Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 17:33, 23 kwi 2015

EPODLAS napisał(a)
Irenko, jestem zachwycona twoją wiosną w ogrodzie. Jadę w piątek, zostanę do niedzieli wieczora, bardzo jestem ciekawa co kwitnie. Ja wy macie fajnie mając ogród na miejscu. Jak tam Misia?

Bożenko masz rację, ogród pod ręką, to szczęście, ale już i swój zobaczysz, na pewno już tam pięknie, może na dłużej zostań, weekend długi przed nami
Misia jest cudowna, niesamowicie mądra, rozrabia, niszczy, a jakże ale to wielka przyjemność mieć takiego małego pieska, po tych wielkoludach i z Sonią za pan brat sąbędzie mniejsza niż Pucek i twoja Misia, trzeba uważać, aby jej jakiś łowny ptak nie porwał

Kindzia 17:37, 23 kwi 2015

Ja miałam w zeszłym roku takie obawy żeby mi małego Figusia jakieś szpony nie porwały. U nas sporo jastrzębi, a i bieliki były.
Teraz już kawał psa, przerósł posoka Kasi z ZG Szczupły jest, ale jednak 21 kilo żywej wagi
Milka 17:39, 23 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
To Twój eMuś też zdolny do identyfikacji roślin
Jednak się zakochałaś w ząbkowanych pierwiosnkach, dużo kupiłaś, ładnie tam wyglądają!!!

Irenko masz hakone All Gold? Pasowałaby mi jako rozjaśniacz kulasków, a Luki mi pisał, że słoneczko ją przypala. U mnie by miały sporo ostrego słońca...

Jednak tak30 sztuk tam posadziłamczy one w kępy się rozrosną?
Mam ją, powtórzę fotkę, ale na słońcu ją spali, musisz inną wziąć, ta u mnie na patelni i nie przypala, odszukam ci nazwę mam chyba z 3 sadzonki nadwyżek

a to All Gold
pod gwiażdzistą, nie mogę foty zbliżenia znaleźć, ale dawałam w odpowiedzi dla Bogdzi, jak się cofniesz z 2 strony, znajdziesz
Milka 17:40, 23 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Ja miałam w zeszłym roku takie obawy żeby mi małego Figusia jakieś szpony nie porwały. U nas sporo jastrzębi, a i bieliki były.
Teraz już kawał psa, przerósł posoka Kasi z ZG Szczupły jest, ale jednak 21 kilo żywej wagi

Świetny jest, podziwiałam foto u ciebie, fajna rasa ta będzie stale mała, matka ledwo od ziemi odstawała ojciec NN
Kindzia 18:16, 23 kwi 2015

Milka napisał(a)

Jednak tak30 sztuk tam posadziłamczy one w kępy się rozrosną?
Mam ją, powtórzę fotkę, ale na słońcu ją spali, musisz inną wziąć, ta u mnie na patelni i nie przypala, odszukam ci nazwę mam chyba z 3 sadzonki nadwyżek

a to All Gold
pod gwiażdzistą, nie mogę foty zbliżenia znaleźć, ale dawałam w odpowiedzi dla Bogdzi, jak się cofniesz z 2 strony, znajdziesz

Tak, rozrosną się. W zeszłym roku sadziłam takie maleństwa jak Twoje, nawet po jednym tylko kwiatku niektóre miały. Widziałaś je teraz po roku.

Dobrze, że tej All Gold nie zamówiłam...i teraz sama nie wiem, czy tam chochlę dać, ta cała reszta wysoka rośnie, chciałabym taką niższą, żeby mi kulek na wysokość nie przerosła.

Czekam na nazwę, poczytam o niej
Dzięki Irciu
Kasya 18:21, 23 kwi 2015

A masz jeszcze inne rozplenice do porownania ? tzn ktora jest najwyzsza
Chcialam wysoką, ale chyba ani moudry ani hameln takie duze nie sa...
hanka_andrus 18:26, 23 kwi 2015

Zaglądam i podziwiam rozkwit. U mnie ledwie co widać, ale porządki zrobione.
Mirka 18:43, 23 kwi 2015

Milka napisał(a)

Mirka, tej nie masz, masz Black, tu nie zbierałam nasionta jest Moudry
Jak będziesz z tej nasionka zbierała to ja w kolejce stoję
Ewa777 18:46, 23 kwi 2015

Irenko, u Ciebie każdy kącik śliczny Kwiecia tak dużo, cieszą oczy
Bogdzia 21:08, 23 kwi 2015

Irenko jak zobaczyłam że masz w ogrodzie piwonie z pąkami i takiej wielkosci jak ja mam w doniczkach to już nic nie powiem bo moje piwonie ogródkowe to ze szkłem powiększajacym pierwszych kiełków muszę szukac.Dobrze Wam tam w okolicach Wrocka.