Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Podwórkowa rehabilitacja 22:10, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, nadrobiłam zaległości. Córci gratuluję.
Sadzawka i cały zakątek cudny. I ta huśtawka do bujania. Ach...
Pomidorki, inne warzywka, szklarnia, w gruncie, sama radośf.
My dziś pierwsze ogórki zajadamy
Fasolka w niedzielę była i nadal kwitnie
Na kompostowniku

Reniu, co wykładałaś na brzegu na rant wkoło? Masz tam cegły, czy inne utwardzenie?

Dziękuję Iwonko, że zaglądasz. Ja u Ciebie jestem już na bieżąco mimo, że nie piszę.
O który rant chodzi? Jeśli o oczko to dookoła jest łupek szarogłazowy.
Podwórkowa rehabilitacja 21:58, 26 lip 2016

Do góry
Reniu, nadrobiłam zaległości. Córci gratuluję.
Sadzawka i cały zakątek cudny. I ta huśtawka do bujania. Ach...
Pomidorki, inne warzywka, szklarnia, w gruncie, sama radośf.
My dziś pierwsze ogórki zajadamy
Fasolka w niedzielę była i nadal kwitnie
Na kompostowniku

Reniu, co wykładałaś na brzegu na rant wkoło? Masz tam cegły, czy inne utwardzenie?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:43, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, wszystkiego najlepszego na imieniny.
Lilie masz śliczne. Mam podobnæ do tej ostatniej.

Dziękuję ci bardzo za pamięć i życzenia
Lilie są cudne- chyba wszystkie
Moja codzienność - ogród Oli 21:21, 26 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

I cal szczęscie bo przed stanem przeddepresyjnym mnie uchroniłaś Niech chociaz stoliki nie beda perfekcyjne

Iwk4 napisał(a)
Ola, jak zwykle ślicznie. I ciesz się z tego, nawet, jak jeszcze nie masz stolików nowych. Te, co masz też mogą być. Na razie
Chyba różowe jeżówki u ciebie bardziej lubię, niż białe

w swoim czasie będą i mebelki materiał jest teraz tylko pasuje trochę wolnego czasu a z tym niestety krucho... pewnie dopiero zimową porą

Iwonko białe jezówki pięknie wyglądają w wazonie
Ogródek Iwony II 20:54, 26 lip 2016

Do góry
Jeszcze nie skończyliśmy pergoli. Padał deszcz. Ale wszystko jest na dobrej drodze i buzia mi się śmieje.

W warzywniaku ogórki zaczęły wyłazić z donicy. Chciałam zrobić podpory, ale tam busz i plątanina. Dziś zebraliśmy pierwsze ogórki. Co za smak
Te dwie skrzynki warzywne przerosły moje oczekiwania.
Znalazłam dziś malinki Zjedzone z krzaczka. Podobnie pomidorki koktailowe nie zdążają trafiać do kuchni.
Ogród Mirelli 20:40, 26 lip 2016

Do góry
Przepiękna jest
Ciekawe, jak zimuje...
Na jeżówkowe szaleństwo też bym miała ochotę
Ogródek Iwony II 17:48, 26 lip 2016

Do góry
Deszcz pada.
NewLife w ogrodzie 17:40, 26 lip 2016

Do góry
Beatko, jaki cudny masz trawnik. Zbyszek powiedział, że naocznie musi to sprawdzić
Ogródek Iwony II 16:12, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko baaardzo jestem zadowolona. Tylko się nie śmiej, bo te rękawice mam od święta. Do utyrania w ogrodzie, jak gmeram w umoczonej ziemi, oborniku, zakładam zwykłe, bo tych kolorowych mi szkoda. Wczoraj malowałam deseczki. Jak wykończyłam 2 pary takich gumowych lekarskich, ubrałam czarne od ciebie i do końca malowałam bez problemu. Są całe i nadają się do kolejnego użycia. Niesamowite
Te kolorowe używam do czystych prac w ogrodzie

To się cieszę, że jesteś zadowolona
Odbierz wiadomość
Moja działka na Dębowym Lesie 13:35, 26 lip 2016

Do góry
Aniu, wszystkiego najlepszego na imieniny.
Lilie masz śliczne. Mam podobnæ do tej ostatniej.
Ogródek Iwony II 13:25, 26 lip 2016

Do góry
Poszukam. Teraz walczymy z pergolą. Słupki zamontowane. Schną. Listewki dorobione. Będę dalej malować.
Anna i Ogród 11:49, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cześf Ania. Wróciłaś już? Czy to do następnej niedzieli cię nie ma?
Na donicy widzę rozdzielnię kranów. Fajny pomysł.

Tak, jestem już.
Krany wymyślił eM ale przydałby się jeszcze jeden dodatkowy.
Ogródek Iwony II 10:49, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dokładnie tak. Na dodatek nie przemarzają i pierwsze startują po zimie

A od kiedy cieszą? Masz jakieś zdjęcia startujących wiosną trzcinników?
Ogród na glinie 10:45, 26 lip 2016

Do góry
Dziś upał. Pewnie basen rozłożony?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:38, 26 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Tak to Viva ale po ścięciu ona juz nie kiwtnie drugi raz. Nie czytałam na forum aby u kogokolwiek zakwitła. Moja jeszcze do ścięcia potrzebuje 1-2 tygodnie, jest w apogeum kwitnienia i bzyki maja na niej stołówkę

Też mam tę odmianę z Obi. Choć ta trzyletnia ciut inna od dwuletnich i rocznych. Z trzyletnią miałam kłopot z cięciem, bo pomiędzy przekwitłymi gałązkami zaczęła wypuszczaf kolejne kwiatostany.
No cóż, częśc uratowałam, część ścięta...
Tu ma być ogród :) 09:43, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Edytko, jak w całowci wygląda ta rabata? Co masz tam posadzone?

