Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Postawić trawkę nad i... 21:31, 10 wrz 2014

Do góry
obejrzałam cóż można powiedzieć 4 minuty i po robocie... a teraz można poleżeć na leżance...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:28, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....

Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...

I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 10 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ana, Twój ogród wygląda prawie nierzeczywiście. Taki cudny. I te vanilki!
A pokażesz proszę gracki Twoje z bliska? I tego kwitnącego też? Bo zaczynam się zastanawiać, czy moje to gracki rzeczywiście.. hm.
I placyk z hakone - dużo tam masz słońca? Co robisz że takie dorodne u Ciebie? Na mojej piaszczysto-gliniastej kwaśnej glebie nie bardzo rosną..
pozdrawiam!!

jutro zrobię Ci fotkę z bliska
Tam gdzie hakone, mówisz o 'zawijasowej'? jeśli tak to tam jest słońce do ok 12-13 a potem od 15-16 Przynajmniej tak mi się wydaje
U mnie ziemia jest marna chyba V czy VI klasa, fakt nawoziliśmy trochę czarnoziemu, ale to taka kropla w morzu potrzeb. Wiosną leje biohumusem i staram się systematycznie nawozić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:31, 10 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

Jeszcze nie mam, nie wiem jak to się stało dzięki za info! Jak ona się zachowuje po zimie? Bardzo plaskata jest? Większość liści trzeba wyciąć, czy w miarę wygląda??
a to zależy od zimy. Dwa lata temu dużo trzeba było wycinać w tym roku niezbyt wiele... mogę jeszcze polecić beery smothie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:29, 10 wrz 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)
Jak cudownie jest podziwiać Twój ogród na zdjęciach w taki pochmurny dzień. Jest po prostu przeobrzydliwie przepięknie Ciągle dumam jakie hortensje wybrać, chciałem jak najdłużej białe. Ale swoimi Vanilkami tak kusisz.

no to masz trudny orzech do zgryzienia pisałam już komuś, że vanilki ładnie się starzeją, w tej chwili mają intensywny kolor aż do 'buraczka' . Limki natomiast robią się już brązowawe. Niestety te ich przebarwienia niezbyt lubię...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:25, 10 wrz 2014

Do góry
jalos napisał(a)
Ależ pięknie u Ciebie!
Podglądam od kilku dni i nieustannie się zachwycam
Dodaję Twój ogród do moich ulubionych.

A ta piękna rozplenica na lewo od leżaków na jednym ze zdjęć to jak to odmiana?

nie mam pojęcia, kupowana jako rozplenica w odmianach...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:24, 10 wrz 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Ana masz obłędnie ! ! !
no co Ty nie powiesz????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:21, 10 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Masz nowy leżak? Bo chyba były dwa? I dlaczego wycielas surfinie z vertigo, chorowały? U nas Janiny albo w remoncie a albo cebul w ogóle nie ma, buuuu... Portfel szczęśliwy
nie były 3 szt. Surfinie po urlopie zbrzydły, zaczęły zasychać więc wyciapałam by mnie nie denerwowały
Sprawdź za parę dni w Janinie może będą, był tym razem na prawdę duży wybór
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:18, 10 wrz 2014

Do góry
admete napisał(a)

łooooooooooł
Ale cudowne olbrzymy!!!!
Zapierają dech w piersiach

Pozdrowionka zostawiam

ps napatrzeć się nie mogę na wszystkie roślinki - takie duże i zdrowe , aż wychodzą z rabat
muszę przyznać, że masz rację, są wysokie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:17, 10 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, mam problem z bukszpanami, które miesiąc po posadzeniu zaczęły żółknąć. Wiem, że też miałaś jesienią taki problem, gdy sadziłaś bukszpany wrocławskie z gołym korzeniem (podobna sytuacje ). Pamiętasz, jak zaradzić? Nie wiem, na jakiej stronie szukać u ciebie
Są różne teorie, jedni mówią by nie nawozić zaraz po posadzeniu, inni mówią że można... ja bym chyba poczekała do wiosny z intensywnym nawożeniem teraz możesz ewentualnie podlać jakimś potasem...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:58, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

oczywiście jak większość u mnie georgia peach

Jeszcze nie mam, nie wiem jak to się stało dzięki za info! Jak ona się zachowuje po zimie? Bardzo plaskata jest? Większość liści trzeba wyciąć, czy w miarę wygląda??
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:30, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

łooooooooooł
Ale cudowne olbrzymy!!!!
Zapierają dech w piersiach

Pozdrowionka zostawiam

ps napatrzeć się nie mogę na wszystkie roślinki - takie duże i zdrowe , aż wychodzą z rabat
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:09, 10 wrz 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
...ale jak widze te zdjęcia ...to się czuję zagubiona bo jeszcze mam trochce trawnika do wycięcia

szczęściara jednym słowem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:00, 10 wrz 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Piękny masz ten ogród...i te hortusie...ale już vanilki mam Tegoroczne, małe jeszcze, ale mam nadzieję, że przyszłym już je widać bardziej będzie.
oj moje też były tycie, zobaczysz nawet się nie obejrzysz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:58, 10 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ana, bosz, te rabaty.. ten trawnik!! no cuuudo

jaka to odmiana żurawki?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701988/original.JPG

wracam podziwiać

pozdrawiam!!

oczywiście jak większość u mnie georgia peach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:48, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

oj musiałabym sprawdzić ale tam w rogu nie ma dużo miejsca, z reszto u mnie nigdzie wiele miejsca nie ma... ku mojej rozpaczy myślę że nie więcej niż 2,5m w najszerszym i 1 metr w najwęższym. Rabata zajmuje taki róg w tej podwyższonej przez gazony rabacie

Bardzo dziękuję, wystarczy taka orientacyjna, Będę się inspirować Cudowne zdjęcia ogrodu. szczotki piękniste
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:42, 10 wrz 2014

Do góry
MarzenaG napisał(a)
Ana- podziwiam nieustannie twój piękny ogród Może już gdzieś pisałaś ale chiałam sytać jak szerokie masz rabaty z wanilkami i żurawkami Zmieniam aranżację swojego ogródka i chciałabym u siebie taki układ zastosować.
Pozdrawiam,

oj musiałabym sprawdzić ale tam w rogu nie ma dużo miejsca, z reszto u mnie nigdzie wiele miejsca nie ma... ku mojej rozpaczy myślę że nie więcej niż 2,5m w najszerszym i 1 metr w najwęższym. Rabata zajmuje taki róg w tej podwyższonej przez gazony rabacie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:39, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
hahaha oby tylko bez rewolucji żołądkowych się obyło

najwyżej na głowę może nadmiar wrażeń zaszkodzić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:37, 10 wrz 2014

Do góry
to na zakończenie dzisiejszych fotek różyczki późno letnie i szczotki w porannej rosie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:31, 10 wrz 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ale się napasłam zdjęciami
hahaha oby tylko bez rewolucji żołądkowych się obyło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies