Jolu, to nie jest łatwy rok dla roślin. Ja moje róże pryskałam tym preparatem dwa w jednym. Póki co są zdrowe. Róże Lichfild Angel mam przy podporze, ma raczej wiotkie pędy. Kwiaty są nasiąknięte deszczem i u większości róż zwisają w dół
Ja już nie kupuję nowych róż ( takie mam postanowienie), ale jak to w życiu bywa, postanowienia są po to żeby je zmieniać U mnie nie wszystkie irysy syberyjskie pokazały kwiaty. Oczywiście są też pomyłki
Kupowałam kiedyś kilka świerków serbskich. Dwa oddałam rodzinie, 4 zostawiłam. Okazało się, że są zupełnie inne. Jeden nie podobni do drugiego. Całkowicie zwichrowane
Witam Ochłodziło się trochę, wiatr za bardzo wieje, a słońca jak na razie brak, na działce za mokro by coś robić np. plewić. Jedynie co można to wysiewać i przesadzać bo ziemia jest do tego doskonała.
już przekwitły, ale ładne były
połowa kaktusów jest na działce i zostaną do października
w domu co roku zakwitają hipeastrum. Zawsze u mnie kwitną wtedy kiedy za oknem jest zimno i biało
Wspaniały ogród bardzo zadbany
Jakie masz bordowe drzewka na drugim zdjęciu? Czy one są szczepione? Jak duże urosną?
Warzywnik rewelacyjnie utrzymany, widzę że masz i skrzynie i bezpośrednio w ziemi rabaty.
Skrzynie się nie sprawdziły?
Napisz jeszcze czy dużo czasu poświęcasz na taki wielki warzywnik?
Jestem pod wrażeniem
Trochę przycięłam po przesadzeniu. Czy teraz też radziłabyś go przyciąć? Czy wiosną? Ja nie mogę się doczekać, kiedy odgrodzi mmnie od okna sąsiada.
Nawozu już dostał