Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

nieszka 19:46, 10 lis 2012

Ewa, u mnie w donicach też niewysadzone wrzosy. Ale ja chyba je jutro przesadzę na rabatę.
U Ciebie ładnie wyglądają w tej donicy. Może zaryzukuj i je tam zostaw. Jak nie przeżyją to w przyszłym roku kupisz nowe. Nie są jakieś strasznie drogie. Ja swoje też traktowałam jako jednoroczne ale okazało sie że na rabacie mi się przydadzą
beta 21:24, 10 lis 2012

ja jakoś nie mam szczęścia do wrzosów a tak je lubię...albo wymarzają, albo usychają..przynajmniej oczy naciesze u Ciebie Ewuś
ewa004 22:37, 10 lis 2012

Jejku ale u mnie tłoczno a mnie tu nie ma
Danusiu witam cie po raz czwarty chociaz znowu nie do mnie sie odezwałaś

Wiuniu ja nigdy nie trzymałam iglaków w domu ale moja bratowa próbowała -padły

Moniczko Czym mam popryskać te koniki ,zmartwiłam się że one chore są

Nieszko te doniczkowe kompozycje nie skromnie powiem mi tez się bardzo podobają ,wiem ze gdyby nie ogrodowisko nie wyglądały by tak ,ale po to tu jesteśmy żeby się uczyć
Jak bardziej przymrozi okryje je świerkiem i może sobie poradzą
Kupiłam krzyżówkę wrzos z wrzoścem ciekawe czy to wynalazek jednoroczny czy nie ?

Beatko ja tez bardzo wrzosy lubię chociaż sie ich bałam ,w tym roku pierwszy raz je sadziłam do donic ,w gruncie miałam w zeszłym roku ale padły
ewa004 20:13, 14 lis 2012

Zastanawiam się co to za odmiana żurawki ,nigdzie nie mogę takiej znaleźć?

Wcześniej nie znałam tej rośliny,więc nie wiem jak kwitną poszczególne gatunki ,a większość tu pokazywanych jest bez kwiatów
ewa004 20:24, 14 lis 2012

Danusia podała świetną stronkę na której jest bardzo dużo (nie wiem czy to wszystkie) odmian żurawek ,ale takiej jak ja szukam nie rozpoznaje tam .
http://www.heucheraholics.co.uk/heuchera_shop.html
Ta moja żurawka ma takie inne kwiaty
monitka 20:28, 14 lis 2012

Ewa Conice na przędziorki pryskałam Karate Zeon ale nie wiem czy teraz nie za późno.

Na pierwszej fotce na 99% jest kuklik według mnie. On ma pomarańczowe kwiatki i bardzo podobne listki.
ewa004 20:40, 14 lis 2012

Moniczko masz racje to może być i pewnie jest kuklik dzięki za identyfikacje
czyli co ? to nie jest odmiana żurawki ?
na tych dwóch zdjęciach jest niby ta sama odmiana tzn. według pana na rynku odmiana żurawki
ewa004 20:42, 14 lis 2012

A z tym konikiem co mam zrobić ? do wiosny to go ten przędziorek zeżre w całości
monitka 20:59, 14 lis 2012

Nie mam pojęcia co robić, trzebaby poczytać na ten temat albo Danusi spytać. Moje wiosną pryskałam jak zobaczyłam to świństwo u siebie...

Co do roślinek to raczej są różne. Na drugiej fotce żurawka według mnie ale nie wiem co za odmiana, może krwista?
ewa004 21:19, 14 lis 2012

Hmm może i ona krwista,jak tak to całkiem ładna

Swoją drogą to ciekawe czy gościu na rynku celowo wprowadził mnie w błąd czy sam nie bardzo wie co sprzedaje