I co to jest FA?

Iwonka, pokażę za kilka dni, przy okazji fotek mebli, bo to rabata przy tarasie.
A mam tam róże Eden Rose i Giardine, między nimi gracki, w kolejnej lini kule bukszpanowe, sesleria H., jeżówki, szałwie i obwódka z lawendy.

Podoba mi się ta rabata, żałuję tylko, że bukszpany, które tam mam, po przypaleniu nawozem wyglądają koszmarnie, gdyby nie to, dla mnie byłoby idealnie.

FA to jeżówka Fatal Attraction.
Moje małe królestwo 08:55, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej, Tereniu. Jak pogoda na urlopie? Macie słoneczko?
U nas nie pada, ale jest pochmurno. Idę podlać ogród, bo wczoraj mi się nie chciało.

Pogoda była całkiem całkiem najgorzej było w piątek przepadało i zrobiło się zimno.Od soboty zaczęło robić się ładnie i woda jak na Bałtyk ciepła więc wykorzystaliśmy to maksymalnie
W drodze na plaże miałam takie widoki,hortensje królowały w ogrodach

Ogródek Iwony II 08:52, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzisiaj miałam długi dzień.
Rano pomogłam pokroić materiał na pergolę różaną. To włąściewie nie do końca będzie pergola, tylko jakby dodatkowy, podwyższony płot z naszej strony. Jutro zobaczę jak wyjdzie.
Potem pojechaliśmy do miasta pozałatwiać materiał do młodego pokoju: styropian, panele, podkład, listwy, farba, ...
W jednym sklepie z farbami udało mi się dorwać drewnochron siwy. Nic innego w kolorze szarym nie było ...
Pomalowałam po południu deski (pierwsza szarość u mnie). Zapowiedziałam, że od teraz wszystkie detale robię na szaro No z wyjątkiem elewacji...

Zbyszek rozebrał starą podłogę u młodego, nie mówiąc o wyniesieniu mebli oczywiście ...
Potem zrobił nowe "koziołki", teraz mamy dwie pary. Pociął resztę odpadów na opał ...
Jutro składamy pergolę Na klej montażowy, by nie robić dziur sąsiadowi w betonowym płocie Chciałabym uzyskać taki efekt, tylko Zbyszek nie chce oglądać Mam pokazać mu, jak chcę. Zobaczymy jutro, jak wyjdzie
https://pl.pinterest.com/pin/529876712385722784/

Z ogrodowych spraw - przycięłam dziś lawendę. Najwyższa pora, bo zaczyna ponownie kwitnąć
No i znowu się dzieje u Ciebie. Ja jakoś nie mogę wystartować z robotą w ogrodzie. A przecież tak lubię się po nim kręcić. Co mi ostatnio jest?
Też lubię siwy na drewnie. U mnie jednak odpada, bo mam wszystko w brązie. Z takich długich desek planuję sobie takie przepierzenie z tylu tarasu zmontować. Dla mnie to nie problem, bo lubię się z moim sprzętem do majsterkowania. U mnie problem jest ze znalezieniem niedrogiego źródła takich desek i ściągnięciem tego do domu. Lubię majsterkować, wycinać, skręcać, murować, a nienawidzę załatwiać, kupować.
Czekam na efekt końcowy.
Ogródek Iwony II 08:21, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pomalowałam po południu deski (pierwsza szarość u mnie). Zapowiedziałam, że od teraz wszystkie detale robię na szaro No z wyjątkiem elewacji...

Też myślę nad wprowadzeniem szarości w ogrodzie. Czym malowałaś deski?
Ogródek Iwony II 07:54, 26 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka Summer Song dopiero jeden kwiat?
Hmmmm moja kwitnie nieprzerwanie od chwili posadzenia, no ale krzak miałam bardzo duży pamiętasz?

Nie wiedziałam, że lawendę się ścina tylko łodygi, obcięłam po całości, ale i tak widzę, że wypuszcza.

Piszesz o żurawkach marmelade. Zastanów się może nad Zipper - jak dla mnie są ładniejsze i na każde stanowisko tzn.cień, półcienia, słońce.

Moja Summer długo startowała po zakupie z gołym korzeniem. Tylko Ashram i Laguna szybko się zebrały do kwitnięcia i praktycznie cały czas kwitną.
Tak to jest z różami w pierwszym roku... Teraz budowały system korzeniowy.
Ładne krzaczki już są. Summer ma więcej pączków

Tej żurawki, co polecasz, nie znam... Muszę wygooglować. Natomiast marmelade mam na innej rabacie, czyli bym nie musiała kupować, tylko wezmę sadzonki, które wiosną dzieliłam.
Chwilowo weszłam w tryb oszczędnościowy.

Jak sobie policzyłam koszta, co mnie w sprawach budowlanych jeszcze czeka, to może mi życia zabraknąć... Nawet marudzenie eMowi nie pomoże

Wczoraj w ramach rehabilitacji zrobił sporo innych spraw. Ale biedak ten tydzień urlopu na badaniach i lekarzach traci. Zdrowie mu się sypie, a od chorego nie można wymagać zbyt wiele...
Jakieś powikłania cukrzycowe
Dziś znowu badania krwi. Wyniki złe...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies