Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:41, 28 sie 2012

Do góry
Zarys koła
rozpoczęte pierwsze obrzeże.
Szerokość tej rabaty to 1 m

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:40, 28 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Ach, jakbym faktycznie chciała mieć na balkonie taką dżunglę!

Pomysły... samo życie podsuwa

A dla wątpiących - opis glonów, zdanie trzecie: http://elewacje-alles.pl/technologie/119

To teraz może przedstawię sprawczynię całego zamieszania (ta co przesadzać się nie chciała) -
caryca parapetu - Tillandsia cyanea

Lubi zraszanie liści wodą deszczową, ale nie za często (i nie kwiatów)! Raz czy dwa w tygodniu wystarczy.
Oraz słońce. Dużo słońca i znów - ,,ale", byle nie bezpośrednich płomieni. Ot i cały sekret uprawy, każdej zresztą rośliny - właściwe proporcje!

Ozz po odwiedzeniu Twojego balkonu, zastanawiam się czy Twoje parapety mają jeszcze jakieś puste miejsca?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:39, 28 sie 2012

Do góry
Dzisiaj mam dla Was kochani parę fotek z kolejnych prac ogrodowych.

Ogród się wyłania

Skończony murek przy garażyku

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:35, 28 sie 2012

Do góry
Ach, jakbym faktycznie chciała mieć na balkonie taką dżunglę!

Pomysły... samo życie podsuwa

A dla wątpiących - opis glonów, zdanie trzecie: http://elewacje-alles.pl/technologie/119

To teraz może przedstawię sprawczynię całego zamieszania (ta co przesadzać się nie chciała) -
caryca parapetu - Tillandsia cyanea

Lubi zraszanie liści wodą deszczową, ale nie za często (i nie kwiatów)! Raz czy dwa w tygodniu wystarczy.
Oraz słońce. Dużo słońca i znów - ,,ale", byle nie bezpośrednich płomieni. Ot i cały sekret uprawy, każdej zresztą rośliny - właściwe proporcje!
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:33, 28 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Tutaj dwa inne wianki, ale zupełnie w innym stylu. Dla tych co lubią żeby było bogato

Takie bardzo wymyślne....no masz rację Moniko, że na bogato...ja wolę Twoje jabłuszka
Początki w Kruklandii 21:32, 28 sie 2012

Do góry
Ciemno już było i nie widać zbytnio....bez liliowców lepiej jest.
Bordo żurawy poszły na tyły do red barona.
Na przód będę szukała żółtych albo pomarańczowych.

Red Barona podzieliłam jeszcze bardziej....w sumie z jednego wyszło mi już siedem
Tu jeszcze w towarzystwie liliowców

I rozplenica.

A były takie

Ogród na skraju sadu 21:31, 28 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Jak ja kocham takie widoki

Oj zagęściła mi się ta rabatka.
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:29, 28 sie 2012

Do góry
Tutaj dwa inne wianki, ale zupełnie w innym stylu. Dla tych co lubią żeby było bogato

Po prostu ogród... 21:27, 28 sie 2012

Do góry
A ja dalej przekładam doniczki i patrzę czy tak sadzić. Tym razem żurawki po łuku i kule w żwirku

albo żurawki po łuku, a kule w korze

tylko tych bordowych żurawek nie widać na korze może w to miejsce dać zielone?

Mój kawałek raju II 21:26, 28 sie 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)

Hej Aniu, strasznie dawno tu nie byłam, od Szmitów właściwie, bo mamy z psem duży kłopot, z jego zdrowiem właściwie i generalnie w tym stresie zaniedbałam ogrodowisko... dzisiaj zaglądam do Ciebie, a tu takie cudo!... ogórkolistny? co to za roślinka napisz coś więcej bo kwiat przepiękny, uwielbiam takie skromne...

