witam pięknie i dziękuję za odwiedziny
Róża boska, przeczytałam ciągiem cały wątek u ciebie i już zachorowałam na róże okrywowe, no ja normalnie nie mogę na forum spędzać czasu, bo co chwila to widzę coś piękniejszego co bym chętnie u siebie zrobiła, ratunku
Piękny ten kielichowiec. Juz się na niego napaliłam ale niestety przeczytałam że jest trujący dla ludzi a mam dwoje małych dzieci więc poczekam na posadzenie go może z 6-7 lat...
Pozdrawiam serdecznie
Rewelacyjnie lawenda i petunie z ta surową cegłą wygląda!!! Tak nam dozujesz zdjęcia, że aż nas skręca z ciekawości w poduchach się zakochałam, będę ich szukać na allegro.
z prawej strony żywopłocik trochę przesuniety by było miejsce dla dzieci i ewentualnie jakieś mało oficjalne przejście. Generalnie jednak przejscie do garażu wiodłoby przez taras i środkiem. Ładne to to ale nie wiem czy praktyczne.
Z tego co zrozumiałam widziałabys w miejscu dla dzieci koło.
Fajnie wygląda Twój pomysł. Próbowałaś go przenieść na plan?
Nie bardzo rozumiem, gdzie by było miejsce dla dzieci. Czy w tym załomku przy dojeździe do garażu?
Ja bym była ostrożna z umiejscowieniem placu dla dzieci obok dojazdu, nawet wewnętrznego.
Naprawdę fajnie Ci idzie.
Reniu, może to Cię zainspiruje... To z ogrodu Lucy Redman z Anglii
Masz śliczne floksy - ja akurat mam floksomanię... (co sezon cierpię na coś innego )
Ale zmartwiła mnie Twoja Limlajtka - moja jest cały dzień w pełnym słońcu i nigdy nie omdlewa, choć podlewam ją dużo mniej niż ogrodowe... A z hortensjami w donicach bardzo się napracujesz... No, chyba że masz pomocników do dźwigania...
Inspiracja ciekawa..
Muszę przyznać, że floksy w tym roku są wyjątkowo ładne... a hortensję chciałam do ziemi
No i jak myślicie? Chyba dobrze będą wyglądać te żurawki i funkie razem.
Jednej funkii tam brakuje, ale musze ją tylko przenieść z innego miejsca, także mam komplet.
Gabi co to za piękna brązowa trawa w donicy???? Super wygląda przedogródek ! A donice z włosami to chyba będzie hit ogrodowiskowy
opóźnienie 2 tygodniowe to już prawie jesteśmy na bieżąco
A ten zakątek zaczął się tworzyć w kwietniu z chwilą przybycia rhododendronów z Rzeszowa:
te drzewa wiśniowe bardzo ładnie obrodziły w tym roku.
jaki tu ład i przestrzeń no a kamienne elementy dodają charakteru....Twój ogród wydajemi się miejscem idealnym do odpoczynku i zadumy....Zadumy nad książką najchętniej... I kubkiem herbaty...
Popołudniu się zachmurzyło i zaczęło kropić ,bo deszczem tego nazwać nie można!
Celinko! Ty lubisz te same roślinki co ja... Alez mi miło, przepiękny rozchodnik ( ja swoją ich kolekcje planuje 18.08 powiększyć w Szmitow na spotkaniu Ogrodowiczan) bardzo je lubię!!! Poza tym piękny, niezawodny przetacznik!!! I lawenda... A co pomiędzy nimi masz na pierwszym zdjęciu?
To bodziszek korzeniast bardzo sie rozpanoszył w wielu miejscach
Moniuś to nie przetacznik tylko liatra; przetaczniki będę sadzic jesienią
Co do rozchodnika, to mnie bardzo zaskoczył ! odłamała mi sie gałązka i wsadziłam do ziemi(koniec maja) a on nie tylko sie przyjął ale i kwitnąć będzie!
poza tym one bardzo się rozrosły w tym sezonie -mam takie cztery i planuję je podzielic jesienią ku chwale ogródka
Te poniżej to kolejne