Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Marga 22:03, 10 wrz 2014

Przepięknie!!!! Te hortensje, czosnki, trawy są niesamowite! Jeden z moich ulubionych ogrodów, który mogę oglądać w kółko (...i oglądam).
Jako, że jestem na etapie wyboru kostki, zwróciłam uwagę na Twoją. Bardzo mi się podoba połączenie szarej i żółtej kostki. Czy mogę Cię Ana prosić o napisanie czegoś więcej na jej temat: co to za firma, model i czy jesteś zadowolona? A czym masz zaimpregnowany (pomalowany) plac zabaw? Ładnie wyszło.
Pozdrawiam
ana_art 22:34, 10 wrz 2014

https://www.facebook.com/video.php?v=756751024387554&set=vb.114212721974724&type=2&theater
polecam fragment pierwszego odcinka "Maja w ogrodzie"
"Co to jest ogród? Ogród to czyste dzieło sztuki, stworzone przez człowieka. Ogród to mini krajobraz zbudowany z roślin, kamienia, wody. Zmieniający się wraz z porami roku. Inaczej wygląda w słońcu, deszczu i na wietrze. Ogród oddziałuje na wszystkie nasze zmysły..."
ana_art 22:34, 10 wrz 2014

Ania74 napisał(a)
Wspaniale się to wszystko prezentuje, każde z osobna, i pospołu również.
Przepięknie po prostu!
Chyba jednak kupię jeszcze w tym roku vanilki... chyba jednak tak...

hahha kup koniecznie
Karabela 22:35, 10 wrz 2014

Aniu też chcialam zapytać o plac zabaw. Gdzie kupowalas? Fajne ma wspinaczki, dokładnie takich szukam.
A ogród. ... padam do nozek
ana_art 22:38, 10 wrz 2014

Aneczka napisał(a)
Coś cudownego, no zakochać się można w tych hortensjach.
Masz rację Aniu, vanilki są wspaniałe tak patrząc po twoich zdjęciach. Ja też nie bardzo lubię etapu brązowienia hortek. A kiedy u ciebie tak mniej więcej brązowieją vanilki i kiedy zaczynają kwitnąć już na biało?
oj ciężkie pytanie zadajesz. Limki już brązowieją Vanilki ciężko powiedzieć, w pierwszym roku zbrązowiały szybko, w kolejnych po przymrozku, który niestety był szybko... Liczę, że w tym roku jesień będzie długa i bez przymrozków
ana_art 22:39, 10 wrz 2014

AlKa napisał(a)
Jeju Twój ogród jest fantastyczny.
Jaka masz odmianę rozchodnika?
jestem chciwa i nie powiem
a tak poważnie to rozchodnik 'w odmianach' jak ja lubię to nazewnictwo w ogrodniczych...
Aneczka 22:41, 10 wrz 2014

ana_art 22:52, 10 wrz 2014

Marga napisał(a)
Przepięknie!!!! Te hortensje, czosnki, trawy są niesamowite! Jeden z moich ulubionych ogrodów, który mogę oglądać w kółko (...i oglądam).
Jako, że jestem na etapie wyboru kostki, zwróciłam uwagę na Twoją. Bardzo mi się podoba połączenie szarej i żółtej kostki. Czy mogę Cię Ana prosić o napisanie czegoś więcej na jej temat: co to za firma, model i czy jesteś zadowolona? A czym masz zaimpregnowany (pomalowany) plac zabaw? Ładnie wyszło.
Pozdrawiam

mamy położoną kostkę Semmelrock Antico, bardzo mi się podoba bo jest taka nie oczywista, udaje taki stary bruk, brzegi są jakby sfatygowane. Nie widać na niej żadnych ewentualnych uszkodzeń, a nawet jeśli coś się przytafi to nie sposób tego zauważyć Pamiętam, że na początku patrzyliśmy na taką elegancką z niby posypką, ale nam ją odradzili. Dopiero później jak było błocisko na naszej drodze dojazdowej doceniłam, że jej nie wybraliśmy, bo zamiatanie błota byłby koszmarem

Plac zabaw jest malowany eksperymentalnie różnościami, jeden domek jest pomalowany białym altaxem a drugi szarym ale nie pamiętam firmy. Zapewne będzie przemalowywany jak pergola białą Tikurillą
ana_art 22:54, 10 wrz 2014

Karabela napisał(a)
Aniu też chcialam zapytać o plac zabaw. Gdzie kupowalas? Fajne ma wspinaczki, dokładnie takich szukam.
A ogród. ... padam do nozek

znalazłam producenta placów zabaw na all (okolice Golubia) Panowie zrobili go według mojego projektu, przyjechali i złożyli.
Karabela 22:59, 10 wrz 2014

Dziękuję a możesz podesłać na priv namiary na panów?