Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

dominika_ 17:35, 26 lip 2016

Kurcze to mi teraz szczęka opadła...
Iwk4 17:40, 26 lip 2016

Beatko, jaki cudny masz trawnik. Zbyszek powiedział, że naocznie musi to sprawdzić
Flower1 18:31, 26 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Jak na trawnik po tylu przejściach, wygląda nieźle. Wczoraj miałam dzień koszenia i za płotem i cały w ogrodzie. Zasilony, podlany, po drugim koszeniu wygląda tak:

Pięknie nie żałuj tujom wody i odżywki to pójdą jak szalone!
Makusia 21:13, 26 lip 2016

Napłakała się, rąk nazałamywała, włosy z głowy rwała i co? Piękna trawa daje po oczach zielenią soczystą!
Psiamama 22:30, 26 lip 2016

Makusia napisał(a)
Napłakała się, rąk nazałamywała, włosy z głowy rwała i co? Piękna trawa daje po oczach zielenią soczystą!

He he no naprawdę trawnik jak ta lala
jolanka 22:40, 26 lip 2016

Beatko, oczy przecieram Cudo

Mój zobacz Dosiewkę robię, podlewam i czekam
LyraBea 13:39, 27 lip 2016

Margo napisał(a)
Trawniczek wygląda super
I wszystko tak czyściutko wypielone, fajny widoczek masz już z okien
Duża rabata nie tyle wypielona co przekopana glebogryzarką, więc wygląda znośnie. Oj co ja bym bez glebogryzarki zrobiła Widok z okna zaczyna coraz przyjemniej się patrzeć.
Zana napisał(a)
Bea, boski trawnik

Ja to jestem ryzykantka i swoją hortensję kwitnącą przesadzałam w sobotę. Ale gorzej niż miała to już mieć chyba nie mogła, więc ryzyk fizyk. Dostała wreszcie dobrą ziemię i duuuużo wody.
Już miałam swoją polecieć i przenieść na rabatę z rozmachem, ale przypomniałam sobie, że sporo odkładów z niej zrobilam i są w trakcie ukorzeniania. Wstrzymam się jednak do wiosny. Może mi wybaczy "zimne nóżki" przy rekuperacji.
Joku napisał(a)
Pięknie się zrobiło z nowym trawnikiem. Nieźle wyszedł. Tylko ty wiesz ile cię trudu kosztował i my czytający

To prawda Jolu. Mało kto wie ile potu i łez mnie kosztował. Głównie Wy i niektórzy sąsiedzi, którzy byli naocznymi światkami mojej codziennej tyrki w ogrodzie.
Basiula napisał(a)
Ej, ale trawnik masz już imponujący
Trawiasta też śliczna

I kosmos, jak mi brakuje kwiatów! Zachywcam się kosmosami u Ciebie a ogólnie forumowow jeżówkami i całą resztą kwitnącego kwiecia.
U mnie tylko lawena, róża i rozwar z odzysku
W przyszłym roku poszalją kwiatowo, jak już ten nieszczęsny szkielet skończę
Ja nie mam szkieletu od strony domu, więc sobie rośnie co popadnie. W tym Cosmosy. Gdy przyjdzie kostka i teren ureguluję, wiele roślin poleci stamtąd w kosmos, Cosmos też
Trawiastą też lubię...

BasiaLT napisał(a)

O ja pierdziu... nie no trawnika jak ta lala... mówiłam ze to będzie Miss Ogrodowska
:*

dominika_ napisał(a)
Kurcze to mi teraz szczęka opadła...
Nie, no tak aż pięknie nie jest, ale jest dobrze!

Iwk4 napisał(a)
Beatko, jaki cudny masz trawnik. Zbyszek powiedział, że naocznie musi to sprawdzić
No to co? Na ktorą mam kawę robić? Zapraszam!

Flower1 napisał(a)

Pięknie nie żałuj tujom wody i odżywki to pójdą jak szalone!
Wody nie ząłuję, odżywkę muszę jeszcze raz sypnąć. Właśnie porównałam i kurcze, no rosną te moje tujeczki a takie mikrusie sadziłąm a już je widać!

Makusia napisał(a)
Ale co włosów, łez i nerwów straciłam, to moje. Jak w koszmarnym śnie. Na szczęście się obudzuilam i zielono mi.
Psiamama napisał(a)

He he no naprawdę trawnik jak ta lala
Lalalalalalalala...Oby się tak ladnie mi "chował" Brez systemu podlewania, z niskim ciśnieniem wody, to mam teraz problem, jak odarnąć podlewanie :/
jolanka napisał(a)
Beatko, oczy przecieram Cudo

Mój zobacz Dosiewkę robię, podlewam i czekam
Bylam, czytałam, oglądałam. Jest Jolanko dobrze u Ciebie.
LyraBea 13:47, 27 lip 2016

Zabrałam się za sralnik, który sobie koty urządziły przy wejściu. Wyglądało to paskudnie. Nic tam nie chciało rosnąć. Centralnie od południa, za to piach idealnie podpasował kotom. Wątpliwa wizytówka domu, bo najpierw co się widziało, po przekroczeniu bramy ogrodzenia, to to miejsce... Wcześniej tego nie zauważałam. Ogarnęłam z grubsza. To oczywiście tymczasówka jak wszystko z tej strony...
Było:

Jest:

LyraBea 13:54, 27 lip 2016

Poranne widoczki z trawniczkiem w tle i nie tylko

LyraBea 13:59, 27 lip 2016

Trawiasta z perspektywy konika polnego ^_^