Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Milka 11:25, 09 paź 2012

Ewa, obejrzałam!

ogrodowe przypadki zachwycające w swoich barwach, niby przypadkowe...a jednak doskonale skomponowane

dołki pod róże...ta ogrodniczka naprawdę te róże kocha, bo kopać takim sprzętem, w takich warunkach, wśród głazwó, to świadczy o wielkiej miłości

a widok ciebie w deszczu, w odpowiednim stroju, nastroił mnie optymistycznie, a ty widzę cała szczęśliwa!
Tess 11:38, 09 paź 2012

Evchen napisał(a)
Zalecenia dla Ogrodniczki:
1. Nie marudzimy!.. Wszystko jest uroczo harmonijne, romantyczne i sielskie - anielskie
2. Częściej wizualizujemy ukryte Skarby Pani Przyrody. Bo oto nadejszła Pani Jesień i kosz jabłek z sobą niesie...

Ev wpadła, kontrolno-inspekcyje czynności wykonała i zalecenia wydała
Ewuś, przyznaj się, gdzie Ty pracujesz?)))))))))))
Evchen 12:03, 09 paź 2012

Tess napisał(a)

Zalecenia dla Ogrodniczki:
1. Nie marudzimy!.. Wszystko jest uroczo harmonijne, romantyczne i sielskie - anielskie
2. Częściej wizualizujemy ukryte Skarby Pani Przyrody. Bo oto nadejszła Pani Jesień i kosz jabłek z sobą niesie...

Ev wpadła, kontrolno-inspekcyje czynności wykonała i zalecenia wydała
Ewuś, przyznaj się, gdzie Ty pracujesz?)))))))))))

eee tam zaraz pracujesz...... wprawę mam Codziennie sobie powtarzam punkt pierwszy...
taka terapia dla duszy
EwaG 13:41, 09 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
I długie wieczory z książkami (już mam cały stosik naszykowany):

Ewo, a co sądzisz o tej książce z prawej (Barwy ogrodu). Przeglądałam, zdjęcia b. ładne, ale się nie zdecydowałam na zakup. Bo jakoś tak dziwnie napisana mi się wydaje, jakby trochę egzaltowana.
EwaG 13:46, 09 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Zapadła noc (Wergiliusz pisał w swoich Georgikach - utworach poetyckich poświęconych min. pracy na roli, że "noc runęła" - ponoć na Półwyspie Apenińskim noc zawsze nieoczekiwanie zapada):

A której księdze. Zajrzałam do takiego starego tłumaczenia, bardzo dobrze się czyta (dostępne on-line)
http://www.polona.pl/dlibra/doccontent2?id=39164&dirids=1
Gabriela 16:33, 09 paź 2012

Droga Ewo, zanim przejdę do zachwytu nad ogrodem proszę o wrzucenie Wergiliusza do naszego przykurzonego wątku o książkach o ogrodach, ale nie ogrodniczych. Że też o tym zapomniałam!

A teraz zachwyt ogrodem: aaaaach... albo AAAAAACH...
Wreszcie widać na zdjęciach przestrzenie i topografię Twojego ogrodu, bajeczne kwiatowe rabaty, przepiękne, stare drzewa, miejsce gdzie stoją ule.
A to żółte co samo się wysiewa, to sama bym chciała.
Kamienie w tej ziemi - okrutne, nie dla słabej, drobnej kobiety. Jakże trzeba kochać róże, żeby wykopywać te głazy z takim poświęceniem, w takiej niesprzyjającej aurze. Kilofem! A ja narzekałam na swoją ziemię, już przestaję w tej sytuacji.
Czy druga siostra Bronte jest interesująca w Profesorze i jeszcze w Shirley? Chodziłam dookoła tej drugiej i nie kupiłam, a chyba powinnam, bo podobno zupełnie niepodobna do nudnej, starej Jane.
Ja się zaraz rzucę na nowego Mendozę, bo właśnie wyszedł.
Konstancja30 17:18, 09 paź 2012

wiedziałam, że będzie się działo gdy przy plusiku dostrzegłam 39 ... 39 postów w jeden dzień ... to musiało być coś ... i było ...

podboje ogrodniczki subtelnie i z wdziękiem wydzierającej kamienistą ziemię łomem ... ma siem Ewuś tę parę w chwycie ... chylę czoła ... już a co dopiero gdy tę samą ogrodniczkę widzę w strugach deszczu i błocku po pachy ... i nadal z wdziękiem ... i wciąż pod breją z ziemi widać tę samą subtelną blondynkę ... i choć to ona nie ja tak dba o swe rabaty to aż się w duszy przelewa poczucie spełnienia ...

obraz spełnionej ogrodniczki z książką to kropka nad i ... i nie ma chyba kobiety, która nie chciałaby być Tobą albo z Tobą w tak dobrze spełnionym czasie ...

pozdrawiam ...

ogród i ogrodniczka tchnie spokojem ... spełnieniem ... Ewo to wielka sztuka tak lekko nam to przekazać ... w przypadkowych i z duszy płynących obrazkach ...
eliza3 17:32, 09 paź 2012

Różę posadzone...w pocie czoła... w kroplach deszczu... na pewno się odwdzięczą pięknym kwieciem.
Jabłuszka zebrane...książki przygotowane na zimowe wieczory... ależ Ty jesteś poukładana...podziwiam
hanka_andrus 17:51, 09 paź 2012

Nie jest nasza Pszczółka typem roztrzepanej latawicy,a wręcz przeciwnie,to jest mimo młodego wieku, stateczna niewiasta,znająca wartość tej ziemi,pracy,natury,oddająca się w wolnym czasie nie jakimś wydumanym pseudo zajęciom,a krzątająca się koło obejścia,upiększająca każdy skrawek poletka tym co lubi.
Pozdrawiam
bogumila 20:06, 09 paź 2012

Ten jesienny,owocowy grzybek jest jedyny w swoim rodzaju.