Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zimozielony ogród przy białym domu 10:08, 23 sie 2012

Do góry
Piękny dom otrzyma piękną oprawę
A Mateuszowi macham! Macham powitalnie

Edytuję, coby Gosia nie pomyślała, że to moje machanie do Zdzisława jest

Mateuszowi macham, za jego smykałkę do ogrodu:

Gardenarium napisał(a)
Za zgodą mamy zamieszczam też fotkę Mateusza, który czuję, że będzie opiekował się ogrodem.
Ma smykałkę

Ogród nad Rozlewiskiem 10:08, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Osz pięknie! A te pola i łaki i jeziorka i łabądki... ach!

Czy dobrze widzę, że w polu stoją obok siebie dwa krzyże - prawosławny i ,,zwykły"?
Moje zmagania ogrodowe 10:07, 23 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Dopiero teraz znalazłam chwilkę, cały dzień w słoikach - pomidory, maliny i przede wszystkim ogórki, na które nie mogę już patrzeć, ale zimą chętnie zjem

W różnych wątkach pojawiają się już zdjęcia ukazujące nadchodząca jesień, mojej sasance się coś pomyliło, bo wiosną nie kwitła a teraz proszę:

Hej Ewelinko !! Twoje słoiczki (Ani sposobem odwrócone do góry nogami Piękne!! Sasaneczka też śliczna. Pozdrawiam Monika
Ogród Leny. 09:36, 23 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

zaśpiewałam sobie widząc to zdjęcie :
"Laleczka z saskiej porcelany...."
cudne !!!

a ogród...wypiękniał, wyszlachetniał i pieknie go "focisz"
Lenka, lecę ogladac dalej !

Witaj Lenko pozdrów dziewczynki ....piękne zdjęcie
Rabaty po metamorfozie wyglądają super ...zdjęcia zachęcające dla wszystkich zniechęconych

Anula "Laleczka z saskiej porcelany ..." to była moja ulubiona piosenka .... dzięki , że mi o niej przypomniałaś

pozdrawiam

Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 09:36, 23 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich!!
Cały czas walczę z kretem, nudne się to już zrobiło!!
W ramach relaksu zrobiłam powidła śliwkowe. Mam przepis dla leniwych, ale powiem szczerze, że okazało się że to wcale nie dla leniwych. Z 6 kg śliwek wyszło mi 10 słoików różnych rozmiarów. Śliwki były bardzo soczyste i zanim ten sok odparował.....ehhh nastałam się nad garem

Aaaa i tez musiałam wykorzystać numer z woreczkiem pod dekeilkiem

efekty:

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:23, 23 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kto mi powie co to za róża? Znowu zakwitła. Jest śliczna, ale prawie nie pachnie.

Mam Chopina i praktycznie nie pachnie. Mówię praktycznie, bo coś tam wyczuć można.
Twoja wygląda na Chopina
Ogród Leny. 09:18, 23 sie 2012

Do góry
Witam,
Fajnie jest obejrzeć wątek od początku i patrzeć jakie zmiany dokonują się w ogrodach. Piękny ogród przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem . Hortensje piekne zapisałam sobie w notatniku rodzaj i będę szukać żeby zakupić. Natomiast podoba mi się drzewko na poniższym zdjęciu czy mogłabyś napisać co to za drzewko?
Kwiatki i rabatki u Elizy 09:09, 23 sie 2012

Do góry
Aniu mam jeszcze taką, kupiłam przez przypadek zamiast szałwii omszonej.
Szałwia omączona. roślina jednoroczna, kwitnie całe lato.

Ogród Dendrologiczny w Przelewicach 09:08, 23 sie 2012

Do góry
Ogród Dendrologiczny w Przelewicach 09:08, 23 sie 2012

Do góry
A tu ja, wlazłam w budleje i robiłam za motyla

Dalej już nie ja
Tu na razie jest ściernisko... 09:07, 23 sie 2012

Do góry
kule są w miejscach docelowych jak się rozrosną będą do siebie prawie dotykały, przynajmniej taki miałam plan...
bliżej budynku nie mogę na razie nic sadzić, bo nie wiem czy nie będziemy go tynkować [póki co to jest moja rabatka, która może (choć nie musi) okazać się przechowalnikiem jedynie, ale gdybym miała czekać i potem wszystko kupić na raz, to chyba bym zbankrutowała]
poza tym za stożkiem będzie szpaler z paproci, więc już i miejsca nie będzie zbyt dużo zostawało.

jak się na spokojnie przyglądam to dochodzę do wniosku, że może robię jednak miękką falowaną linię bliżej kul, o tak:

wtedy rabatka nie będzie za szeroka. domalowałam stożka i kilka zurawek, czyli tak jak planowałam pierwotnie - i tu pytanie, czy do tych żurawek dać żółtą czy naturalną korę? hmmm
pewnie trzmielinową obwódkę bym sobie w takim wypadku jednak darowała.

aaaa... żurawka, to chyba nie będzie Georgia Peach, bo ta (podobno) ma nie kwitnąć...
Rododendronowy ogród II. 09:07, 23 sie 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 09:05, 23 sie 2012

Do góry
To jeszcze pokażę co z moimi bzami robią szerszenie. Nierówna walka z nimi trwa już kilka lat i jak ją w końcu jesienią wygrywamy to w przyszłym roku zaczyna sie od nowa. Szerszenie obgryzają nam korę z bzów i bzy oczywiście ponad tą rana umierają.

Ogród Magdalenka 09:05, 23 sie 2012

Do góry

Witajcie po urlopie ....

Enyja73 witaj ...nie mam już nasion ,ale będę miała z tego roku ....będę pamiętać o Tobie ...napiszę PW jak będzie można zebrać kwiatostany

Irenko , Marzenko środy są magiczne i NASZE kolejne spotkanie u mnie umówimy tylko dogodny termin kolejnej środy .... wczoraj miałyśmy cudowne spotkanie jak ja Was uwielbiam !!!

Ewuś ja też, ale 08.09 prawie tuż tuż .... zobaczymy się znów i wypijemy razem kawkę

Popcarol Karola dla Ciebie fotka, nasze morze jest piękne, choć pogoda bardzo zmienna .... ale podczas moje pobytu nie padało!!! ....miejscówka godna polecenia, byliśmy zachwyceni

Aniu .... ściskam Cię mocno

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 09:04, 23 sie 2012

Do góry
No i znowu nie mogłam przestać
Oto moje nowe nabytki
hosta NN 3szt ( będzie 9 z tego)

heuchera Southern Comfort kupiłam 4szt, będzie 8 z tego)

Poszłam kupić fugę do gresu, patrze a tu przed sklepem pod cyprysem runianka, no to sobie pożyczyłam 2 sadzonki
Ogród Dendrologiczny w Przelewicach 09:02, 23 sie 2012

Do góry
Ogród Dendrologiczny w Przelewicach 09:00, 23 sie 2012

Do góry
Nieco ponad tydzień temu byłam w Przelewicach Miałam od razu zamieścić malutką relację, ale wakacje, niekończące się pielgrzymki gości, bez szans na spokój, taki urok
Do tego pogoda, jak wybrać dzień, żeby wycieczka była miła a nie w strugach deszczu albo skwarze? Ale udało się
Najpierw troszkę zdjęć:
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:40, 23 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka

Widzę, że każdy kto wstąpił do Ogrodowiskowej drużyny zyskał coś więcej, niż tylko porady ogrodnicze i możliwość wymiany myśli na tematy ogrodnicze. Wartością dodaną i chyba najcenniejszą stały się zawarte dzięki forum fajne znajomości, a może nawet początek przyjaźni.
Fajnie tak na Was patrzeć dziewczyny! Lubię takie uśmiechnięte i zadowolone z życia kobitki.
A malkontentkom mówię zdecydowane nie
Widać, że zgrana z Was paczka.Tak trzymać!
Pozdrawiam i przesyłam buziaki
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 08:38, 23 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Na dobranoc - Szalone Goździki, co to kwitną nieprzerwanie od kwietnia (marca?)

A w takiej ,,skarpecie" trzymam w szafie lawendę własnego ,,wyrobu" (żeby nie było - to recykling ze starej podkoszulki ) może jeszcze to kiedyś ładniej udekoruję, bo wersja dość robocza...

ale fajny woreczek

a ja wczoraj starą bawełnianą koszulę do kosza wyrzuciłam...kurcze...dziś musowo ja wygrzebać...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:32, 23 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym Dopiero przed kwadransem skończyłyśmy spotkanie
Muszę przyznać, że świetnie nam się gada i co ciekawe na każdy temat. Wręczz napiszę, że na tematy ogrodowe zdecydowanie niewiele rozmawiałyśmy
Dzisiaj do KOIID dołączyła Pszczółka Myślę, ze mogę w imieniu KOIID napisać, ze witamy w Komitecie Szkoda, ze Justychaz na urlopie nie dołączyła i AGA PE.

A to my w komplecie przed potworem
Od lewej:
Pszczółka, Irenka, Noemi, Madżenka i Wieloszka

Pozdrawiam Dolny Śląśk
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies