Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 24 kwi 2015

Do góry
Asiu, Marto, Wojtku, Iwono, Gosiu, Bogusiu dziękuje bardzo

Iwonko w sumie nic konkretnego nie powiem, trzeba posadzić i czekać. Liliowce mają taki moment, że w ogóle nie rosną, ale jak już ruszą to szybko liście wyrosną.
Nie wiem dokładnie jakie liliowce kupowałaś, ale ja osobiście do liliowców kupowanych w woreczkach nie mam zaufania, żaden u mnie nie zakwitł, może trafiłem na kiepską partię

Kasiu ja od początku polecam Aureole i zachwalam, że u mnie dobrze rośnie
Cis - Taxus 21:10, 24 kwi 2015

Do góry
Tak wygląda w całości. Dam 70cm nie musi być aż tak blisko siebie bo luki można wypełniać w kompozycji np.trawami czy innymi bylinami,jakimś kwieciem np.
Moja działka. 21:00, 24 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bogusiu rabat nie jest równo obsadzona to i 'rozrzucone' kulki dobrze wyglądają. Zobaczysz jak będą wyglądały w sezonie, a najwyżej przesadzisz jeżeli tobie nie będzie się podobać

Łukasz czytałam twój artykuł i jedno zdjęcie mi pomogło
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:11, 24 kwi 2015

Do góry
Milka -I to jest własnie fajne,że możemy porównać doświadczenia

ewa004 - generalnie,zgodnie z fachowym opisem, żeby były idealne ,powinno się je wykopywać. Ja raz wykopałam to później nie miałam co sadzić,bo mi mszyce w piwnicy wszystko wycyckały To jest ten minus tulipanów,wyradzają się

Kindzia -też sobie poczytałam,ale na poczytaniu zostanie

Luki -odpowiedziałam na pv
malkul -buźka
bdan - Artemis jest biały,więc się nie pogryzie z żadną.
Ale to bardzo blade zestawienie,taki miałaś zamysł ?
Niziutka Pashminka jest idealna na podsadzenie

iwonadm - sadziłaś ją teraz na wiosnę ? Tylko podlewaj.
Kindzia - Czy ta My Girl pachnie ?
Moja bajka 21:37, 23 kwi 2015

Do góry
Tak patrzę na tą serduszkę i żałuję troszke, że nie zabrałem w szkółce, była taka odmiana o bardzo ciemnych pędach i ciemniejszych kwiatkach. Bardzo ładna, ale byłem twardy i nie zabrałem nic spoza listy

Czekam też na kwiaty glicynii, że tak człowiek nie może mieć miejsca na wszystkie wymarzone rośliny
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:34, 23 kwi 2015

Do góry
NO no podoba mi się Gosiu musisz tylko pilnować w sezonie, aby byliny nie kładły się na bukszpanach bo raz dwa zaczną łapać grzyba i zrzucać liście, u mnie tak to się skończyło w zeszłym roku.
Moja działka. 21:31, 23 kwi 2015

Do góry
Bogusiu rabat nie jest równo obsadzona to i 'rozrzucone' kulki dobrze wyglądają. Zobaczysz jak będą wyglądały w sezonie, a najwyżej przesadzisz jeżeli tobie nie będzie się podobać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:23, 23 kwi 2015

Do góry
Olu, Izo, Pawle, i Olu również bardzo dziękuje

Paweł w sumie to pierwsza gazeta, bo w poprzedniej było malutkie zdjęcie, o którym nie miałem pojęcia no i z Mają to raczej, a nawet na pewno nie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:21, 23 kwi 2015

Do góry
Kasiu, Gosiu, Agato, Mirko, Alka, Kasiu, Iwonko, Łukaszu bardzo dziękuje

Kindzia All Gold lubi przypalać na słońcu tak wyczytałem u kilku osób w zeszłym roku.

Iwonko to ja zrobię jeszcze jutro zdjęcia innych podłączeń, żeby pokazać kompletnie jak to u mnie wygląda

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:38, 23 kwi 2015

Do góry
Reniu a mogę poprosić na pw namiary na polecane sklepy z różami
I z chęcią poznałbym twoje typy róż w odcieniach różu i purpury krzaczaste do metra wysokości, najlepiej pełniejsze kwiaty... ale mam wymagania
Mam jakieś swoje typy, ale z chęcią poznam Twoją opinie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:43, 23 kwi 2015

Do góry
Gratuluje Luki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:39, 23 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
To Twój eMuś też zdolny do identyfikacji roślin
Jednak się zakochałaś w ząbkowanych pierwiosnkach, dużo kupiłaś, ładnie tam wyglądają!!!

