Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:42, 19 cze 2015

Do góry
Widok z mojego tarasu jest nadzwyczaj fascynujący

po raz pierwszy zakwitła mi stipa
To zdjęcie dedykuję Joasi, bo dostałam od niej nasionka, dzięki łagodnej zimy będę miała własne nasionka, Joasiu dziękuję ...buziaczki kochana
Mogę teraz robić magiczne foty

Ogródek Iwony 21:00, 19 cze 2015

Do góry
Dziś zrobiłam sobie wolne popołudnie i wreszcie na spokojnie forum poczytałam. Ach, jak mi tego brakowało

Stipa Ci faktycznie mocno ruszyła
Ogród niby nowoczesny ale... 20:32, 19 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Jankosiu, odętkę sadziłam jesienią dopiero...i ona tam jest ograniczona ilością miejsca jak widać...W zamiarze ma być tylko ona i cebulowe rośliny więc nie mam obawy, że coś mi zarośnie. Gdzie niegdzie posadzona jest tam też stipa... I tyle...

W sumie to sama się uczę i patrzę czy da radę bo ona raczej wilgotno lubi...

Czyli nadal nic nie wiem doopa
To miłego wieczoru w takim razie życzę
Ogród niby nowoczesny ale... 20:27, 19 cze 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Ja w sprawie odętki. Długo ją tam masz? Czy ona głęboko puszcza te swoje rozłogi? Łatwo ją wyrwać? I czy u ciebie zadołowana w doniczkach czy jakąś wyszukaną odmianę masz że tak ładnie w kępce pozostaje? Bo ja właśnie chcę posadzić ale się waham, mówią że ona jak perz a ja już parę takich roślin miałam. Nie chcę powtórki z rozrywki Tylko się zastanawiam jak głębokie te doniczki powinny być dlatego pytam o korzenienie.

Jankosiu, odętkę sadziłam jesienią dopiero...i ona tam jest ograniczona ilością miejsca jak widać...W zamiarze ma być tylko ona i cebulowe rośliny więc nie mam obawy, że coś mi zarośnie. Gdzie niegdzie posadzona jest tam też stipa... I tyle...

W sumie to sama się uczę i patrzę czy da radę bo ona raczej wilgotno lubi...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:17, 19 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
marzenka czytałam że Cię stipa wnerwia jak Cię tak wnerwi dogłębnie to proponuje zamiane młode siewki za Twoja

Pieknie masz, nie ma co gadać to wtedy slina cieknie, trzeba gebe zamknięta trzymać

no jakby się miało taką stipę giganta, to i całą masę siewek
Czasem słońce czasem deszcz 08:43, 19 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Mam obie all gold i stripe i niemal nie widze róznicy aczkolwiek all gold chyba szybciej rosnie

Stipa mnie wnerwia, pod wszczęci u mńie lezy, sieje sie jak goopia, ciagle ja przesadzam do roz.... Chyba wole takie młode jednoroczne

ja tak myślę, że trzeba właśnie korzystać z nowych siewek stip, by od czasu do czasu za duży egzemplarz wyrzucić i zastąpić nowym, podrośniętym
w końcu miskanty też się dzieli jak są za duże, czyli zmniejsza

Marzena Twoja stipa jest wysoka chyba od nawozów, które jej się przy okazji dostają. Natomiast wykładanie się traw, większa wiotkość, giętkość bierze się też od nawozów.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:39, 19 cze 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Mogłaś zadołować w tych donicach,stipa czasem jest fochata,ja już w tym roku rozdałam ponad 100szt siewek i jeszcze chyba z 60szt gdzieś się na rabatach pląta i czeka na nowe właścicielki
Ostatnio przesadziłam kilka sztuk i nie wszystkie się przyjęły.

no widzisz...mam zły tydzień, tydzień tępaka, wszytsko na szybko bez myślunku, bez konsulatcji jakbym na ogniu siedziaął...a to wszytsko przez ten urlop co za tydzień....co decyzja to nietrafiona....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:35, 19 cze 2015

Do góry
Mogłaś zadołować w tych donicach,stipa czasem jest fochata,ja już w tym roku rozdałam ponad 100szt siewek i jeszcze chyba z 60szt gdzieś się na rabatach pląta i czeka na nowe właścicielki
Ostatnio przesadziłam kilka sztuk i nie wszystkie się przyjęły.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:23, 19 cze 2015

Do góry
marzenka czytałam że Cię stipa wnerwia jak Cię tak wnerwi dogłębnie to proponuje zamiane młode siewki za Twoja

Pieknie masz, nie ma co gadać to wtedy slina cieknie, trzeba gebe zamknięta trzymać
Wszystkiego po trochu 08:20, 19 cze 2015

