Aguś buki igraby idealne do strzyżenia. Zywopłoty bukowe są cuuuuuudowne. Ale chyba buki sa bardzie wymagające dlatego mam żywopłot grabowy. Ale drzewk masz rację poszukam, ta ciemna zielń błyszczących liści formowana jak na zdjęciach powkazywnych przez Danusie
Musze zmienić trzeci komputer aby pokazać zapisaną inspirację
Danusia wklejała link do hotelu w Angli. Przepraszam zaraz uzupelnie jaki to hotel i podam link
Chcialbym taki szpaler zamiast bambusów
Stokrotka kopiuj do woli , ile chcesz
Mam macierzankę, cytrynową i chyba piaskową???? Nie ma z nią problemów, żadnych
Zdjecie z lipca - widac postępy karmnika.
O tu obok lawendy macierzanka chyba piaskowa (?)
Nie przepadałem zawsze za perovskie ale ostatnio przekonałem się do nich... są śliczne... może zakupie sobie w przyszłym roku, chociaż jedną sadzonkę pozdrawiam
A mnie fascynuje ktoś, kto w takiej trawie potrafi zobaczyć te niesamowite kolory. Wierz mi Basiu, że nie każdy to potrafi. Nie tylko z ciebie znakomita ogrodniczka ale i gospodyni. Dzisiaj oglądałam program ile tv Kuchnia ile żywności się marnuje i ile z tej zmarnowanej żywności można by wyżywić ludzi. Lubię jak jest wszystko wykorzystane i zapasy na zimę stoją w spiżarni. Tylko u mnie z grzybami w tym roku krucho. W sobotę pójdę, ale nie liczę na wielkie grzybobranie.
Iza leko bedzie poprawiana
Rh na nóżce przesunie sie na środek żywopłociku a po obu stronach kulki cisowe tez na nóżkach Stożki cisowe chyba przeniosę ale jeszcze myślę
Za ścianą wodną chyba buka tez wykopię i wkopię graba???
Sylwia a na kiedy planujecie zakończenie "zimowego"? jestem ciekawa jak to będzie w realu wyglądało, a na ogródku masz jeszcze ślicznie, przymrozków u Ciebie nie było? pozdrawiam
Planuję w tym roku zamknąć temat altany , natomiast w ogrodach zimowych samą stolarkę aluminiową . Cała reszta , to przyszły sezon , cały .... Przymrozki były tak jak i u Sebastiana ....mamy podobnie ....
Bożenko miło że wpadłaś. Ja też nie ogarniał wszystkich wątków, a chciałoby się zajrzeć do każdego, choć na chwilę. Twój klon mnie dzisiaj zachwycił, taki płomienny jest. Ja mam malutkiego dopiero i mam nadzieję że mi nie zmarzne tej zimy i że kiedyś będzie taki okazały jak u Ciebie.
Witam cię Weroniko twój ogród jest przepiękny aż nie mogę się napatrzeć , kolorowy , uporządkowany , jak dla mnie ogród idealny . na pewno będę częstym gościem w twojej bajce. POZDROWIENIA
Ze mną to jest tak, że niektóre rośliny tak lubię, że nie potrafię się z nimi rozstać definitywnie. Niektóre wydawałoby się, że nie są wielkiej urody, ale ja czuję do nich sentyment, więc sobie rosną
A to jedna z takich roślin...len
Ten len mnie zaciekawił...
Elizo, i ja czasem wychodzę z mojego ogrodu by popatrzeć na inne piękniejsze, i by się nie znudzić swoim.
W każdym jest coś ciekawego i innego. Pozdrawiam.