Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Holandii 22:18, 08 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
popatrzyłam i wtrącę się ) najpierw bym wyciągnęła zza drzewa i drabiny bukszpana bardziej do przodu, może nawet w to miejsce gdzie obecnie masz irysy bo nie będzie go widać jak rabata zarośnie. Może tam od tyłu dasz irysy? ale żeby się wychylały ) ja bardzo lubię irysy i mam ich już sporo i napewno będą u mnie )

Jak róże to koniecznie musi być lawenda (jak dla mnie oczywiście)

a do tego A. mollis )

Szałwia pięknie i dość wysoko rosnie, ale np. w tej chwili ścięłam ją i wygląda nieciekawie ) sugeruję nie sadzić na pierwszym planie ale warto ją mieć

aaaaa, i pod bukszpany - trawki

To tak na gorąco

Kasiu to zobacz szałwię u Ani z zielonego wzgórza
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 22:18, 08 sie 2012

Do góry
Rh Persil

Rh Falling Snow

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:17, 08 sie 2012

Do góry
żut okiem na brzózki (zauważyłam że pnie im bieleją ) zastanawiam się czy nie dać tam wrzosów by zakryły korę

i limki widziane z trzech stron

Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 22:16, 08 sie 2012

Do góry

Rh viscosum SOIR DE PARIS

Azalia japońska Schneeperle - ta mnie zauroczyła w szczególności - niziutka, drobne pełne kwiaty wpadające w zielony - tylko zdjęcia mi nie wyszły

Sosnowo 22:16, 08 sie 2012

Do góry
Byłam w ostatnich dniach w Warszawie - po drodze kupiłam liliowca stella de oro - czyżby z załącznikiem?

znalazłam dziś...bratka...- całkie fajnie sobie radzi pomimo tego, że już sierpień...

jakieś tam widoki ...od wjazdu ... z przysiadu/.......
Moje roślinki 22:15, 08 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Może być cukrowy,bo nie mam.Dla Ciebie mam zaznaczone zielone i fioletowe mieczyki,gdybyś jeszcze coś wypatrzył to pisz.Mam do oporu tej trawy,która jest na fotce koło rozchodnika,nie wiem jak się nazywa

Majeczko a co to za trawa ? napisz coś o niej A ten rozchodnik ma listki z bordową obwódką?
Chyba będę sępić u Ciebie!! Oczywiście wymiana handlowa!
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 22:13, 08 sie 2012

Do góry
Rh luteum SNOWBIRD

Rh Sarina

Ogród w Holandii 22:12, 08 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agato gdzie robisz rabatę różaną? Masz już jakiś plan? typy róż? Planuję zrobić u siebie przy tarasie i mam z nią zgryz.

Monitka, robię rabatę różaną właśnie przy tarasie. Dam kilka roboczych zdjęć, żebyś mogła się zorientować. Plan mniej więcej mam, tylko z większością bylin poczekam jak juz te róże będą na swoim miejscu. Robię to etapami bo oczywiście brak kasy nie pozwala kupić wszystko hurtem, a poza tym kilka róż, któe chcę mieć będzie do kupienia dopiero jesienią (i to w Niemczech!). A plan jest taki

Nie wiem czy cokolwiek z tego wyczytasz? W każdym razie róże mają byc różowe i białe i oczywiście najwyższe z tyłu - idące po dwóch metalowych obeliskach (takich fajnych, zardzewiałych) przez średnie, aż po okrywowe białe The Fairy. Ramę stanowią trzy różnej wielkości kule bukszpanu. Jedna ma dół do zasłonięcia i tak też się stanie. Część już jest, co mam nadzieję widać na zdjęciu. Żurawki z przodu stąd wypadną, ale na razie sobie siedzą bo ich miejsce jeszcze nie jest gotowe. W to miejsce przyjdzie Holcus Mollis.
Po drabinie idzie juz rambler biały, ale na kwiaty liczę dopiero w przyszłym roku. No i między różami już są albo będą byliny - szałwia, lawenda, gaura biała, firletka biała i trawy.

Ja tak dla przypomnienia, żeby stron nie "przewracać", jeżeli pozwolisz Agatko.
Jeżeli się tak wszystie Kobitki upieracie to ja proponuję kompromis te irysy bliżej środka rabaty( te obok obecnie rosnących tam żurawek) przesunąć bardziej w prawo, tak jak pozostałe rosną.
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 22:11, 08 sie 2012

Do góry
Rh obtusum LEDINANENSE

Rh viscosum DIORAMA

Rododendronowy ogród II. 22:11, 08 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Bożenko przybiegłam się przywitać
Wy u Ani bawiliście, a ja na spacerku nad Wisłą

Aniu spacer nad Wisła to super sprawa szczególnie dla mnie bo nie mam żadnej rzeki ani jeziora w pobliżu ale szkoda ze nie byłaś u Ani choc doskonale to rozumiem bo to kawał drogi .Pozdrawiam serdecznie.
Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 22:09, 08 sie 2012

Do góry
Rh yakushimanum LAMENTOSA

Rh Fashing

Rh yakushimanum ERNEST INMAN

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 08 sie 2012

Do góry
jestem pod wrażeniem tych hortensji... nie z powodu ich urody ale że przetrwały Przesadzałam je jak już miały pąki więc wziełam poprawkę na to że nie przezyją, a one wzieły i się przyjeły

Rododendronowy ogród II. 22:08, 08 sie 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
Bogdziu - ja nie jestem dobra w pisaniu - więc krótko : bardzo się cieszę, że mogłam Cię (i Męża) poznać osobiście - jesteście wspaniałym duetem - dziękuję za miło spędzony czas u Ani

Danusiu a ja właśnie byłam u Ciebie i pisałam to samo ale zadzwonił telefon i zrezygnowałam z pisania bo musiałam pogadac. Mnie tez wiele radości sprawiła rozmowa z Tobą ( i wspólne moczenie nóg
;).Miło się rozmawiało i mam nadzieję że jeszcze będzie podobna okazja by się spotkac..

Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 22:06, 08 sie 2012

Do góry
Azalia Diorama

Rh makinoi LANZETTE

Ogród Państwa Pudełek w Pisarzowicach 22:05, 08 sie 2012

Do góry
Azalia MOUNT SAINT HELENS

Rh Anuschka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:05, 08 sie 2012

Do góry
pienne które rosną u mnie drugi rok

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:04, 08 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

poznajecie?
zastanawiałam się czy nie dosadzić dwóch duuuzych kul, ale chyba wstrzymam się w tym roku, poczekam do przyszłego

Wytrzymaj jest pięknie!!!

pięknie!!! nie ruszać
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:02, 08 sie 2012

Do góry

z perspektywy

Piękna! Oryginalna inna , zdecydowanie robi wrażenie!!! Bardzo mi sie podoba , pozdrawiam M
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 08 sie 2012

Do góry
pilgrim posadzone dwa miesiące temu zaczyna kwitnąć

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 08 sie 2012

Do góry
szałwia po ścięciu przekwitłych kwiatów ponownie zakwitła

macierzanka w gazonach zaczeła się rozrastać

i nówki posadzone RH i śliwa, muszę chyba jeszcze dokupić dwa RH
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies