Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....
Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...
I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??
jutro zrobię Ci fotkę z bliska
Tam gdzie hakone, mówisz o 'zawijasowej'? jeśli tak to tam jest słońce do ok 12-13 a potem od 15-16 Przynajmniej tak mi się wydaje
U mnie ziemia jest marna chyba V czy VI klasa, fakt nawoziliśmy trochę czarnoziemu, ale to taka kropla w morzu potrzeb. Wiosną leje biohumusem i staram się systematycznie nawozić
no to masz trudny orzech do zgryzienia pisałam już komuś, że vanilki ładnie się starzeją, w tej chwili mają intensywny kolor aż do 'buraczka' . Limki natomiast robią się już brązowawe. Niestety te ich przebarwienia niezbyt lubię...
nie były 3 szt. Surfinie po urlopie zbrzydły, zaczęły zasychać więc wyciapałam by mnie nie denerwowały
Sprawdź za parę dni w Janinie może będą, był tym razem na prawdę duży wybór
Są różne teorie, jedni mówią by nie nawozić zaraz po posadzeniu, inni mówią że można... ja bym chyba poczekała do wiosny z intensywnym nawożeniem teraz możesz ewentualnie podlać jakimś potasem...
Jeszcze nie mam, nie wiem jak to się stało dzięki za info! Jak ona się zachowuje po zimie? Bardzo plaskata jest? Większość liści trzeba wyciąć, czy w miarę wygląda??
oj musiałabym sprawdzić ale tam w rogu nie ma dużo miejsca, z reszto u mnie nigdzie wiele miejsca nie ma... ku mojej rozpaczy myślę że nie więcej niż 2,5m w najszerszym i 1 metr w najwęższym. Rabata zajmuje taki róg w tej podwyższonej przez gazony rabacie