Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:51, 10 paź 2025

Ulina napisał(a)
Najważniejsze, że efekt Cię zadowala bo pracy włożyłaś w tą łąkę tyle co mi by się nie chciało
A masz fotki łąki z daleka o różnych porach roku?

Nie mam bo drzewa zasłaniają i z daleka jej nie widać już.
Iwonka 09:50, 11 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dawno nic ogrodowego nie pokazywałam, jakoś mi po tych wycinkach skrzydła podcięło i weny brak...
tu jeszcze zielone tło było...

Słodkie te kociaki Śliczna fotka.
O tle nawet nie wspominam... Tak jak ci mówiłam rozumiem Cię baaardzo. Masakra.
Buziaki dla Was
sylwia_slomc... 17:10, 11 paź 2025

Iwonka napisał(a)
Słodkie te kociaki Śliczna fotka.
O tle nawet nie wspominam... Tak jak ci mówiłam rozumiem Cię baaardzo. Masakra.
Buziaki dla Was

Najgorsza zasada jaką projektanci wymyślili to zapożyczone tło. Dobrze, że na dużym ogrodzie tego nie zastosowałam, bo chciałam zasłonić tunele foliowe sąsiadów. W podwórku niestety przez usytuowanie budynków, odległości takie, a nie inne nie miałam już tej możliwości.
Agatorek 18:12, 11 paź 2025

Te różowe na ostatniej fotce, to astry? Piękny kolor

sylwia_slomc... 10:11, 12 paź 2025

Agatorek napisał(a)
Te różowe na ostatniej fotce, to astry? Piękny kolor

Astry z tych wysokich. Nie wiem czemu jedne astry lubią moją ziemię, a inne nie niby ta sama grupa roślin. Jedne się sieja drugie nie, jedne przyrastają drugi nie. Mam na rożnych częściach ogrodu i wszędzie tak samo się zachowują...
vita 11:55, 12 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale ten pożyczony krajobraz u Ciebie idealnie wpisuje się w koncepcję projektantów?
Czytałam o drastycznych zmianach, cóż, wielu z nas doświadcza podobnie Nowe okoliczności mogą sprowokować nowe pomysły, ja osobiście lubię takie wyzwania
Fotki, Sylwia jak zawsze cudne
sylwia_slomc... 12:26, 12 paź 2025

vita napisał(a)

Ale ten pożyczony krajobraz u Ciebie idealnie wpisuje się w koncepcję projektantów?
Czytałam o drastycznych zmianach, cóż, wielu z nas doświadcza podobnie Nowe okoliczności mogą sprowokować nowe pomysły, ja osobiście lubię takie wyzwania
Fotki, Sylwia jak zawsze cudne
Za dużo ostatnio tych wyzwań nam życie stawia A Sił ubywa...
Może się i wpisuje, ale ostatnio uwielbia się zmieniać mocno na gorsze. Może w przyszłości na lepsze...oby, bo obecnie na rzęsach staję by się od niechcianych widoków zasłonić
vita 13:03, 12 paź 2025

Pozostaje mierzyć siły na zamiary he he. Ty masz chyba więcej taksonów niż ja, większą powierzchnię ogrodu? Jak nie zaakceptujesz dokonujących się zmian, to skąd będziesz czerpała radość z ogrodowania? Myślę, że pojojczysz, ponarzekasz i pójdziesz dalej. Ja tak mam i zaczynam traktować niepowodzenia jak pory roku. Jak coś nieuchronnego, nieprzewidywalnego. Dobrze, że mamy zimę, he he pozwala złapać dystans

sylwia_slomc... 15:53, 12 paź 2025

vita napisał(a)
Pozostaje mierzyć siły na zamiary he he. Ty masz chyba więcej taksonów niż ja, większą powierzchnię ogrodu? Jak nie zaakceptujesz dokonujących się zmian, to skąd będziesz czerpała radość z ogrodowania? Myślę, że pojojczysz, ponarzekasz i pójdziesz dalej. Ja tak mam i zaczynam traktować niepowodzenia jak pory roku. Jak coś nieuchronnego, nieprzewidywalnego. Dobrze, że mamy zimę, he he pozwala złapać dystans

Trochę tak jest z tymi siłami...
JA mam 1/2 ha do obrobienia, plus na dwa domy w tym jeden w remoncie i rozbudowie. Od groma roboty jeszcze przed nami
Jak pojojczę to mi ciut lżej Z tych wylewnych jestem. Jak to moja przyjaciółka powiedziała jestem ekshibicjonistką emocjonalno uczuciową. Coś w tym jest. Wylewanie na zewnątrz działa na mnie jak terapia.
Zimę..... sporo planów remontowych zimowych jeszcze mamy
sylwia_slomc... 15:56, 12 paź 2025

Wrześniowy ogród jeszcze nie pokazywany, a dziś mam leniwe popołudnie bo się plany pozmieniały więc korzystam