Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 18:16, 18 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Pięknie u Ciebie, zresztą o każdej porze roku. Muszę się dokładnie przyjrzeć Twoim rabatom, bo u mnie jakoś przestaje mi się podobać.... potrzebuję zmian Mogę podpatrzeć ?

Elizo, to dokładnie jak ja. Chociaż ogród sam się zmienia ciągle, coś wyrośnie, coś zmarznie, to w nas też tkwi taka chęć zmian. Podpatruj, bo ja bez pozwolenia upatrzyłam u Ciebie len, i teraz pytanie gdzie go wsadzić, czy wsiać?

Dzisiaj podpatrzyłam jak się hortensje Anabelle "przebrały" w babcine koronki.

Miechunki też hołdują tej modzie koronkowej, o tej porze roku.

Ciemiernik zwany też zimową różą kwitnie planowo od listopada do kwietnia. U mnie zakwitł dwa miesiące wcześniej, jest sztywny jak z tworzywa.

Aż przyjrzałam mu się bliżej

weronika77 18:30, 18 paź 2012

Darooo75 napisał(a)
Witam cię Weroniko twój ogród jest przepiękny aż nie mogę się napatrzeć , kolorowy , uporządkowany , jak dla mnie ogród idealny . na pewno będę częstym gościem w twojej bajce. POZDROWIENIA

Dziękuję i zapraszam. A Ty masz ogród?

Z "tej bajki" kuklik pomarańczowy, bo jeszcze kwitnie.

Rozchodnik biały wygląda teraz tak.

Na wiosenne występy przygotowują się niebieskie i czerwone bratki.

Owoce róży pomarszczonej, witaminki.

Biedroneczka pracuje.

vita 18:38, 18 paź 2012

weronika77 napisał(a)

Wjątkowo piękny motyw na fotografię, Weroniko, bajkowy niemalże, jak Twój ogród.
Pozdrawiam
Mala_Mi 18:44, 18 paź 2012

weronika77 napisał(a)

Weroniko pozdrawiam serdecznie . Zawsze jestem na bieżąco u Ciebie choc nie zawsze coś piszę. Pozdrówka.

I ja u Ciebie. A odzywam się, jak się nie mogę powstrzymać, zamiast och i ach.
Ostatnio podziwiałam tortowy kapelusz Gosi i Twoją poezję na ten sam temat.Ach !!!

Czasem też zrobię zdjęcie pt. kąpiel ptaków, ale Twoje są piękne, a moje takie.Pozdrawiam.

Ależ plaża Nie ma co się dziwić woda jak kryształ, słonko świeci
popcorn 18:44, 18 paź 2012

Cudne te koronki! I reszta jesieni u Ciebie, Weroniko! Ciemierniki? Juz? Moje nie wykazuja checi... no i kilka zupelnie stracilo liscie - ciekawe czy padly, czy na wiosne wyjda z powrotem??
pozdrawiam!
Mala_Mi 18:44, 18 paź 2012

vita napisał(a)

Wjątkowo piękny motyw na fotografię, Weroniko, bajkowy niemalże, jak Twój ogród.
Pozdrawiam

To się nazywa koronkowa robota
Moniika 20:32, 18 paź 2012

asc napisał(a)

Weroniko pozdrawiam serdecznie . Zawsze jestem na bieżąco u Ciebie choc nie zawsze coś piszę. Pozdrówka.

I ja u Ciebie. A odzywam się, jak się nie mogę powstrzymać, zamiast och i ach.
Ostatnio podziwiałam tortowy kapelusz Gosi i Twoją poezję na ten sam temat.Ach !!!

Czasem też zrobię zdjęcie pt. kąpiel ptaków, ale Twoje są piękne, a moje takie.Pozdrawiam.

Ależ plaża Nie ma co się dziwić woda jak kryształ, słonko świeci

Przepiekne.... Nie można oczu oderwać pozdrawiam m
Slawko 20:54, 19 paź 2012

Wpadłem z rewizytą śliczny, kolorowy ogród Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam serdecznie
an_tre 21:08, 19 paź 2012

Weroniko pięknie uchwyciłaś kapiące się ptaszki i fotki ogrodu z kwitnącymi marcinkami wesołe kolory
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
weronika77 22:20, 19 paź 2012

Vito, to Ty masz ogród podzielony na "pokoje", moja wymarzoną różę EDEN na ceglanej ścianie.
Milo mi, że "koronki wpadły" Ci w oko.
Moniiko, Twój ogród z pięknym tarasem pod Gdańskiem odwiedziłam. Powojniki, róże, lilie bardzo mi się spodobały.
Slawko, będę cię odwiedzać, bo już mi się spodobały Twoje rysunki i projekty ogrodów, a jako studiujący architekturę krajobrazu podpowiesz nam roslinne nowinki, nowoczesność w ogrodzie...
Aniu, u Ciebie się kąpią większe grupy, bo i woda wielka.
Carolino, moje ciemierniki zarosły astrami i bym o nich zapomniała. Teraz je wyeksponowałam i przesadziłam na pierwszy plan, jak mają kwitnąć aż do kwietnia.

Ale się dzieje na O. a ja miałam ograniczyć czas by starczało na inne przyjemności.
Bogdzia sypie wierszami z rękawa, nasze ogrodniczki mają talenta artystyczne różniste, malują i haftują piękne obrazy, tworzą biżuterię, prace szydełkowo drutowe itd. podziwiałam na wątku "Nasze drugie hobby", a może sama tam coś pokażę, jak znajdę chwilę.
Zuzo, Ell, Reni, nie znałam Was od tej drugiej strony.
Pozdrawiam.

Lubię zmiany, więc dzisiaj przesadziłam Anabelki w cień tawuł wczesnych, a w ich miejsce posadziłam małe tawuły japońskie. Przy okazji wymieniłam ziemię na lepszą i znalazłam miejsce na dodatkowe róże.
Widać dzisiaj złoto jesieni.