Dobra zrobilam fotki tego co mamy a raczej tego czego nie mamy czyli ogrodu...
To nas dzieli z sasiadem no i z powodu gminy ma nasz spory kawalek ziemi bo inaczej nie wyjechalby z podworka...
To narazie mamy z drugiej strony wjazdu
Taka troche smieszna kompozycja przed dzrzwiami domowymi i kawalek nowych drzwi
Na teraz jeszcze tarasie stolik marmurowy z kwiatami(planuje taki kacik z tym wlasnie stolem gdzies w zaciszu , chce zeby troche ze starosci go zazielenilo)
Na tarasie tez komplet wypoczynkowo-jadalny , niestety narazie schowany bo u nas co chwilke leje jak z cebra
I kolo kompletu moj ukochany podworkowy kwiat w podswietlanej doniczce...
Lunęło nieco teraz, wygoniło mnie do domu. Mam jeszcze do posadzenia 3 hortensje białe i pełną fioletową surfinię dzisiejszą - tylko 16 zł wielka, wielka donica
Potem sadziłyśmy tawuły zdobyczne na ulicy (z mojej wczorajszej robótki). Mam zamiar zlikwidować trawę pod sosnami i zrobić rabatę wyspową.
Narazie nieciekawie to wygląda, ale przytniemy wiosną krzewy i będą kulki.
Poza tym sporo dostałam zwykłych host, one poszły do Wiesi i na ulicę pod krzaki.
Byłam dziś na różnych spotkaniach i pojechałam po oprysk na bukszpany i przy okazji Wiesia poprosiła o kwiatki. Byłam w centrum u nas na rondzie w Pęcicach ("Twój Ogród"). Nawet niezłe są tam teraz kwiatki, a szczególnie urzekły mnie hortensje. Zobaczcie jaki mają kolor
Jolu witaj u mnie, po prostu witamy się we własnym ogrodzie. Ale u mnie też można, jeśli nie masz wątku.
Zatem zapraszamy do pokazania swojego ogrodu, nawet jeśli miałaby to być tylko jedna donica
Przyjmiemy każdego, któ zechce upiększać swój ogród i postaramy się w tym pomóc