Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cis - Taxus 07:44, 23 wrz 2012

Do góry
Widoczki na plantację - widoki już nieaktualne, bo cisy mocno przerzedzone

Z moim podstawowym narzędziem pracy na pierwszym planie

A to już cisowa KUPA u mnie

Bryła korzeniowa:

Jeden z mniejszych egzemplarzy:

Kochani - posadzić i ciąć? Czy nie ciąć? Ile uciąć?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:43, 23 wrz 2012

Do góry
Widoczki na plantację - widoki już nieaktualne, bo cisy mocno przerzedzone

Z moim podstawowym narzędziem pracy na pierwszym planie

A to już cisowa KUPA u mnie

Bryła korzeniowa:

Jeden z mniejszych egzemplarzy:

Danusia nie odpisała, nie wiem jak je sadzić
Ogród w Alei Lipowej... 02:37, 23 wrz 2012

Do góry
no chyba można było na trawnik wysypać tę ziemię, tylko trzeba pomyśleć odrobinę

a tak już się cieszyłam , że kora jest (była) chociaz w jednej części i koniec nasadzeń

Ogród w Alei Lipowej... 02:34, 23 wrz 2012

Do góry
Dziś u mnie zaczęła się demolka. Niby nic wielkiego. Panowie raz dwa kopia i jadą dalej.....ale. No własnie było małe ale. Trochę ich obstukałam bo tyle mieli miejsca na trawniku wzdłuż płotu na gromadzenie ziemi z wykopu, a oni mi furę ziemi zwalili na rabatę , którą wysypałam już częściowo korą i bluszcze ładne nie wiadomo gdzie sie podziały i takie tam, o cebulach nie wspomnę.

Zobaczcie sami

a tak zostawili i koniec już u mnie , jadą dalej, no taka byłam zła

Ogrodowy spektakl trwa ... 01:46, 23 wrz 2012

Do góry
i nadal jesień, jesień.....

aż nie pasuje do jesieni a teraz jest najpiękniejszy - jaśmin

Ogrodowy spektakl trwa ... 01:36, 23 wrz 2012

Do góry
i ostatnie zakupy - trawka skretnolistna - tak pisało

i jesienne bluszcze

Ogrodowy spektakl trwa ... 01:28, 23 wrz 2012

Do góry
Ania królowa róż do mnie zagląda - jak miło - a ta donica to kompozycja z wysadzonymi z różnych donic roslinkami bo usatapiły miejsca wrzosom a żal było je wyrzucić i przypadkiem tak wyszło
pozdrawiam

[b]Ania[/b asc - jak na razie jesteście dwie Anie - poczekam może się jeszcze Ania pojawi

J E S I E N - 2012 jest !!!!!!!!
i jest to moja ulubiona pora roku w ogrodzie - dziś w południe było ciepło śiweciło słońce, liscie pachniały i powietrze - było bajkowo - ale to ulotne chwile

trzeba uczcić jesień więc zaczynam od grujecznika bo teraz króluje

i jesienne róże - ta mocno jesienna

Kolorowe rabaty 01:02, 23 wrz 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 00:50, 23 wrz 2012

Do góry
Nie mogę zrobić lepszego zdjęcia
Kolorowe rabaty 00:38, 23 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Może ktoś zna hostę ,która pięknie pachnie ? Dostałam ją od koleżanki, chciałam mieć jakąś ,która kwitnie na biało.Koleżanka przypomniała sobie o mnie i przywiozła jesienią zaszczepkę .Nie miałam pojęcia ,że naprawdę będzie taki ładny zapach Niestety nie podano nazwy

Hej Martek, będę mógł Ci pomóc bo WIEM hehe To jest jedna z pierwszych opatentowanych
host z 1965 roku. Jej pełna nazwa to 'Royal Standard'. Pachnie słodko podobnie do jaśminu

Serdeczne dzięki Marku bardzo się cieszę i jeszcze więcej wiem niż oczekiwałam.
Bardzo dziękuję
Marta znalazłam link o o pachnących hostach, kwiaty takie jak twoje tylko inna nazwa niż podaje Marek zerknij http://encyklopediahost.info/hosta_plantaginea.html

No to mamy ból
Jedyne co mogę powiedzieć po przeczytaniu i tej hoście plantaginea to,że pachnie mocno w dzień .Jednak to faktycznie podobieństwo jest wielkie.
Ogrodnik mimo woli 00:07, 23 wrz 2012

Do góry
najpiękniejsze
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 23:42, 22 wrz 2012

Do góry
Witam Betysiu co możesz powiedzieć o tej róży? pozdrawiam
Lecę w kulki... 23:32, 22 wrz 2012

Do góry
Aniu dbałość o atmosferę spotkania,wysublimowana wszystko pięknie wygląda, a na dodatek pięknie kaligrafujesz, pozdrawiam a masz zdjęcie ze spotkania?
Mój jesienny ogród 23:29, 22 wrz 2012

Do góry
Witaj Anito, jesień w tym roku trochę dziwna jest za sucho i boje się że nie będzie tak kolorowo i liście strasznie szybko lecą. Na wyjeździe na pewno zdjęć na robię aby było czym podróżować.
Aniu, ja też jestem stary grzybiarz ale wynalazków nigdy nie zbierałem, w tedy facet namówił mnie na te kołpaki, bo nic innego nie było ale okazało się że grzyb wspaniały niebo w gębie. Dynie małe ciut większe od melona, nie wiem dla czego nie urosły większe ziemia tam dobra bo dół zasypany kompostem. To ładnie zabalowałaś, a co na to Marian.

Ogród nad Rozlewiskiem 23:17, 22 wrz 2012

Do góry
Dla mnie ten najładniejszy a co do kurek i innego drobiu, bardzo żałuję, że już nie mogę ich chować
Funkie - Hosta 23:14, 22 wrz 2012

Do góry
moje hosty rosną głównie tutaj ...wciąż czekam na ich większe rozmiary...niestety nornice lubia je także...

Bergenia sercolistna (Bergenia cordifolia) 23:10, 22 wrz 2012

Do góry
bergenia podoba mi sie głównie ze względu na liście...

Rododendronowy ogród II. 23:05, 22 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu ja gapa przyszłam złożyć gratulacje na 1210 stronkę Twojego poczytnego i mądrego wątku, bardzo przepraszam , że tak późno , ale siedzę teraz na Warmii i robię tu ogród właściwie go odchwaszczam wracam tak zmęczona , że nie zawsze wszystko zauważę, a pisałam przecież do Ciebie wcześniej, no dobra już starczy tłumaczeń Od maślaków dostałam ślinotoku. A nowa bajeczka przewspaniała, po ciężkiej pracy, humor mi poprawiła dzisiaj ok. 8.00, 7 sikorek bawiło się w moim ogrodzie, siedziałam w oknie i je obserwowałam, co wyprawiają , zdjęć nie robiłam bo mam za słaby aparat i by nie ściągnął, bo za daleko ale naśmiałam się z nich co nie miara a teraz moja różyczka dla Ciebie (Merlin)

aha szmaciak gałęzisty smakował przewybornie

Róża przesliczna taki delikatny kolor. Nie dziwie sie że jesteś zmęczona w koncu to fizyczna praca , mnie też sporo miejsc pobolewa. Ptaszki jest fajnie obserwowac zawsze człowieka rozweselą, a na zdjeciach widac często wiecej szczegółów.Ten szmaciak pięknie wyglada a jeśli jeszcze dobry w smaku to już danie ekskluzywne. Pozdrawiam Aniu i chyba zaraz pójdę spac bo internet mi dziś strasznie wolno pracuje, denerwuje mnie to.
Miodunka plamista (Pulmonaria officinalis) 23:05, 22 wrz 2012

Do góry
Ostróżka ogrodowa (Delphinium cultorum) 23:03, 22 wrz 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies