Ogród nie tylko bukszpanowy - część I
13:18, 28 wrz 2012
Anula, ja raz jeszcze. Obejrzałam Maję u Ciebie (błoga mina aż się M. zaniepokoił i zajrzał) i dobijam się w sprawie dokładnego opisu cięcia tego jaśminowca. Od razu ciachałaś na około, na raty? Kiedy? I jak nawoziłaś potem? Oraz: czy bardzo odchorował i kiedy puścił? Ile ciachałaś metrów na jeden raz? Mam takie jaśminowce jeszcze po dawnym właścicielu i one mnie lubią a ja je.Z tym, że musimy popracować nad sobą.
Dziękuję.

Wczoraj przeglądałam zdjęcia ogrodowei mimo tego, że ogród oglądam codziennie zszokowało mnie jak rośliny rosną!!!!!!!
Wierzyć się nie chce, jakby żyły nie w glebie lecz na drożdżach
Podziele się z Wami moimi spostrzeżeniami............
dzisiaj WISTERIA
zdjęcia tylko z tego sezonu !!!!!zakupiona dość spora, odplątałam wszystkie gałęzie i po swojemu oplątałam nimi podporę........taka zrobiła się w ciągu kilku miesięcy !!!!!!! pare razy podcinałam ją, żeby nie wchodziła pod dachówkęi co???? rośnie nawet w drugą stronę choć nikt jej tam nie prowadzę
![]()
![]()
gratuluje 100
![]()
Pewnie nie twoje klimaty,ale to mam u siebie i basta))))))
Gratuluję i życzę szybkich zmian w ogrodzie o jakich sobie marzysz
![]()
Na pierszą setunię z gratulacjami przybywam
![]()
Kondzio gratuluję 103 stronki, późno wracam z ogrodu i przegapiłam Twoją setuchnęzmiany bardzo mi się podobają
pozdrawiam
![]()
Niech następne setki będą radosne, optymistyczne i nie wieją tragedią.....
![]()
Kondzio, kwiatek dla Ciebie na setkę
![]()
Ostatnio się powtarzam, ale jakoś nie moge sie ogarnąć...................
W domu wszystko zrobione oczywiście o ile kiedykolwiek można na 100% powiedzieć że wszystko ogarnięte, haha. W szkole i przedszkolu pozałątwiane, zostało jeszcze ustalenie i zorganizowanie grafiku dzieci, ich zajęć pozalekcyjnych i innych chciejstw
Jeśli chodzi o ogród.............hmm to jest ciężko.Zbieram się za chwasty od paru dni i jakoś ruszyć nie mogę !!! cebule kwiatowe czekaja do wsadzenia-ich część.....a inne czekają, ale w sklepie - a ja jeszcze nie wiem czego do końca chcę.........
Zresztą ostatnio mam ogromną potrzebę poświęcania moim pociechą mnóstwa czasu.........nabrabiamy teraz zaległośći.Robime wszystkie te rzeczy , których nie zdążyliśmy ostatnio.
Duperelki, ale jednak jakie cenne
Malujemy, spacerujemy, pieczemy, wyklejamy z modeliny i takie tam różne![]()
Gdy pogoda zza okna nie zaprasza .......malujemy w domku
![]()
Troszke zbieram plonymało,ale zawsze to swoje
nie są może zbyt urokliwe.....ale za to zdrowe.
![]()