Sylwia, a jak go chronisz na zimę; moje są w donicy, to pewnie na zimę coś z nimi trzeba zrobić?
wszystko pięknie się u ciebie rozzrasta, i tak fajnie zaplanowane, łąd i harmonia
Irenko , zdjęcie kwiatka z Turcji
o rany, to będę miała problem; posadziłam kilka w donicach, pięknie kwitły, olbrzymie przyrosty...i chyba muszę je przechować na zimę, może przetrwają!
Sylwia, a jak go chronisz na zimę; moje są w donicy, to pewnie na zimę coś z nimi trzeba zrobić?
wszystko pięknie się u ciebie rozzrasta, i tak fajnie zaplanowane, łąd i harmonia
narysowałam jak chciałabym żeby wyglądały moje rabaty, nie wiem jak to będzie widać na zdjęciu... robiłam skany ale jeszcze marniejsze wyszły niż zdjęcia... no nic mam nadzieję, że coś będzie widać...
chciałabym rabaty wokół działki, a środek żeby był pusty (znaczy się sam trawnik), na szaro pokolorowany bruk - jeszcze go nie ma ale będzie
chcę się zabrać w najbliższych dniach za posadzenie tujek (chyba szmaragdów) bo nie chcę patrzeć na dalszą część działki, musi byc jakaś ściana będzie zielona
mniej więcej proporcje starałam się zachowywać, no ale w rysunkach i matmie nie byłam nigdy najlepsza
zawijasek to chyba Gosi Kubusiowej pomysł gdzieś znalazłam, po moich milionach kombinacji co zrobić przed garażem wydał mi się strzałem w 10!
także Gosiu dziękuję, a Temu Komu ukradła przepraszam
nie wiem czy to kółko akurat proporcjonalne ale to tylko zarys
tu w powiększeniu
jak wygląda to słabo i nienadziejnie to proszę mówcie, będę mazać i kombinować dalej
poszczególnymi rabatami i roślinkami zajmę się dopiero pewnie zimą
Od razu jak już fotografowałam tamto miejsce to zrobiłam i takie
Wśród 'vanille Fraise' rosną 2 miskanty 'Morning Light' ("zrobione" z 5 sztuk.... WRRRR)
ta przerwa od hortensji do brzózek ma jakieś 2 metry - czy pchać się tam jeszcze z tymi miskantami czy całkowicie szukac im innego miejsca?
witam serdecznie pierwszy raz
ta przerwa spora możesz tam dać miskanty, a będziesz tutaj usuwać trawę, czy tak zostanie?
Troszkę ogrodu widzianego przez dzieci
W ruch poszły bańki mydlane.......zabawa była na całego, dzieci puszczały je na roślinki i oto efekt
I jeszcze stopki, córeczce strasznie spodobało się to zdjęcie [/quote
Ależ prześliczne zdjęcia Bańki wyszły na zdjęciach cudownie i stópki tez
Od razu jak już fotografowałam tamto miejsce to zrobiłam i takie
Wśród 'vanille Fraise' rosną 2 miskanty 'Morning Light' ("zrobione" z 5 sztuk.... WRRRR)
ta przerwa od hortensji do brzózek ma jakieś 2 metry - czy pchać się tam jeszcze z tymi miskantami czy całkowicie szukac im innego miejsca?
Jeju Aga jakie Ty masz aerały do obsadzenia... chylę czoła!!
piękne zakupy, też ostatnio strzeliłam sobie Hot Lava - cudna jest, o, taka (jak mam usunąć fotkę, krzycz!!):
Asiula! Nie od kwietnia tylko od 9.sierpnia, to raz
A dwa : byłam u Ciebie już, zaglądnę znowu, po weekendzie. Zostawię ślad
Też się cieszę, że się zobaczymy "na prawdę".
Sebek - dzięki
Marzenko - mniam, mniam tylko, że dooopa rośnie No ale dzieci zachwycone
A tu jeszcze mam kilka zdjęć z wczorajszej kawy na tarasie, siadam z kawą przy stoliku i oddaję się ogrodowym rozmyślaniom
Aktualnie na tapecie moje nowe chciejstwa - beczka na deszczówkę i obornik.. Mam sąsiada, który hoduje krowy i konie Myśle, że taki prezent dobrze zrobi moim roślinkom na zimę - szczególnie tym :
przyszłam sie przywitać pierwszy raz i popodziwiać zdjęcia, cudne
Witam serdecznie,
Jestem tu nowa i podgladam na Wasze superowskie projekty i mam pytanie jak sie po kolei nazywaja roslinki z tego pierwszego projektu?
Jest po prostu cudny