Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:31, 10 wrz 2014

popcarol napisał(a)

Jeszcze nie mam, nie wiem jak to się stało dzięki za info! Jak ona się zachowuje po zimie? Bardzo plaskata jest? Większość liści trzeba wyciąć, czy w miarę wygląda??
a to zależy od zimy. Dwa lata temu dużo trzeba było wycinać w tym roku niezbyt wiele... mogę jeszcze polecić beery smothie
ana_art 20:41, 10 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Ana, Twój ogród wygląda prawie nierzeczywiście. Taki cudny. I te vanilki!
A pokażesz proszę gracki Twoje z bliska? I tego kwitnącego też? Bo zaczynam się zastanawiać, czy moje to gracki rzeczywiście.. hm.
I placyk z hakone - dużo tam masz słońca? Co robisz że takie dorodne u Ciebie? Na mojej piaszczysto-gliniastej kwaśnej glebie nie bardzo rosną..
pozdrawiam!!

jutro zrobię Ci fotkę z bliska
Tam gdzie hakone, mówisz o 'zawijasowej'? jeśli tak to tam jest słońce do ok 12-13 a potem od 15-16 Przynajmniej tak mi się wydaje
U mnie ziemia jest marna chyba V czy VI klasa, fakt nawoziliśmy trochę czarnoziemu, ale to taka kropla w morzu potrzeb. Wiosną leje biohumusem i staram się systematycznie nawozić
lenka 21:28, 10 wrz 2014

ana_art napisał(a)

Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....

Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...

I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??

Madzenka 21:29, 10 wrz 2014

O Jezusinku twoje Vaniliki!!!!

Cuuuuuudnie, leże i kwiczę
ana_art 21:36, 10 wrz 2014

lenka napisał(a)

Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....

Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...

I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??

najsztywniejsze są Pinki Whinki, ale jednocześnie 'najbrzydsze'
Móje młode Vanilki leżały, teraz w trzecim sezonie są sztywniejsze, ale mimo to po ulewie legły na rabacie. Trzeba było je podwiązać
Juzia 21:36, 10 wrz 2014

Bosssko
ana_art 21:36, 10 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
O Jezusinku twoje Vaniliki!!!!

Cuuuuuudnie, leże i kwiczę
Niech Pani wstanie
Ania74 21:44, 10 wrz 2014

Wspaniale się to wszystko prezentuje, każde z osobna, i pospołu również.
Przepięknie po prostu!
Chyba jednak kupię jeszcze w tym roku vanilki... chyba jednak tak...
Aneczka 21:50, 10 wrz 2014

Coś cudownego, no zakochać się można w tych hortensjach.
Masz rację Aniu, vanilki są wspaniałe tak patrząc po twoich zdjęciach. Ja też nie bardzo lubię etapu brązowienia hortek. A kiedy u ciebie tak mniej więcej brązowieją vanilki i kiedy zaczynają kwitnąć już na biało?
AlKa 21:55, 10 wrz 2014

Jeju Twój ogród jest fantastyczny.
Jaka masz odmianę rozchodnika?