Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Kindzia 16:39, 23 kwi 2015

Faktycznie ta Twoja wiosna jakoś mało leniwa. Orlik z takim pąkiem??? I czosnki jakie wielkie, już niedługo pękną!

Nie mogę się doczekać co nowego u mnie...M dzisiaj był podlewać i nie zauważył (!!!) czy magnolia się rozwinęła...czujesz to Irciu???
Tess 16:40, 23 kwi 2015

Może trociny rozsyp, albo popiół? Może to im utrudni?
Milka 16:44, 23 kwi 2015

makkasia napisał(a)
Ja tylko napiszę, że spacer nieziemski po Twoim ogrodzie był a cały czas czuje się jak w niebie

Dzięki Kasiu pachnie
rok temu w jedną noc zostały zniszczone kulki, wyglądały strasznie, powoli odbijają, dam im czas, ciąć nie będę, dopiero końcem sierpnia, nie będą zbyt piękne, ale odrosną, usuwam tylko suche, spalone gałązki
widać, że idą pączki listków

i w zbliżeniu widać
Milka 16:47, 23 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Faktycznie ta Twoja wiosna jakoś mało leniwa. Orlik z takim pąkiem??? I czosnki jakie wielkie, już niedługo pękną!

Nie mogę się doczekać co nowego u mnie...M dzisiaj był podlewać i nie zauważył (!!!) czy magnolia się rozwinęła...czujesz to Irciu???

O rany, czuję!! jak mnie w Polsce nie było, to musiałam tez łamać głowę, jak mu powiedzieć, aby magnolie sfocił, nazwy już nie mówiłam
już bliziutko do piątku, fajnie, ze podlał, u mnie tez podlewanie główne M. robi, wczoraj rodki wszystkie dostały pić
Milka 16:49, 23 kwi 2015

Tess napisał(a)
Może trociny rozsyp, albo popiół? Może to im utrudni?

Tess, obserwoałam je w różnej akcji, nie ma dla nich przeszkód, żadnych, ale ze będę przesiewać ognisko, to podsypie, zawsze coś im pod górkę
Milka 16:50, 23 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiosna szaleje a insekta też pokochałabym od pierwszego wejrzenia

Szaleje!
nikt go nie chciał, przecenili i za grosze mam, jarzy w słońcu
Milka 17:05, 23 kwi 2015

Mala_Mi...poszłam sposobem, na skróty, wykupiłam w okolicy wszystkie hiacynty, skoczę na giełdę, może coś tam będzie jeszcze o mahonii juz wiesz
cebulowe z trawami i hostami, to najlepsze kryjówki dla liści

Gosiu...macham i buziaki, a kolorów u ciebie nie brak twoja wiosna ekspresem poszła
Iza...tak mnie cieszy ta wiosna po przejściach, że katuję fotamiod 2436 do 2439 fotki
Ewa777....Ewcia już ciepło, pewnie dziś swoje podziwiasz

Danusia z liliowego
kupiłam 3 kolory i 2 odmiany pierwiosnków, 30 sztuk, bo za pusto tam wiosną, na jesień jeszcze planuję tam czosnki, o ile przez korzenie się przebiję, makabra tam cokolwiek sadzić. O brunerze już napisałam u ciebie, kupuj, a tu pokażę, jak ma u mnie, widać jakie światło; w jednym miejscu mam koło cisów i tam w upały mdleje, więc podlewam, w innych miejscach nigdy nie podlewamliście są niesamowitą ozdobą, a teraz i kwiaty, trudno na zdjęciu to pokazać
a o pierwiosnkach mało wiem, musze poczytać

EPODLAS 17:21, 23 kwi 2015

Irenko, jestem zachwycona twoją wiosną w ogrodzie. Jadę w piątek, zostanę do niedzieli wieczora, bardzo jestem ciekawa co kwitnie. Ja wy macie fajnie mając ogród na miejscu. Jak tam Misia?
Kindzia 17:26, 23 kwi 2015

To Twój eMuś też zdolny do identyfikacji roślin
Jednak się zakochałaś w ząbkowanych pierwiosnkach, dużo kupiłaś, ładnie tam wyglądają!!!

Irenko masz hakone All Gold? Pasowałaby mi jako rozjaśniacz kulasków, a Luki mi pisał, że słoneczko ją przypala. U mnie by miały sporo ostrego słońca...
Milka 17:28, 23 kwi 2015

Jeszcze dla anna_g...dla Ani obiecane fotki moich magnolii parasolowatych
pierwsza, chyba najwyższa, fot.2...druga
takie kije bez liści

pączkują

i trzecia

i fotka z jesieni 2014