Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 16:54, 06 sie 2012

Do góry
Pierwsze zachwyty i błogie obrazki
Mój ogródek pod Gdańskiem 16:53, 06 sie 2012

Do góry
Moniko obiecana Gaillardia Gallo Fire

Podobają mi sie też te kuleczki po opadnięciu płatków
dobrze się zasuszają

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 16:52, 06 sie 2012

Do góry
Z winnicy uciekłam z Alinką wcześniej, bo przecież głównym celem był ogród Ani. Swojego Andrzeja zostawiłam na degustacji i pogawędce w towarzystwie właściciela .

Dotarłyśmy i otworzył się raj.
Aparaty w dłoń i ...

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 16:46, 06 sie 2012

Do góry
Wróciłam wkońcu do domku i zaczynam zmniejszac zdjęcia, żeby nie wgrywać przez tydzień.

Brak słów - ogród, własciciele i ich pomocnicy stanęli na wysokości zadania - organizacja na medal.

A ogród niech sam się broni - ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Nawet Andrzej złapał rybę - szczęka mu opadła - ogród marzenie. przez najbliższy tydzień będę mogła podlewać do woli i siedziec na ogrodowisku aż nie padnę.

Będę Wam dawkowała porcjami, a w między czasie następne fotki pomniejszę.

Przed przyjadem do Ani po drodze zajżeliśmy do winnicy Maria Anna w Wyżnym 10 km od Ani (więcej info na necie - wspomnę tylko, że mają wspaniałe wina).

Jechaliśmy w trzy samochody, ale do winnicy pojechała z nami tylko Alinka - Kondzio z Andrzejem spieszyli się po stożki do szkółki.
Marzy mi się Siedlisko.... 16:41, 06 sie 2012

Do góry
Pierwszy miskant Ferner Osten już rozkwita

Molinia również

Trawa pampasowa przezimowana w garażu, bardzo późno zaczęła wypuszczać zdźbła, ciekawe czy wogóle zakwitnie
Norweski ogródek... 16:39, 06 sie 2012

Do góry
w tym roku zakupilam hortensje bukietowe, wplyw ogrodowiska , wczesniej nawet nie widzialam ich w ogrodniczym)tak niepozorne byly wiosna , patyczki ze niezle sie naszukalam ,a teraz sa takie ;

kilka ogrodowych mam z poprzedniego roku ,

ale.....

nie wiedzialam ze sie nie podcina jesienia

,i nie kwitna;P

teraz jestem madrzejsza
Ogród Magdalenka 16:38, 06 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
lewa strona ...
[img

dorodne trzmielinki bardzo je lubię... i kącik romantyczny...
Marzy mi się Siedlisko.... 16:32, 06 sie 2012

Do góry
Milin rozwinął swoje śliczne trąbki

i stwierdził chyba, że zamiast na siatce będzie się płożył i zszedł na skalniak

Języczka pomarańczowa otwiera pąki

Norweski ogródek... 16:28, 06 sie 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
na gore wchodzimy po schodkach , taka prowizorka ale z doswiadczenia wiadomo ze najtrwalsza

coś wspaniałego!, piękny ogród oprawiony w kamień, wygląda to niesamowicie...
Nasz mały raj na ziemi :) 16:26, 06 sie 2012

Do góry
siaaska napisał(a)

uroczy ten wianeczek i pięknie zdobi drzwi, a cały wystrój wejścia do domu jest bardzo zachęcający, ciepły i romantyczny... Ślicznie!
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 16:23, 06 sie 2012

Do góry
w takim ładnym obiekcie agroturystycznym spaliśmy, a p. Zosia umilała nam pobyt; ładnie wokół skomponowano zieleń i przestrzeń dla gości
Rzeszów zachwycił mnie nasadzeniami kwiatów, pełno różnych kompozycji, bardzo różnorodne i kolorowe; chyba niewiele miast ma tak zadbaną zieleń na lato

bardzo dużo oleandrów, dziewczyny za pozwoleniem ułamały gałązki do ukorzenienia
Norweski ogródek... 16:23, 06 sie 2012

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:17, 06 sie 2012

Do góry

bardzo mi się podoba ta żwirowa ścieżka daje taki miły klimat, zazdroszczę...
Marzy mi się Siedlisko.... 16:11, 06 sie 2012

Do góry

majstersztyk, cudo !
Misiaczek - pierwszy ogród i pierwsze wyzwania 16:08, 06 sie 2012

Do góry
Teraz prezentacja grządki określanej jako"tymczasowa".

Stałe elementy to magnolia galaxy i hortensja bukietowa vanille fraise. Hortensję kwitnącą na niebiesko, o wdzięcznej nazwie macrophylla, dostałam w prezencie - i gdzieś miejsce dla niej znależć musiałam To coś na pierwszym planie, kwitnące na fioletowo jest jednoroczne. Nazwę zapomniałam - kupiłam do doniczek na taras, kwitnąc nie chciało. Wsadziłam do gruntu - obsypało się kwiatami.Ech... W przyszłym roku muszę wymyśleć coś, co będzie bardziej pasowało Myślałam o bliżniaczej hortensji bukietowej, ale nie wiem czy ona magnolii nie przytłoczy...

Magnolię chcę prowadzić w formie drzewka. A tu paskuda wypuściła mi dwa nowe pędy przy ziemi. I tak serce mi pęka, ze mam je uciąć
Marzy mi się Siedlisko.... 16:00, 06 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Zakończyłam dziś nareszcie cięcie lawendy, uff.Proszę ile się nazbierało

marzenie... , moje marzenie...a jakie koszyki do tego piękne dobrałaś bardzo ładnie fotografujesz, ruszam dalej poznawać twój ogród...
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 15:54, 06 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
słynny taniec z drzewkiem, Ania ma niezłą krzepą

Aniu wpsniała z Ciebie gospodyni, niesamowicie pozytywnie zakręcona Kobietka. Podziwaim ogród ( te tajemnicze zaułki) i całą organizację Ogrodowiskowego spotkania - W I E L K I S Z A C U N
Misiaczek - pierwszy ogród i pierwsze wyzwania 15:53, 06 sie 2012

Do góry
I znowu musze odkopać wątek
Dzieje się trochę - niestety nie tak szybko jakbym chciała.
Są jednak pierwsze sukcesy. Na początek poszłedł fragment przy płocie sąsiada.
Może nie jest to standardowe rozwiązanie, ale połączenie "żywopłotu" z borówki amerykańskiej i poziomek oraz całorocznych truskawek powinno być samakowite

To stan chyba z maja. Teraz poziomki się rozrosły i wygląda to dużo fajniej.
Niestety truskawki długo nie mogły się zdecydować, czy będą żyć, czy przenoszą się do truskawkowego raju i dopiero podsypanie ich obornikiem, przekonało, ze warto temu ogródkowi dać szansę. Aktualnie odbijają i może jednak doczekam się w tym roku owoców.

Jagody - część kupiona w miejscowym ogrodniczym jest bardzo ładna. Chcialam jednak nieco taniej i połowę zamówiłam na allegro. Wtopiłam masakrycznie. Towar był nędzny. Sadzonki miały być 3-letnie, z pewnością były jednoroczne. Zlitowałam się jednak i posadziłam - więc na owoce pewnie będę czekać dwa lata dłużej, niż przy tych większych krzaczkach.
Mata przeciw chwastom 15:51, 06 sie 2012

Do góry

Wyglada to mniej wiecej tak.Jak widać tył ogrodu w trakcie realizacji ,wiec proszę nie zwracać uwagi na bałagan.Adrianna.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:51, 06 sie 2012

Do góry
W przyszłym roku sadzę w donicach kamionkowych begonie bulwiaste. W tym roku zasadziłam tam pelargonie angielskie, ale tu za dużo cienia i się nie sprawdziły, przeniosłam na taras. A begonie sobie świetnie radzą. Te drobne też ładne, ale bulwiaste ekstra.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies