Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:46, 27 sie 2012

Do góry
Witaj Renato!
Miło mi Ciebie gościć u siebie!! A w której części Małopolski takie dobre ceny? Też kupujemy na dniach działkę, ale bardziej jako inwestycję, chociaż jest pod lasem, blisko rzeki a przy asfalcie Ale nie ta cena
Nasza działka ma ok 860m2, więc 8,6 ara i to malutko jak dla mnie, miejsca brak na nowe nasadzenia a nowe zachciewajki pojawiają się u mnie z każdym mijanym punktem sprzedaży roślin Muszę nad sobą panować, ale czasem mi nie wychodzi

Maliny zamierzam posadzić we wrześniu, jak przestaną owocować i zaczna żółknąć im liście przynajmniej, bo mam kilka krzaków do przesadzenia... a kilka dodatkowych dokupię jak się pojawią w sprzedaży, więc nie wcześniej niż za miesiąc myślę... ale miejsce przygotowane, bo miałam wolne zasoby przerobowe (czytaj: M za bardzo nie narzekał w sobotę że go gonię do takich rzeczy, poza tym obornik przekopany był świeży, więc niech sobie poleży w ziemi chociaż miesiąc...

O nie, 2-3 kolory w ogrodzie? Byłby to biały, fioletowy i chyba różowy, ale mam sporo roślin kwitnących na żółto czy czerwono, jak moje ukochane rudbekie których za nic się nie pozbędę... więc jest misz-masz i dobrze mi z nim
Tarta? Uwielbiam!
Rudbekie:

pozdrawiam serdecznie!!! I jak założysz swój wątek to się ujawnij proszę!
Popówek 10:39, 27 sie 2012

Do góry
Ymma napisał(a)
[

żurawki z Plantpol

Witam!
U Tess zastanawiałam się kto wrzucił takie piękne żurawki, chodziło mi o te już z 8 strony, ale te też przepiękne
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:32, 27 sie 2012

Do góry
Witam!
Wrzucam zdjęcie tego rozchodnika, którego ostatnio kupiłam jako niby Matronę, na zdjęciu wygląda jak ten taki zwykły najzwyklejszy rozchodnik, ale w rzeczywistości jest większa różnica, utnę temu zwykłemu gałązkę i porównam z tym to będzie lepiej widoczne.

i jeszcze Limka

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:04, 27 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

1 etap, rabata, ale ja nic nie sadziłam, tylko M., właściwie, to całe jego dzieło, ja tylko dobierałam rośliny!
teraz pozostaje czekać, aż jałowce zasłonią gazony i wszystko sie rozrośnie;

Irenko!!! Super!!! Pęknie to wyszło!!! I jestem zdumiona, że u Ciebie posadzone tak po mojemu, pod linijkę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:00, 27 sie 2012

Do góry
Zycie jest corridą! Trzeba je za rogi i o glebę! A oklaski? Same w duszy zadźwięczą!
Miłego dnia Weroniczko!
Kwiatek dla Ciebie!

Widzisz jak szybko leci? Aż ostrość zgubił!
Buziaczki!
Lilie - Lilium 09:36, 27 sie 2012

Do góry
... jeszcze kwitną...
Kubusiowo 09:31, 27 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kubusiowo dziś szczęśliwe było!
Szefostwo je nawiedziło!
Były skłony aż do ziemi
przed gośćmi tak zacnymi!
W ruch poszła taca,
co ,,serdeczność" oznacza,
był chleb, i sól,
i jeszcze jakaś ,,moc",
i warzywka swojskie!
Oj !Słynne Kubusiowo już na całą Polskę!
Panie weszły do ogrodu,
a panowie zaraz chodu....
zaprowiantowani godnie,
wciągnęli wędkarskie spodnie,
tudzież kurtki i kalosze,
i do łódki.....po rozkosze!
Bo wśród bezmiaru wód,
czeka na nich duch wolności!
Nie liczy im szkła ilości ,
ważne by uradować gości!
A czy z rybą wrócą wnet?
Znając nawyki swych M
Obiad będzie nawet z rybą.
Zamrożoną w lepszym czasie,
Kiedy brały ,,cud karasie".
A w ogrodzie,pośród grządek
wspaniały widać porządek!
Warzywka rosną szczęśliwe,
że chemii się tu nie używa.
Rabaty jesienią powstają,
a wiosną? Będzie jak w raju!

....

Hanuś buziaki za ten wspaniały wiersz! Wczoraj byłam jeszcze nieco "zamroczona" więc wybacz opóźnienie w podziękowaniu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:21, 27 sie 2012

Do góry
Izo- tak piszę to świadomie ; ) dziękuję, ze poświęciłaś mi tyle uwagi i odpowiednio pocieszyłaś, naprawdę zachwycam się tym, że można wyzbyć się poczucia "dziecinady" i spędzać czas na upiększaniu swojej rzeczywistości i przekazywaniu tego innym... Jakoś zawsze myślałąm, że nie warto tego robić bo to właściwie niepotrzebne... a zarazem od zawsze zwracam uwagę na to co według mnie piękne i od zawsze właściwie "dekoruję" bo to sprawia mi przyjemność. Teraz zaczęłam zabawę ze zdjęciami i to mi daje nowe radości.
Jestem z natury optymistką, może nawet idealistką i nie stronię od poczucia humoru, za to zdecydowanie stronię od maruderstwa i narzekactwa tak jak i Ty właśnie. Tylko coś mi się ostatnio porobiło - pozazębiały się takie różne niemiłe sprawy i kazały mi przygiąć karku, bez większych możliwości przeciwstawienia się. No cóż a przyginanie karku jest okropnie niewygodne, a w sztuce cierpliwości i to cierpliwości długodystansowej to biegła jestem raczej z pozoru. I jak mnie tak przygięło to się wnerwiłam, że ja chcę być uśmiechnięta, piękna i energiczna, a nie zniechęcona i zmęczona. Do tego wkurzyli mnie różni ludzie, i choć to ich problem, że są tacy głupi to jednak przykro bo zawiodłam się w mojej naiwności, inaczej ich wcześniej postrzegając.
No a patrząc na blogi takie jak Twój, Any, Arcobaleno i Mimi właśnie (Mimi z włosami czy bez włosów) ( wygląda rzeczywiście pięknie) patrząc na nie , właściwie pierwszy raz w życiu coś takiego widząc...
...może już czas kupić sobie maszynę do szycia, może czas jeszcze bardziej robić co się chce niż dawniej?
I z tym wnioskiem i niezrozumiałym ale pełnym satysfakcji zawołaniem: "śmierć frajerom! " oddalam się z podniesioną głową : )

