Etykiety mocno edukacyjne Znaczenie słowa fistuły musiałam ustalić przy użyciu Słownika Języka PolskiegoTo rodzaj owrzodzenia występującego w głęboko położonych obszarach ciała; przetoka
U nas dzisiaj tez wichura i deszcz - prawdziwy listopad. A w weekend było bardzo ładnie - i całe szczęście, bo płot stawialismy
A kiedy juz będzie ten nowy ogród w Polsce? Jak wynika z podpisu w Warszawie? Czyli moim rodzinnym mieście, do którego za nieco więcej niz dwa tygodnie jadę w odwiedziny
pozdrawiam
Ten nowy ogród będzie nieprędko jeszcze. Tak, w Warszawie, ale to będzie leśny ogród, nie taki śródmiejski. Na razie po powrocie czeka nas budowa domu, a zanim go zbudujemy to jeszcze czeka mnie dużo pracy w ogródku ROD mojej Mamy, którym się zajmuję. Teraz jest pod opieką naszych przyjaciół, a ja tam zaglądam przy okazji wizyt w Polsce i dokonuję masowych akcji pielęgnacyjnych .
Ja w Wa-wie będę dopiero w święta...
Dobrze Ci się mieszka w Holandii? Nie tęsknisz?
pozdrawiam i na dobranoc roślinka, która mnie ostatnio zachwyca - czyli ... koperek
taka przemyślana, wyważona, dobrana kolorystycznie-no coś wspaniałego
przepraszam że tak bez przywitania, ale najpierw musiałam wyrazić swój zachwyt
oczywiście nie będę udawała że plac zabaw nie zrobił również na mnie wrażenia, bo to by było kłamstwo, jest świetny! sama bym się powspinała na tej ściance
lecę do Ciebie Aniu od początku pooglądać jeśli pozwolisz
I pięknie pachnie. Ja wolę tę z drugiego zdjęcia. Jest taka aksamitna, aż nierealna. Nie potrafię zrobić takiego zdjęcia, które by to pokazało. I zapach!!!!
Listki świdośliwy
Forsycja Kumsum
Trzmielina oskrzydlona
podsadziłam żurawki pod krzewy, na wiosnę zamiast tej starej siatki pójdą ekrany, teraz nie warto już zmieniać
próbuję dopasować trawy przy poidełku cały czas ustawiam, przestawiam, ale już ładniej się robi na ogrodzie, no i dzisiaj już próbowałam z resztek płytek chodnikowych i cegły układać ścieżkę, ciężko tak z odpadków, bo musi to jakoś wyglądać no i zabezpieczone pędy róż na zimę
Tak się zastanawiam co wiosną zrobić z tym bukszpanem. Podsadzić od dołu i spróbować formować stożek czy wyciąć dolne gałązki i uformować kulkę na trzech nóżkach (tyle ma najgrubszych pędów). Dostrzegacie w nim jakiś potencjał?