Do góry
Coś innego niż róże

Kolkwicja chińska w całe swojej krasie

grządka , która powstała pod wpływem Ogrodowiska, rosną na niej begonie , stipa, hakonechloa, carex, no i dwie róże Ingrid Bergman i niziutka okrywowa
White Meillandina. Powinna zrobić się piękna jak trawy się rozrosną. Siatka jest po to aby moje koty nie obgryzały traw
Czasem słońce czasem deszcz 06:55, 19 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Ola- właściwie to ja sama nie wiem co mam, ufam sprzedawcom i metkom a potem wychodzi taki zonk nie upieram się że ta stara to all gold bo może być równie dobrze Stripe it Rich; na kulkowanie już zimno

Ilona- jeśli więc Aureola będzie się mniej przypalać od słońca to będzie miałą przewagę nad All gold

Madziu- racja ze ścinkami, u mnie fruwają te drobne wszędzie, z kostki zamiatam, ale w korze zostają, na dwóch rabatach powinien być żwirek ale sama myśl o sprzątaniu tych ścinków mnie osłabia

Mam obie all gold i stripe i niemal nie widze róznicy aczkolwiek all gold chyba szybciej rosnie

Stipa mnie wnerwia, pod wszczęci u mńie lezy, sieje sie jak goopia, ciagle ja przesadzam do roz.... Chyba wole takie młode jednoroczne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:33, 19 cze 2015

Do góry
Małgosia czy Twoja stipa podniosła się po deszczu? Moja po ulewach już leży i mnie wnerwia,,,
Pomysł na ogród 22:08, 18 cze 2015

Do góry
Skula napisał(a)
stipa jak duża
to zeszłoroczna jak mniemam ?
moje też przezimowały i też takie ładne
tylko sesji jeszcze nie miały

Stipy to samosiejki z ubiegłego roku. Ale te siane wiosną też już ładnie idą.
Twoje napewno są piękne i dziwię się że do tej pory nie miały sesji fotograficznej.
Pomysł na ogród 16:44, 18 cze 2015

Do góry
stipa jak duża
to zeszłoroczna jak mniemam ?
moje też przezimowały i też takie ładne
tylko sesji jeszcze nie miały
Ogródek Iwony 22:07, 17 cze 2015

Do góry
Piekna ta rabata z bukiem, żurawkami i stipą...

Stipa jest szalenie widowiskowa, muszę ją zadobyć

pozdrowionka Iwonko.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:51, 17 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Tak się zastanawiam nad wiotkością tych angielek,moje niemal wszystkie są z tamtego lata i jesienne golaski,mam nadzieje,że w następnym sezonie będą sztywniejsze,bo na kolanach trzeba je oglądać póki co.

O jakich trawkach myślałaś pod nogi różom ?

Renatko wszystkie rosomanes liszą, ze w 2-3 sezonie sa juz dojrzałe i sztywniejsze. Aczkowliek kilka nigdy nie ma sztywniejszych pędów, podobno William nie za bardzo zesztywnieje ale mam nadzieje, ze to opinie dot młodszych roz.,patrzac na Golden Cellebration, ktora była bardzo wiotka a teraz ma piekny pionowy pokroj to śmiem przypuszczać, ze za rok nie bedziemy musialy robic fotek kwiatów z poziomu gleby

Ja poszłam rutynowo z trawkami: stipa, duzo stipy, ropzlenice, sesleria., kostrzewy. Testuje tez carex bronze form do baldawcow . Kazda rabata z rozami ma trawy ale jeszcze wszystko słabo ukorzenione , mysle ze efekt bedzie dopiero za rok....
Ogródek Iwony 14:05, 17 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tegoroczna stipa, im dłużej siedzi w ziemi, tym jest większa. Tą sadziłam do gruntu ok. 10 maja. Piękna. I pomyśleć, że to było jedno źdźbło

A tą sadziłam niedawno. Dłużej była w doniczkach. Z tego samego chowu, a jaka różnica

tu jest pięknie
Ogród na glinie 12:09, 17 cze 2015

Do góry
A więc tak.
Żółta funkia się roztroiła. Posadziłam też Fire&Ice.
Niestety tu wszystko tymczasowo, bo nie wiadomo co dalej ze świerkiem.

pod drugiej stronie piaskownicy wylądowała czwarta kulka, która teraz jest pod parasolem, wokół niej angielskie pelargonie, a z tyłu stipa której wcale nie widać,
ten krzak to krzewuszka do przycięcia
mizernie wygląda w tych upałach, ale mam nadzieję, że się poprawi

Ogródek Iwony 08:45, 17 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tegoroczna stipa, im dłużej siedzi w ziemi, tym jest większa. Tą sadziłam do gruntu ok. 10 maja. Piękna. I pomyśleć, że to było jedno źdźbło

cudna stipa
różnica wyraźna
to ja się u swojej raczej kwitnienia nie doczekam
co to za odmiana żurawek pod bukiem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies