Kasiu i Irenko irysom ścinamy liście do 1/3 wysokości zaraz po kwitnieniu, jeśli tego nie zrobiłyście to zetnijcie, będzie mniej do gnicia
tadam! dzięki Aniu na "zaraz po kwitnieniu" to już zdecydowanie za późno czyli teraz też ścinamy do 1/3 czy może do samego dołu? czy tak samo ścinamy wszystkie irysy? syberyjskie też?
Kasiu może być do 1/3 resztę zetniesz wiosną, syberyjskie też
Dziękujemy Aniu!!! zobacz ile osób skorzystało już z Twojej rady tak chodziłam koło tych irysów i nie wiedziałam co z nimi zrobić i czy w ogóle powinnam, żeby nie zmarnować jutro zetnę
Kasia, moja sąsiadka, od której dostalam wiosną piękne irysy, ścina jesienią bardzo nisko i co roku ma piekne, wielkie kwiaty. Więc wydaje mi się, że możesz wyciąć, zwłaszcza ze prędzej czy później one zgniją
Dzięki i Tobie Agatko za informację będę ścinać, żeby mieć te piękne wielkie kwiaty cały czas się uczę
Kasiu przed chwilą mąż pyta czy przeglądałam pocztę, a ja czy była jakaś? okazało się, że leżała na sole i koliła w oczy
dziękuję Kasiu za nasionka i wspaniały bonus! widzisz mojego bananka? pozdrawiam Buziole
Kasiu i Irenko irysom ścinamy liście do 1/3 wysokości zaraz po kwitnieniu, jeśli tego nie zrobiłyście to zetnijcie, będzie mniej do gnicia
tadam! dzięki Aniu na "zaraz po kwitnieniu" to już zdecydowanie za późno czyli teraz też ścinamy do 1/3 czy może do samego dołu? czy tak samo ścinamy wszystkie irysy? syberyjskie też?
Kasiu może być do 1/3 resztę zetniesz wiosną, syberyjskie też
Dziękujemy Aniu!!! zobacz ile osób skorzystało już z Twojej rady tak chodziłam koło tych irysów i nie wiedziałam co z nimi zrobić i czy w ogóle powinnam, żeby nie zmarnować jutro zetnę
No to i ja się czegoś nowego dzisiaj nauczyłam
Kasiu Twoja hortensjowa rabata nawet jesienia wygląda imponująco no i brunnera mi w oko wpadła, fajnie świeci na rabacie pozdrawiam