Irenko masz hakone All Gold? Pasowałaby mi jako rozjaśniacz kulasków, a Luki mi pisał, że słoneczko ją przypala. U mnie by miały sporo ostrego słońca...

Jednak tak30 sztuk tam posadziłamczy one w kępy się rozrosną?
Mam ją, powtórzę fotkę, ale na słońcu ją spali, musisz inną wziąć, ta u mnie na patelni i nie przypala, odszukam ci nazwę mam chyba z 3 sadzonki nadwyżek

a to All Gold
pod gwiażdzistą, nie mogę foty zbliżenia znaleźć, ale dawałam w odpowiedzi dla Bogdzi, jak się cofniesz z 2 strony, znajdziesz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:26, 23 kwi 2015

Do góry
To Twój eMuś też zdolny do identyfikacji roślin
Jednak się zakochałaś w ząbkowanych pierwiosnkach, dużo kupiłaś, ładnie tam wyglądają!!!

Irenko masz hakone All Gold? Pasowałaby mi jako rozjaśniacz kulasków, a Luki mi pisał, że słoneczko ją przypala. U mnie by miały sporo ostrego słońca...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:20, 23 kwi 2015

Do góry
Luki gratulacje Lecę po pracy do kiosku po gazetkę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:49, 23 kwi 2015

Do góry
siakowa najważniejsze podłączenie jeszcze nie gotowe, ale miejsca połączeń i jeszcze jakieś zdjęcia wkleję wieczorkiem bo teraz nie mam dostępu do dysku z zdjęciami

Kasiu bardzo mi miło

Tak róże i mnie dopadły, ale tylko 8-10 krzaczków i nic więcej bo i tak nie mam gdzie

All Gold na słońcu lubi się przypalać bardziej niż Aureola chociaż ja u siebie na Aureoli nie zauważyłem, żadnych przypaleń. Jak spotka dam oczywiście znać

Bogusiu wpadnę

Sebek sama linia kroplująca bez automatyki jest prosta w instalacji, trochę poczytałem i wiem, że to co zamontowałem działa prawidłowo. Prawdopodobnie będę musiał w niektórych miejscach dołożyć trochę linii, ale to wyjdzie w praniu
Automatyki i nawadniania trawnika bez projektu bym się nie podjął... chociaż kto wie

Danusiu zaraz wpadnę zobaczyć

Reniu u mnie nie aż tak od linijki bo wszędzie łuki

Ewik mam mentlik w głowie, ale na chwilę obecną chce Marhia Theresia, Ascot Munsted Wood i Bailando. CHociaż do końca nie jestem przekonany

Izo witam i oczywiście zapraszam, bardzo mi miło
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:42, 23 kwi 2015

Do góry
Chciałbym się nieskromnie pochwalić
Niedawno wspominałem, że szykuje się coś ciekawego związanego z moim ogrodem, nie byłem do końca pewien czy wszystko dojdzie do skutku.

Na początku kwietnia napisała do mnie redakcja Przepisu na ogród z pytaniem o możliwość umieszczenia moich zdjęć w wydaniu specjalnym "Najpiękniejsze ogrody czytelników"
Oczywiście bardzo się zdziwiłem i miło zaskoczyłem , zgodziłem się od razu. Dzisiaj w kioskach ukazała się gazeta z zawartością, która bardzo mi się podoba
Fakt teksty zostały częściowo pozmieniane, do kilku rzeczy mógłbym się przyczepić, ale czym ja się będę przejmował. Podoba mi się i tyle

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:22, 22 kwi 2015

Do góry
Reniu czy jest teraz jeszcze sens zamawiać róże z odkrytym korzeniem. Nie jest trochę za późno? Nie mam doświadczenia i nie wiem co zrobić
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:48, 22 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O matko... teraz to już w ogóle nie ogarniam Gdzie, ja się pytam gdzie

Też się zdziwiłam, myślałam że dokupiła ziemi
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:38, 22 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Luki no na nowej rabacie większość. Przed tujami ML Między kulkami jeżówki i monardy. Między pissardi kilka lilii, troszkę przed hortkami rozplenice szt 3
No i w 3 grupkach po 3 ciemierniki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:30, 22 kwi 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies