Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 23:21, 26 paź 2012

A tutaj Lwów, który już chyba bardziej zachodni niż wschodni...i prawdą jest, że ten kto był tylko we Lwowie nie był tak naprawdę na Ukrainie...

JulkAd 23:25, 26 paź 2012

I jeszcze kilka fotek

nie mogłam się oprzeć musiałam wkleić ten dworzec kolejowy...byłam wewnątrz...było pachnąco!

JulkAd 23:26, 26 paź 2012

I na koniec kto zgadnie co to ?

.......i mam nadzieję, że nie zanudziłam
Milka 07:03, 27 paź 2012

Jula, piękna relacja z Ukrainy dziekuję, bo nie wybiorę sie tam, ale mogłam pooglądać
u nas śnieg!!
kasik778 08:35, 27 paź 2012

bardzo ciekawa podróż po Lwowie, zdjęcia cmentarza piękne i wzruszające...
Madzenka 08:52, 27 paź 2012

Oj piekne!!! Muszę M na wizytę namówić a szczególnie na cmentarz Łyczakowski, który rodzinnie jest dla niego ważny.
agata_chrosc... 09:42, 27 paź 2012

Julita, super, dzieki wielkie! Mnie tam ciągnie strasznie i na pewno taką wycieczkę zrobię jak dziecko podrośnie na tyle, żeby tez coś z tego zrozumieć. Moja sentymentalna ojczyzna!
Szkoda, że obok pomnika Sahajdacznego nie ma pomnika Sobieskiego. To tak, jakby pod Grunwaldem stał pomnik Witolda, a Jagiełły nie było! Szkoda. I szkoda, że to juz nie jest Polska. Imperialne resentymenty się w człowieku budza, jak na to patrzy Pozdrawiam bardzo!
JulkAd 10:04, 27 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Szkoda, że obok pomnika Sahajdacznego nie ma pomnika Sobieskiego. To tak, jakby pod Grunwaldem stał pomnik Witolda, a Jagiełły nie było! Szkoda. I szkoda, że to juz nie jest Polska. Imperialne resentymenty się w człowieku budza, jak na to patrzy Pozdrawiam bardzo!

Dokładnie Agatko, jest tak jak mówisz...wszystkie elementy, które mogłyby świadczyć o tym, że kiedyś tam była Polska są usuwane (niestety) lub ograniczane do minimum...język polski widać w kościołach i na cmentarzach...głównie...smutne jest też, że spora część medalionów na polskich nagrobkach została zniszczona, a koniecznie trzeba pojechać (dla mnie to równie ważna część naszej historii) i do tego będę namawiać... swoje dzieci, przede wszystkim
JulkAd 10:22, 27 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Oj piekne!!! Muszę M na wizytę namówić a szczególnie na cmentarz Łyczakowski, który rodzinnie jest dla niego ważny.

Marzenko ja bym jeszcze raz wróciła...zbyt krótko byłam, żeby zobaczyć naprawdę to, co bym jeszcze chciała...sam Cmentarz Łyczakowski ma ponad 40 hektarów, więc 3 godziny, które tam byłam to za mało
agata_chrosc... 10:23, 27 paź 2012

Moja koleżanka to nawet na spływy kajakowe na Ukrainę jeździła i bardzo sobie chwaliła, bo to prawie dzikie wszystko, żadnych tłumów turystów, przyroda piękna, na wsiach ludzie gościnni i mili, ale to było tak z 10 lat temu. Ciekawe czy dalej tak jest?