Kupiłam w zeszłym roku była maleńka ,udało się przezimować w domu i w tym roku jest trzy razy większa i właśnie zakwitła ,ale nie wiem oczywiście jak ten kwiatek się nazywa
Moje hortensje w doniczkach zaczynają się przebarwiać ,kiedy powinnam je przyciąć jak przekwitną czy na wiosnę?
nie wiem czy zdjęcie odda kolor tej róży (trzeba zainwestować w lepszy aparat), wygląda jak sztuczna i chyba nie jest ładna
ta jest śliczna i przecudnie pachnie ,zmarzła do zera ale odbiła
Dzisiaj miałam dzień w łatki lub w kratkę jak kto woli, wyszłam wcześnie do ogrodu popielić, było dość ładnie, to musiałam się od roboty odrywać, bo lekarz czekał z wizytą, jak wróciłam przyszły róże, potem obiad, przebrałam się aby iść do ogrodu a tu deszcz oh jaka jestem wściekła, wrrrrrrrrrrrrrrrrr dziewczyny piszą ,że im się Anabelki pokladają zrobiłam zdjęcie z okna swojej i Pinky Whinky, stoją jak przysłowiowy "drut" , na chwasty nie patrzcie, bo zbieram na kupę a potem wszystko trzeba przez piwnicę wynosić.
piękne hortensje, ja nie mam anabelki ale posiadam Grandiflorę, która ma ciężkie grona i teraz po deszczu sprawdziłam, czy się położyły, ale nie nadal wygląda pieknie
To fajnie Kasik , że masz taki ładny krzew i mocny
Dzięki, Irenko
Dobrze jednak wrócić do domu, bo w ogrodzie natychmiast pojawiły się nowe chwasty. Blisko tydzień spędziłam na pieleniu. Trawa też urosła, ale na szczęście po deszczach ładnie się zazieleniła.
Dzisiaj miałam dzień w łatki lub w kratkę jak kto woli, wyszłam wcześnie do ogrodu popielić, było dość ładnie, to musiałam się od roboty odrywać, bo lekarz czekał z wizytą, jak wróciłam przyszły róże, potem obiad, przebrałam się aby iść do ogrodu a tu deszcz oh jaka jestem wściekła, wrrrrrrrrrrrrrrrrr dziewczyny piszą ,że im się Anabelki pokladają zrobiłam zdjęcie z okna swojej i Pinky Whinky, stoją jak przysłowiowy "drut" , na chwasty nie patrzcie, bo zbieram na kupę a potem wszystko trzeba przez piwnicę wynosić.
piękne hortensje, ja nie mam anabelki ale posiadam Grandiflorę, która ma ciężkie grona i teraz po deszczu sprawdziłam, czy się położyły, ale nie nadal wygląda pieknie
Barwinek od Beaty - miał iść tu, ale poszło co innego (nie pamiętam nazwy, ale wygląda na ładne ) i też się zastanawiam gdzie go posadzić - pomysłów na zastosowanie kilka, a sadzonek na razie mało Na razie niech sobie spokojnie rośnie
Werbanka cudowna .... zbieraj Sebciu nasionka for me fajnie by wyglądała w kompozycji z różami różowymi również , nie ??? Pięknie zadbane roślinki .... supcio .... Moja trawka kaput w tym sezonie , nikt się o nią nie zatroszczył .... zabrakło rąk do pracy ....
Sylwia - ja mam plan na nią u Ciebie, ale chciałem się dopiero wtrącić w odpowiedniej chwili - właśnie nadeszła
Chodzi mi o ten zakątek wg mnie świetnie by tu wyglądała za szałwią - lub pomiędzy nią
Nasiona masz jak w banku - lub sadzonki
A o swój trawnik bardziej dbam niż o rabaty - teraz po deszczach i nawozie przybrał mój ulubiony kolor - i wcale nie jest okłamany