Ten bukszpan wyszedł świetnie. Może ten warkoczyk dałoby się? A jak nie to niech i tak będzie
Nie rózb trawnika bo to utrudni pielęgnację. Lepiej jakieś rośliny pokrywające glebę posadzić np. irgę Major. Na tle ściany bez okien można posadzić nieduże drzewko kuliste, np. trzmielinę, albo nawet coś wyższego.
Próbowałam, dawałam ogłoszenie, ale ona sie już nie mieściła. A w ogrodzie bot. zlikwidowali kaktusiarnię trudno. Miała 52 lata, rocznik 1959. U mnie była chyba od 1979 roku.
W botaniocznym dostałam te obrzeżone na zielono
Ten aniołek, a właściwie dwa, to są. To doniczka kupiona na Chelsea w stoisku ze starociami. Zawsze tam zaglądam. Ma ją już dwa lata, ale jakoś roślinki mi konkurują i dlatego jest pusta.
W Anglii była taka z żółtymi listkami i białymi kwiatkami. Nie zapisałąm jaka tio odmiana, ale ludziska kupowali, a ja już miałam jaśminowce. Tnij je w kulki i dużo nasadź. Będzie taniej a równie ładnie jak z bukszpanami Muszę na te pola w Falentach pojechać zrobić fotki kulkom.
Koszyk zleciał mi na głowę po większym podmuchu wiatru, jak siedziałam z Wiesią na kawie. Wiesia świadkiem. Surfinie się nieco połamały. A mówiła "zdejmij ten koszyk, bo zaraz spadnie...)