Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.
21:41, 28 sie 2012
Zarys koła
rozpoczęte pierwsze obrzeże.
Szerokość tej rabaty to 1 m
rozpoczęte pierwsze obrzeże.
Szerokość tej rabaty to 1 m
![]()
Hej Aniu, strasznie dawno tu nie byłam, od Szmitów właściwie, bo mamy z psem duży kłopot, z jego zdrowiem właściwie i generalnie w tym stresie zaniedbałam ogrodowisko... dzisiaj zaglądam do Ciebie, a tu takie cudo!... ogórkolistny? co to za roślinka napisz coś więcej bo kwiat przepiękny, uwielbiam takie skromne...
Ja też, Kondzio! A ciasto pożarte, niestety
Może nowe upiekę, tylko jeżyny muszą dojrzeć
Poniedziałek! Brr
Obiecane zdjęcia:
Trzy nowe cisy przy furtce - kiedyś stworzą ekran mam nadzieję, tak żeby nie było widać od razu całego przedogródka z zewnątrz patrząc...
![]()
Dereń zza cisów jesienią wyleci za płot, trawę w tygodniu dosieję w miejscach kolein po szmabiarce...
![]()
Prostokącik pod maliny zrobiony, ziemia przekopana z obornikiem - niech leżakuje. Za miesiąc, może ciut mniej posadzę malinki
Chyba za mało miejsca zostawiłam na kosiarkę (między rabatą a płotem sąsiadów), zwłaszcza jak się maliny rozrosną...
![]()
Witam! Ja zdecydowanie radzę pociągnąć malinową rabatę do ogrodzenia,potem tam nie wejdziesz jak się rozrosną,wyjdą nawet na trawnik o metr ,chyba że brzegi dość gł.ok40 cm wyłożysz najlepiej czymś grubym np papą.Można też posadzić w dużych donicach.Polecam malinę "Polana"bo zawiązuje owoce w innej porze niż zasiedlają ją robale i o ile pamiętam owocuje na nowych pędach przez co jest zdrowsza.Cisy lepiej już przyciąć conajmniej o 1/3 to lepiej się rozgałęzią od dołu i nie wyłamią pod sniegiem.Ja takie ciachałam o połowę chyba ,że ma być kolumna wąska to trzeba przyciąć pędzel z góry po bokach i czubek.Na mojej rozplenicy dopiero szczoteczka wychyla się z łodyżki ,miło popatrzeć na Twoją aby sobie resztę wyobrazić.Pozdrawiam.
Pomidorowo (do góry nogami
![]()
Jabłuszkowo (na jabłonce szpalerowej):
![]()
Winogronowo:
![]()
Kwitnąco:
![]()
![]()
![]()
Nowe jeżówki:
![]()
![]()
O jacie jak te kobietki długo siedzą na tych forachja wymiękam
...a teraz z innej beczki Aniu jak nazywa się ta biała hortensja którą wypatrzyłam u Ciebie,kupiłam w zeszłym roku podobną ale nie pamiętam nazwypozdrawiam