Aniu Monte u mnie tez lawenda wygniwa, ok 50% krzaków co roku wymieniam , nie wiem po co tak o nia wlaczę skoro nie lubi mojej gliny
Juzia lubie kule i sa miejsca gdzie zawsz bede musiała je mieć

Juzia juz pisałam buksy w poorzednim ogrodzie mi wyłysiały nie w tym
Mirella moment na cięcie lawendy jest wowczas gdy bzyki przysiadają i szybko odlatują na kolejny kwiatek. Jeśli przysiadają na długo to znaczy ze nektar jeszcze jest i nie nalezy ciąc. U mnie bzyki jeszcze długo biesiadują na lawnedzie zatem czekam az dadza sygnał na ciecie . Nie kupiłam Piano bo juz ją mam, byc moze dokupie kolejna sztuke jesienia gdy zeobię rewolucję na kolejnej rabacie
Basikullum ładne orzedplociu zasze warto mieć. Danusia nas nauczyła,mze przedpłocie jest rownie wazne jak ogród i decyduje o ogólnym wyglądzie posesji.
Jedwab z Azji koneicznie tzreba przywieżć,, ja wrociłam tylko z jedna apaszka dla mnie i dwiema dla mam
Siaka ja taka madra nie jestem , okres błedow i wypaczeń we własnych ogrodach od 15 lat mam za sobą i ze dwa lata u tesciowej w ogrodzie

Siaka Danusia pisze zwłaszcza o Ice Dance (ja mam morowi variegata) bo ta kostrzewa lubi wode, bez wody zasychają jej końce
Kamila66- mam naturalny spadek terenu własnie w kierunku brzoz i cięzka gliniasta glebę , ktora dobrze trzyma wilgoć. Zatem po deszczach woda własnie tam sie gromadzi i nasadzenia pod brzozami znakomicie sobie daja rade. W czasi suszy sytuacje ratują linie kroplujące
Ren obiecuje w późniejszym terminie i Tajlandię. Muszę wygospodarować kilka godzin na wybranie i wklejenie zdjec. W ten weekend nie bede miała na to czasu
Pszczolko dziekuję, coraz bardziej lubię mój trawiasto formalny ogród.
Lwk4 Iwonko moze musze poczekac jeszcze rok na powtórne kwitnięcie VIVy ?
Kindziu wkleje, musze tylko sie rozruszać bo mam lenia po urlopie i czasu brak
Milka - Ogrod nie ucierpial. Sciana plus wieczorami