o tak podniesioną!
ogrodoweimpresjejolki 09:17, 27 sie 2012

Do góry
Na dzień dobry moje róże Pięknie kwitną i pąków moc co mnie cieszy ...

Dziś pogoda zapowiada się ogrodowa, więc będzie można spalić kalorie z wczorajszego łasuchowania
Ogród... reni 09:09, 27 sie 2012

Do góry
Mam słabość do róż

jeszcze dalie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:00, 27 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Wpadłam zobaczyć, czy plan wykonany

Joanko, wykonany
wrzucam fota

1 etap, rabata, ale ja nic nie sadziłam, tylko M., właściwie, to całe jego dzieło, ja tylko dobierałam rośliny!
teraz pozostaje czekać, aż jałowce zasłonią gazony i wszystko sie rozrośnie;

i dobranoc, uciekam, bo jestem padnięta! jutro kolejne foty pt.,, Metamorfoza" ból ogrodnika i stres w pracy sobie odpocznę

uwielbiam te gazony ... gratulacje !!!
Piękne...pozdrawiam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:53, 27 sie 2012

Do góry
Ja też, Kondzio! A ciasto pożarte, niestety
Może nowe upiekę, tylko jeżyny muszą dojrzeć

Poniedziałek! Brr

Obiecane zdjęcia:

Trzy nowe cisy przy furtce - kiedyś stworzą ekran mam nadzieję, tak żeby nie było widać od razu całego przedogródka z zewnątrz patrząc...

Dereń zza cisów jesienią wyleci za płot, trawę w tygodniu dosieję w miejscach kolein po szmabiarce...

Prostokącik pod maliny zrobiony, ziemia przekopana z obornikiem - niech leżakuje. Za miesiąc, może ciut mniej posadzę malinki

Chyba za mało miejsca zostawiłam na kosiarkę (między rabatą a płotem sąsiadów), zwłaszcza jak się maliny rozrosną...

Pomidorowo (do góry nogami

Jabłuszkowo (na jabłonce szpalerowej):

Winogronowo:

Kwitnąco:

Nowe jeżówki:

Co z makiem Papaver somniferum ? 08:50, 27 sie 2012

Do góry
Och... dziękuje Sebastianie za oferowana pomoc
Maki nie znikną bo są cudne, ale fakt niektóre w ogóle jej nie przypominają

candy floss

coral reef

meconopsis

irish velvet
Ogrodowe zawirowania 08:43, 27 sie 2012

Do góry
Bajecznie...nic więcej nie mogę powiedzieć...to lubię.
Dolina Tęczy 08:38, 27 sie 2012

Do góry
Setkę trzeba uczcić jak nic!Dalszych ciekawych stron!
Ogród w Holandii 08:33, 27 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
[

Jak z bajki! aż słyszę ten szum....
Ogródek Hanusi po zimie 08:32, 27 sie 2012

Do góry
Bożenko,AniuASC ,o nowe wieści trudno,albo coraz trudniej,zapowiada si ę deszczowy tydzień,może posiedzę dłużej przy kompie.Zresztą moja codzienność w porównaniu do wieści z Kubusiowa,czy z placu,,budowy" u Danusi,to pestka.
Tam,to dopiero się dzieje!
Miłego tygodnia życzę!
Dolina Tęczy 08:30, 27 sie 2012

Do góry
Martuś z Doliny Tęczy, gratuluję pierwszej setki!!! Niech ogród pięknieje, a Wy razem z nim

W cieniu - zacieniona 08:30, 27 sie 2012

Do góry
....a teraz widoczki z góry [z balkonu] - strona zachodnia. strona wschodnia ....i planowane wiosenne zmiany -ścieżki dostaną nową oprawę...łupki
Ogród Magdalenka 08:27, 27 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Wieloszka .... będziemy razem robić jesienny wianek z rajskich jabłuszek obiecuję .... czynię już przygotowania w tym temacie dla nas , czyli dla całego KOIID .....dam znać o terminie spotkania .... prośba.... jak wpadną Ci w oko takie jabłuszka to alarmuj .... szczerze , to nie widziałam ich w sprzedaży , ale musimy je mieć
Dla Was Kochani mój bukiecik

Noemi a te jabłuszka to mają być żywe prawdziwe? Widzę, że się wciągasz Ale supcio, że o nas wszystkich myślisz! Będziesz moim mistrzem wiankowym
No a nie dość że z wiankowania musisz mnie podszkolić, to teraz jeszcze z tego iphoto - kompletna ignorantka jestem pod tym względem, a Tobie widzę co raz lepiej idzie - wpisuję się na kurs, psze Pani!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies