Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 10:25, 17 cze 2025

Do góry
Nie mam czasu na ogród. U Was trochę podglądam, czytam ale nie piszę.
U siebie nie robię nic, zdjęć też nie, no może kilka, przypadkowych.
Ogród jest teraz piękny, a ja zupełnie z niego nie korzystam.

Kilka cyków zrobionych w trakcie oprowadzania gości

Spełnianie marzeń - ogród czas start 10:24, 17 cze 2025

Do góry
Angelika95 napisał(a)
A tak wygląda moja pierwsza rabata - jestem zadowolona zaraz będą jeżówki, a później dołączą hortensje

Cudowna ❤️
Czekam na horty
Jakie masz w tej rabacie odmiany?
Tu na razie jest klepisko.... 10:03, 17 cze 2025

Do góry
No to donica czeka na tynk i wstawienie przed taras

Wygląda pięknie już teraz

Na przyszłość druga bedzie zbudowana z dwóch części, żeby była sztywniejsza i łatwiejsza w realizacji
Ogrod nad bajorkiem 09:53, 17 cze 2025

Do góry
TAR napisał(a)

Tarciu, piękne zdjęcia, jak zwykle.
Ogród zachwycający. Pięknie u Ciebie.

Co to za piękność na zdjęciu?
Sezon 2017 u Hanusi 08:57, 17 cze 2025

Do góry
Wszystkiego po trochu 08:32, 17 cze 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
Balvedere

Pastella

Eden

Stephani Baronin zu Guttenberg

Fantastyczny jest sezon na róże, pięknie i obficie kwitną, zdziwiłam się że mają stosunkowo mało mszyc ( raz opryskiwałam naturalnie). Za to na jabłoni miałam w zeszłym sezonie nalot czarnych mszyc, dużo biedronek nad nimi pracowało, więc rozumiem Twoje zaniepokojenie czereśnią. Staram się przy inwazji robić naturalne opryski często na ile pogoda pozwala.

Ostatnio tylko pomarańczowe róże oglądam odpisałam sobie nazwy Twoich. W jakiej kolejności zachwycasz się: chipendale, celebration, westerland, Belwedere ? Wszystkie mi się podobają ale nie wiem gdzie miałabym je posadzić musiałabym przesadzić 2 pnące gdzie indziej. To taki luźny temat do opisu jak znajdziesz czas, bez pośpiechu.

Zazdroszczę że możesz trzymać różę w donicy, u mnie mrówki nie pozwalają stawiać nawet pustych podstawek, od razu budują mrowiska. Inwazja mrówek z mszycami ma też powiązanie. Ale tłumaczę sobie że czyszczą ogród
Ogród Basi i Romka 23:53, 16 cze 2025

Do góry
Ulina napisał(a)
Ten bez zawsze mi się podobał, ale chyba już nie mam miejsca na takie rozłożyste krzewy. Jaśminowiec ogromny, ja kupiłam Aurea niby do 1,5m.

Tego Aurea też mam. Mam go już chyba 5 rok, raczej jest większy niż 1,5marmtra, ale swojego będę cięła. Napewno jest bardzo ładny, ma jesne listki, ciemne łodygi, jak kwitnie to ładnie pachnie
Ru mamgo na zdjęciach. Tu ten żółty krzew. Tu zbliżenie
Tu jak kwitnie.

Ja jestem z niego bardzo zadowolona, ładny jest
Sezon 2017 u Hanusi 23:26, 16 cze 2025

Do góry

Ale ładne te orliki Taki delikatny kolor, bardzo ładne Haniu, miło się tu zagląda, uwielbiam Twoje rymowanki i inne rady i porady też Gratulacje dla wnuka
Grzebiuszka ziemna 21:23, 16 cze 2025

Do góry

Mam 5 bodziszków i lubię
Bodziszek kantabryjski od Ewy

Bodziszek wspaniały:

Bodziszek krwisty, nie wygląda zbyt okazale, ale jak na małą gałązke, którą dostałam - całkiem niźle rokuje u koleżanki tworzy super okrągłe poduszeczki, więc będę oczekiwać

Bodziszek Rozanne od Joli, 2 kępki ładnie się rozrosły i będą nadal

Bodziszek Southcombe Double, maleńkie dwie roślinki przetrwały zimę, deszcze, zawieruchy i mają się ku życiu i pierwszy mały kwiatek, ale wiążę z nim nadzieję

Ciekawie masz z tymi zwierzętami

Bodziszki fajne, coraz bardziej lubię te byliny. Mam 15 odmian, możesz śledzić u mnie. Ale musiałabyś cofnąć się bo pierwsze są korzeniaste i żałobne.

Bodziszek wspaniały jest super akcentem na każdej rabacie. Pierwszą sadzonkę od Sylwi trzymałam 3 czy 4 lata, potem podzieliłam na wiele. Teraz pół ogrodu nimi obsadziłam i dalej dzielę, ale nie co rok.
Ten kantabryjski fajnie rokuje na zadarnianie przypomina mojego korzeniastego.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:17, 16 cze 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
[img
a w szafkach serwetki

Jest klimat

Moja Mama robiła na szydełku takie serwetki, obrusy i duże firanki
Mam kilka rzeczy schowanych na pamiątkę.
Wzgórze chaosu 20:57, 16 cze 2025

Do góry
Iwonka napisał(a)
Szkoda, że twoje derenie musnął przymrozek
Ale masz tak piękny i dorodny ogród, że inne rośliny przejmują pałeczkę.

Kadr z ławczeczką aż za słitaśny, dobrze, że trwa to ok. miesiąca.
Wolę spokojniejsze rabaty

A dla mnie ten zakątek romantyczny jest uroczy. Masz fotki jak wygląda w różnych porach roku?
Sezon 2017 u Hanusi 20:51, 16 cze 2025

Do góry
Dzika róża na skwerku pod domem

Ogrod nad bajorkiem 20:51, 16 cze 2025

Do góry
TAR napisał(a)

limonkowe powycinane listki na ciemnym tle - bajka!

TAR napisał(a)

Paproć podświetlona słońcem i lasek - bajka!
TAR napisał(a)

fioletowe iryski z żółcieniami
TAR napisał(a)

Malarskie!! I jeszcze co najmniej 5, ale już nie będę taka i nie będę powielać
Ja nie działam wg planu z nasadzeniami, też nie mogłabym, natomiast, potem jak posadzę zapisuję na kartce, żeby wiedzieć.

Sezon 2017 u Hanusi 20:27, 16 cze 2025

Do góry
Widziałam, dziękuję różyczka dla Ciebie Haniu tegoroczna

Grzebiuszka ziemna 20:13, 16 cze 2025

Do góry
Mobilna szklarenka na kółkach nadal mi służy:

Patrycja, chciałaś zobaczyć zdj magnolii z liśćmi, więc wygląda tak:

kwiatek białej i fioletowej trzykrotki wirginijskiej, pierzasty w środku czekam na amarantowy:

Pierwsze kwitnienie wiesiołka okazałego - 'Siskiou Pink', też mam nadzieję, ze się rozrośnie, kwiatki ma fajne:

Ogrod nad bajorkiem 20:10, 16 cze 2025

Do góry
TAR napisał(a)
Pieknie odbijaja sie drzewa w szybach podcienia, kiedy jest zamkniety praktycznie jestesmy niewidoczni z zewnatrz.

Oesu, ale czad!

Wzgórze chaosu 20:01, 16 cze 2025

Do góry
Iwonka napisał(a)
Super, że udało ci się tyle sadzonek Dreamland uzyskać.
Kwitnie bardzo długo a kolor ma bardzo subtelny, taki delikatny róż.
Z barwą ML świetnie zagra.

Biokovo przywiozę Mam łan pod ławeczką. Minusem jest jednorazowe kwitnięcie ale zadarnia skutecznie.

Iwonko, upewniam się, te na fotkach powyżej to dreamland??? Bo tego właśnie dzieliłam.
Wcześniej był w cieniu i pięknie kwitł , teraz ma stanowisko słoneczne, da radę??
Grzebiuszka ziemna 20:00, 16 cze 2025

Do góry
Ulina napisał(a)
U Ciebie nastąpił etap przygarniania zwierząt ....

Ula to już trwa ze 40 lat głównie to były ptaki ze względu na ornitologiczne środowisko łabędzie, orły bieliki, bociany, myszołowy, czaple i już nie pamiętam ile i jaka drobnica Część udaje się uratować, a część nie. Część trafiała do specjalistycznych ośrodków.
mirkaka napisał(a)
Fajne donice z rojnikami, lubię rojniki Kotki twoje czy niczyje, tylko dokarmiane?

Mirko kotki moje, ale ogrodowe, miałam 5 pozostało 3, poprzedniczka żyła lat 10-11 już nie pamiętam dokładnie. W sytuacjach ekstremalnych śpią w domu, a tak mają legowiska i budę.
hankaandrus_44 napisał(a)
Twoje borówki młode to jeszcze 2 lata muszą nabierać masy, dawaj im wodę latem i kwasowość, i niech się bujają.
Możesz wyciąć te gałązki, niewydarzone po zimie. Powodzenia

Dzięki Haniu, właśnie tak robię, podlewam fusami z kawy (nie słodzę), w tym roku zebrałam po raz pierwszy miseczkę borówek, a krzaczki niskich jagód nadal dojrzewają. Najgorzej, że mam w tylu miejscach karczownika drania...

Mam 5 bodziszków i lubię
Bodziszek kantabryjski od Ewy

Bodziszek wspaniały:

Bodziszek krwisty, nie wygląda zbyt okazale, ale jak na małą gałązke, którą dostałam - całkiem niźle rokuje u koleżanki tworzy super okrągłe poduszeczki, więc będę oczekiwać

Bodziszek Rozanne od Joli, 2 kępki ładnie się rozrosły i będą nadal

Bodziszek Southcombe Double, maleńkie dwie roślinki przetrwały zimę, deszcze, zawieruchy i mają się ku życiu i pierwszy mały kwiatek, ale wiążę z nim nadzieję

Ożankowy ogród 19:44, 16 cze 2025

Do góry
Lubię też to zestawienie- penstemony z trawą Variegatus

A poza tym nie mam innych pomysłów na nie. A penstemonów mam już kilka kęp, myślę czy dać razem z prosem na tyłach liliowcowej, bo posadziłam rozchodniki ciemne, ale coś są marne na mokradłach. Zamiana rozchodników na pentemony???
Ożankowy ogród 19:33, 16 cze 2025

Do góry
Bodziszek Rozanne wystartował niedawno i będzie kwitł do jesieni, prezent od Madzi

Bodziszek Black Beauty- niski i kompaktowy, ciągle myślę nad jego stanowiskiem, kwitnie raz, potem zostają liście

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies