Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:20, 18 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - ja nadal czekam na te bukszpany

Poczekaj, czy Witek nie wozi ich w samochodzie, bo jeden ważył z 50 kilo i chyba pojechały do roboty, żeby je wsadzić w jakąś doniczkę albo worek? Zaraz wyjrzę

.... wyjrzałam, nie - stoją. Lecę zrobić fotki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:18, 18 lip 2011

Do góry
Grażynko, takie widoki z rana - to wróży dobry dzień Brawo za pomysły z ogrodu płynące

A ja muszę się wreszcie ogarnąć i filiżanki pozmywać

No i koszyk zobaczyć czy jest jeszcze

Leno- bardzo lubię starocie, uważam, że przedmiotom póki się nie rozpadną trzeba znaleźć czasem całkiem nowe przeznaczenie. Takie dekoracje mają charakter... i duszę, pamiętam o tym

Co do koloru to samo tak jakoś przyszło, lubię biały, a w moim półcienistym ogrodzie ma to wielkie znaczenie, rozjaśnia i powoduje, że ogród wydaje się większy. O to mi chodzi.

Używam nieco innych kolorów z pędu za ciągłymi zmianami, jak w kalejdoskopie, bo nie znoszę ciągle mieć tak samo.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:07, 18 lip 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Aniu niedaleko nas stoi śliczny koszyk na kwiaty, Wiesia się na niego szykuje

Co to znaczy "stoi koszyk"? W Waszym Komorowie to pewnie nie brakuje koszyków i innych delicji ogrodowych. Ale co to znaczy, że on stoi? Wiesia szykuje skok na stojący koszyk ....????

Koszyk stoi na ulicy i czeka na amatora. Ktoś wyrzucił, ja jechałam rowerkiem i pomyślałam, będę wracać, ale musiałam pędzić bo Ewa była pod bramą i o koszyku zapomniałam. Zaraz polecę zobaczyć czy stoi jeszcze. W zeszłym roku z tego miejsca wzięłam konewkę Dobrze, że bukszpany wzięte
Ogród Sylwii od początku :) 10:05, 18 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

No pięknie Sylwia, wiśnia na pniu cudo, czy ona ma czerwone listki? Szukam czegoś takiego z czerwonymi listkami tylko że z koroną w kształcie parasola za nic nie mogę nic znaleźć, oprócz buka ale to przeważnie baardzo małe egzemplarze

Koronę w kształcie parasola z mniejszych drzew mająjeszcze klony palmowe lub japońskie,aleodpowiedni cięte lub prowadzone. Śliwa wiśniowa na pniu mawyżej koronę, ale nie parasol tylko normalne drzewo

Właśnie klon palmowy coś mi nie chce rosnąć przez 2 lata nic nie urósł
Ogród Sylwii od początku :) 10:04, 18 lip 2011

Do góry
Syla przejrzałam chyba z 15 stron, musimy z Twoją kuzynką zrobić jakieś ognisko Ogrodowiskowe, czuję że dziewczyna by sporo zarobiła gdyby została zawodową ogrodniczką Tyle ma propozycji

A swoją drogą martwię się czy świerki nie za nisko, pamiętałaś ?
Ogród Sylwii od początku :) 10:01, 18 lip 2011

Do góry
Ania napisał(a)
No pięknie Sylwia, wiśnia na pniu cudo, czy ona ma czerwone listki? Szukam czegoś takiego z czerwonymi listkami tylko że z koroną w kształcie parasola za nic nie mogę nic znaleźć, oprócz buka ale to przeważnie baardzo małe egzemplarze

Koronę w kształcie parasola z mniejszych drzew mająjeszcze klony palmowe lub japońskie,aleodpowiedni cięte lub prowadzone. Śliwa wiśniowa na pniu mawyżej koronę, ale nie parasol tylko normalne drzewo
Pisanie staranne 09:49, 18 lip 2011

Do góry
wawik napisał(a)
Jestem z Wami króciutko, a już nabałaganiłem w innym miejscu i chciałem usunąć swój post, ale nie ma tutaj takiej możliwości.

Jak cały post bez edytowania to do Ronina wyślij na PW link z której strony chcesz wykasować.
Buxus - bukszpan (sadzonki z cięcia) 09:46, 18 lip 2011

Do góry
Dziś wysyłka dla Bogdy, Jagny, Pwl i Joanki bo mam adresy. Resztę osób poprosiłam o adres, a część odbierze sama
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:48, 18 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Aniu niedaleko nas stoi śliczny koszyk na kwiaty, Wiesia się na niego szykuje

Co to znaczy "stoi koszyk"? W Waszym Komorowie to pewnie nie brakuje koszyków i innych delicji ogrodowych. Ale co to znaczy, że on stoi? Wiesia szykuje skok na stojący koszyk ....????
Wejście, ładna mi wizytówka, heeelp 22:44, 17 lip 2011

Do góry
Te rury poziome to są rury drenacyjne, zbierają wodę też po drodze. Studnia,a odwierty to dwie różne sprawy, Studnia jest glęboka, może to jest jakieś wyjście? Odwierty miały 2,5 m głębokości.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:37, 17 lip 2011

Do góry
A ja myślałam,że rowerek wcześniej będzie
U Kasi w ogrodzie ... 22:20, 17 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ewa miała ochotę wskoczyć, Staś nie powstrzymywał

Nie zdziwił bym się, gdyby Staszek do niej nie podszedł i jej tam nie wepchnął
W ogródku Niage 21:56, 17 lip 2011

Do góry
Zdjęcia dobrane kolorystycznie, płot to wizytówka ogrodu i domu. Świetnie poszło
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:52, 17 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Mama mi raz mówiła, że jak jechała to jedna pani u nas wystawiła przed płot dwie srebrne kule co mi się marzą. Oczywiście dla dekoracji
Mówiła, że po jednym dniu znikły, a w tamtym ogrodzie ich nie widzę. Więc albo je schowała albo ktoś jej gwizdnął.

A takie rzeczy jak ktoś wystawia to jest karteczka "weź se" czy nie?

A może jedną z nich kupiłam ja? To jest możliwe, albo oddali na skup złomu
Dzwonki irlandzkie - Molucella laevis 21:50, 17 lip 2011

Do góry
Miałam je ostatnio w wazonie z innymi kwiatami.
Lawenda - Lavandula 21:49, 17 lip 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
czy ktoś cosik wie o tej fioletowej?zawsze myślałąm, ze tylko 2 kolory są a tu...

Nie ma takiego gatunku lawenda fioletowa, allegro tak reklamuje.

Najbardziej ciemna jest lawenda odmiany "Hidcote" i takajest pod linkiem.
Lawenda u nas zimująca to Lavandula angustifolia różne odmiany o kwiatach jasnoniebieskich, ciemnoniebieskich (dla niektórych fiolet) i białych.
Bodziszki - Geranium 21:46, 17 lip 2011

Do góry
Zarośnie, ale włóknina mu w tym przeszkadzać będzie, bo on ukorzenia się w gruncie.
Liriope (Liriope muscari) 21:44, 17 lip 2011

Do góry
Liriope to przyznam roślina, nad którą się zastanawiałam poważnie trzy dni temu podczas wizyty w sklepie ogrodniczym, gdzie stała sobie.

Myślę, czy nie posadzić jej zamiast wrzośca pomiędzy kulami. Jest bardzo podobna do konwalnika o czarnych liściach, tylko nieco wyższa. Nie trzeba jej ścinać po zimie, tylko poskubać.
Mój mały raj na ziemi :) 21:34, 17 lip 2011

Do góry
Ania mogę wrzucić te buty u nas na FB? do pośmiania?
Mój mały raj na ziemi :) 21:34, 17 lip 2011

Do góry
To rękawice? czy nogawice? Uśmiałam się, Witek też
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies