebie, szkoda,że nie było miscantów Afrika i JP II, miałam takie zamówienie, może będą w Renkuz Anią się pożegnałam po 13.00, musiała wracać, a ja zaczęłam buszować, zdjęcia wstawiam b/ opisów, widać wszystko na zdjęciach, aha żurawki były od 10-16 zł, dużo jeżowek, rh, azalii, wrzosów, no czego dusza zapragnie
oczywiście jak na patriotkę przystało największe zakupy zrobiłam w olsztyńskich stoiskach, zresztą mieli bardzo atrakcyjne ceny i duży wybór roślin
np. te żurawki były po 5 zł
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sylwia,dokładnie - tylko popatrz na to zdjecie:
![]()
Ta "przejrzystość" mocno mnie denerwuje...
Brak tu konkretnego ,gęstego żywopłotu jako tła dla reszty!!!
Muszę to zdecydowanie zmienic - a cisy zanim urosną to ja siwa będę.Przeniosę je na "podkłady kolejowe" i będzie git!
Plan jest ,wiec przez zimę będę siły magazynować i do ataku wiosną
A to 'Limelight' - ma podobny kolor, a właściwie niewiele się różnią
![]()
Tutaj Phantom po lewej a Limelight po prawej
![]()
Widoki z salonu
![]()
![]()