Jakby tutaj było zacienione miejsce, pomyślałem że pięknie wyglądałby jeden wielki krzak różanecznika np. nova zembla albo cunningham's white utworzony z posadzonych paru krzaczków tej samej odmiany. mmm...ale wiosną by było pięknie... a conica wypadnie jak nie będziesz pryskać, u mnie 2 po1,2m wypadły po ostrej walce z przędziorkami nigdy więcej!
A w tej rabacie żwirowej wysiały mi się własnie młodziutkie brzózki
(przed sosną na pierwszym planie) Pójdą sobie do doniczek.
Kulki w donicach - no powiedzmy że to kulki Już się zastanawiam jak je przechować zimą...
niestety (!) gapa jestem, ale jak przyszła Aga z wrażenia zapomniałam o aparacie..... tyle było tematów, przegadałyśmy cały wieczór i pół nocy! a mnie jeszcze było mało
Dostałam od Agi przecudną torbę - sama uszyła specjalnie dla mnie
powiedziała - będziesz miała na targ.... na śliwki..... ale zobaczcie, czy takie cudo można zabrać na targ????
wewnątrz kieszonka - jestem pod wrażeniem detalu, wykończenia ! piękna jest
Aguś jeszcze raz ogromnie dziękuję !!! Jesteś b.b.zdolna ! sprawiłaś mi ogromną radość
mnie udało się zrobić jedzonko, a na deser muffinki bananowe
Kolejne spotkanie bez fotek...no Dziewczyny o czym Wy pamiętacie?,
" Anóżka" (tzn torba na zakupy) super...moja Babcia mawiała,,a nóż widelec się przyda" - dlatego ,,anóżka"
taka bardzo jeszcze letnia i do tego solidnie dopracowana
No a Twoje muffinki mnie rozłożyły totalnie i mam ślinotok
niestety (!) gapa jestem, ale jak przyszła Aga z wrażenia zapomniałam o aparacie..... tyle było tematów, przegadałyśmy cały wieczór i pół nocy! a mnie jeszcze było mało
Dostałam od Agi przecudną torbę - sama uszyła specjalnie dla mnie
powiedziała - będziesz miała na targ.... na śliwki..... ale zobaczcie, czy takie cudo można zabrać na targ????
wewnątrz kieszonka - jestem pod wrażeniem detalu, wykończenia ! piękna jest
Aguś jeszcze raz ogromnie dziękuję !!! Jesteś b.b.zdolna ! sprawiłaś mi ogromną radość
i jakby było mało dostałam jeszcze pomidorki - z Agi ogrodu !
mnie udało się zrobić jedzonko, a na deser muffinki bananowe
Jasne.On Ci przekopie, a Ty sobie ładnie chwaściory wybierzesz, w rączkach twarde grudki zmielisz i niech czeka. Potem tylko pilnuj, żeby nie zarosło znowu
Jeszcze do każdego dołka dosypuję trochę obornika granulowanego, przysypuję leciutko ziemią i do tego cebula. Rosną potem jak na drożdżach
Kasiu jest obornik granulowany? Nie myślałam, że może taki być, muszę poszukać...to chyba wygoda?
to koło powiększam, kila traw różnych tu mam, rozrosły się i jakoś średnica mizernie wygląda; Iza, takie moje kanny w ziemi, te w donicach mniejsze; to nowe trawki, niech szybko rosną
tę przystrzygłam jak radziła Magnolia i jest już ładniejsza
A to pod brzozami w przedogódku. W tym miejscu zancznie więcej wody jest ( z rynny spływa) i żórawki, runianka sobie tu nawet nieźle radzą. Dosadziłam im dla towarzystwa hekone...
A ja dziś narobiłam zdjęć i będę Was nimi terroryzować
To moje nowe roślinki pod brzozami: trawki - nie pamiętam niestety nazwy, berberysy i wrzosy i hosty Patriot. Wyszło troszkę białozielono..