Cześć Iza cieszę się ,że mnie odwiedziłaś, a jak psinka? lepiej? tu podaję linka do tego słonecznika, cieszę się,że go wysiałam jest piękny taki delikatny, polecam ma 1 m. http://ascgarden.pl/slonecznik-ogorkolistny-vanilla-helianthus-debilis-p-207.html nie jest kłopotliwy pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:23, 28 sie 2012

Do góry
Irenko, ucałowania!
Bugenwilla - Bougainvillea 21:23, 28 sie 2012

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:22, 28 sie 2012

Do góry
A co Wy na to? Może takie wyjście?

Początki w Kruklandii 21:20, 28 sie 2012

Do góry
Przesadziłam liliowce!!!!
Teraz przechowalnik - pierdzielnik wygląda tak:

Na chwasty w "trawniku" nie patrzcie
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 21:20, 28 sie 2012

Do góry
Królewicz?

ogrodoweimpresjejolki 21:20, 28 sie 2012

Do góry
Pamiętacie mój powojnik mandżurski wysiany z nasionka na parapecie okiennym? Oto on

Mały, chudy, ale byk

Próbuje ukorzenić perukowca... jak myślicie- uda się ???

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:16, 28 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Ja też, Kondzio! A ciasto pożarte, niestety
Może nowe upiekę, tylko jeżyny muszą dojrzeć

Poniedziałek! Brr

Obiecane zdjęcia:

Trzy nowe cisy przy furtce - kiedyś stworzą ekran mam nadzieję, tak żeby nie było widać od razu całego przedogródka z zewnątrz patrząc...

Dereń zza cisów jesienią wyleci za płot, trawę w tygodniu dosieję w miejscach kolein po szmabiarce...

Prostokącik pod maliny zrobiony, ziemia przekopana z obornikiem - niech leżakuje. Za miesiąc, może ciut mniej posadzę malinki

Chyba za mało miejsca zostawiłam na kosiarkę (między rabatą a płotem sąsiadów), zwłaszcza jak się maliny rozrosną...

Witam! Ja zdecydowanie radzę pociągnąć malinową rabatę do ogrodzenia,potem tam nie wejdziesz jak się rozrosną,wyjdą nawet na trawnik o metr ,chyba że brzegi dość gł.ok40 cm wyłożysz najlepiej czymś grubym np papą.Można też posadzić w dużych donicach.Polecam malinę "Polana"bo zawiązuje owoce w innej porze niż zasiedlają ją robale i o ile pamiętam owocuje na nowych pędach przez co jest zdrowsza.Cisy lepiej już przyciąć conajmniej o 1/3 to lepiej się rozgałęzią od dołu i nie wyłamią pod sniegiem.Ja takie ciachałam o połowę chyba ,że ma być kolumna wąska to trzeba przyciąć pędzel z góry po bokach i czubek.Na mojej rozplenicy dopiero szczoteczka wychyla się z łodyżki ,miło popatrzeć na Twoją aby sobie resztę wyobrazić.Pozdrawiam.

Pomidorowo (do góry nogami

Jabłuszkowo (na jabłonce szpalerowej):

Winogronowo:

Kwitnąco:

Nowe jeżówki:

Rajski ogród Ani 21:13, 28 sie 2012

Do góry
hania napisał(a)
O jacie jak te kobietki długo siedzą na tych forach ja wymiękam
...a teraz z innej beczki Aniu jak nazywa się ta biała hortensja którą wypatrzyłam u Ciebie,kupiłam w zeszłym roku podobną ale nie pamiętam nazwy pozdrawiam
Haniu ta hortensja to tardiva

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:12, 28 sie 2012

Do góry
O, ktoś tu ma urodzinki No to i ja pędzę z życzeniami dla przemiłej Solenizantki! Sto lat i o jeden dzień dłużej, oczywiście w dobrym zdrowiu i tak doskonałej formie, jak teraz
I kwiatuszek dla Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:12, 28 sie 2012

Do góry
Zdrowia szczęścia pomyślności niech każde Twoje marzenie się ziści

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies