Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 11:18, 24 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Oto co znalazłam wczoraj 100 m od swego ogrodu.......

Jakie dorodne I to 100 metrów od domu Zazdraszam pozytywnie
Miłego dzionka życzę
Rododendronowy ogród II. 11:18, 24 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
tak wygląda........

jak juz wkleiłaś to powiem Ci tylko tyle: Kup mi takie 3 szt poproszę. Cudne . Ja tez chcę miec.A wogóle to ten twój ogrodnik mógły w moje okolice się przenieśc.Zazdroszczę takiego ogrodnictwa co ma takie nowinki bez przerwy.No i wszyscy mnie chwalili za cechy charakteru a tu taka zazdrosc. Ciekawe co teraz napiszą.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:12, 24 lip 2012

Do góry
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:08, 24 lip 2012

Do góry
Ocia - dzięki

Aga - będą fotki bedą - póki co zaległe

Rabatka przy patio

Moja największa pasja - ogród 11:06, 24 lip 2012

Do góry
potem nadszedł czas na magnolie, różaneczniki i azalie

tu magnolia stellata

azalia Soir de Paris

azalia Schneegold

Rododendron chyba Simona, muszę sprawdzić

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:05, 24 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Ana, wygląda jak turzyca Evergold - u mbnie zimuje bez problemu od dwóch sezonów i ładnie się rozrasta...i co w niej najfajkniejsze nie trzeba ścinać wiosną, ewentualnie oczyścić z suchych liści - więc jest dekoracyjna cały rok

ooo a masz jej fotki?

a proszę - sprzed tygodnia niedawno przesadzone na trawiasta rabatę

dzięki za fotkę, slicznie wygląda a okrywałaś ją na zimę?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:01, 24 lip 2012

Do góry
po strzyżeniu w porannym słońcu

muszę kupić dzisiaj małe bukszpany i podsadzić największy stożek bo jest nierówny od dołu. Denerwuje mnie że w dalszym ciągu brak kamyczków na rabacie...czekam na naawadnianie i nie wysypuję by podwójnej roboty nie wykonywać... podobno ogród uczy cierpliwości
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:00, 24 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Ana, wygląda jak turzyca Evergold - u mbnie zimuje bez problemu od dwóch sezonów i ładnie się rozrasta...i co w niej najfajkniejsze nie trzeba ścinać wiosną, ewentualnie oczyścić z suchych liści - więc jest dekoracyjna cały rok

ooo a masz jej fotki?

a proszę - sprzed tygodnia niedawno przesadzone na trawiasta rabatę

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:53, 24 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Izuś pozdrawiam małża i w ramach motywacji do produkcji donic mogę mu tequille przytargac na spotkanie u Kapiasów Może wcześniej zacznie wracać i z tuzin donic wykończy on albo one jego
Buziole
Ps na zdjęciach rzeczywiście uhahany więc chyba tak bardzo nie cierpi

aż się obawiam co on gotów napisać jak doczyta ... Tequile jedna już ma ... wyskokowa i fajnie mruczy jak się ją pod brzuszkiem posmera ... świetnie dołki kopie ... wsparcie wszystkimi czterema łapami

pomocna jest bardzo

i szybko się męczy ... plus surfinia żeby nie było, że bez kfiatków ... wybujała bardzo a ja ne mam aparatu

nie wiem też czy wiedział cokolwiek o spotkaniu u Kapiasów ))) ale jak nie wiedział to już wie )))

wczoraj wrócił wcześniej ... czyżby wyczuł

a tymczasem Madżenka sama toasty tequilą wznoś i reportaż szykuj ... buziak
Kolorowe rabaty 10:50, 24 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Martusiu, nie mam w soboty i niedziele internetu, stąd moje spóźnione najlepsze życzenia dla mojej sympatycznej ogrodolubnej koleżanki, nie daj się życiu , napieraj do przodu i dużo zdrówka.

a to mój kwiatek.

Pięknie dziękuję Bogusławie za oryginalny kwiat i życzenia
Nie musisz się tłumaczyć ja często przeoczam imieniny,urodziny wirtualnych znajomych bo nie zawsze trafię w ten dzień itp.
Jak już pisałam chyba ASC nie celebruje tego święta,dzień jak co dzień.
Może powinnam być wdzięczna losowi,że urodziłam się kiedy pierwszy człowiek wlazł na księżyc ...???

Piękna rocznica i Twoje urodziny, ja mam tak że na urodziny mojej żony zawsze wywieszam flagę narodową - 3 maj

Pięknie żona ma! Jak moja mama i jeszcze imieniny mama obchodzi tego samego dnia
Ja nie celebruje urodzin i już .Od dziecka miałam przegrane bo w wakacje i nigdy nie było dzieci pod blokiem )))
Jak byłam nieco starsza było trochę fajnych niespodzianek na obozach z tej okazji
A teraz to nie ma co świętować chyba radochę ,że się dożyło )))))))))))))))

Marcia skąd ten pesymizm, Kobieta jak wino im starsze tym lepiej smakuje!
Moja największa pasja - ogród 10:50, 24 lip 2012

Do góry
Oczywiście nie mogło zabraknąć tulipanów, bo co to za wiosna bez tulipanów

w międzyczasie były zakupy i mnóstwo nowych roślin pojawiło się w ogrodzie

niestety aksamitki miały ciężkie życie u mnie, majowe przymrozki bardzo je zniszczyły

na szczęście potem powróciły do formy, w chwili obecnej pięknie kwitną

z zakupów ciekawostką była piękna kalina, tak się prezentuje

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:43, 24 lip 2012

Do góry
o poranku, zapowiada się piękna pogoda

Moja największa pasja - ogród 10:42, 24 lip 2012

Do góry
wczesną wiosną u mnie zachwycała miodunka plamista i duży krzew forsycji

potem spektakl hiacyntów

wrzośce to moje ukochane krzewinki, jeden okaz szczególnie mi wyrósł i w tym roku pokazał co potrafi

Ogród Leny. 10:41, 24 lip 2012

Do góry
Hura..przez przypadek i ja mogę gratulowac setki na seteczce.. ale to auważył mój M..ale nieważne ja składam zyczenia.. przyleciałąm z rewizytą i zobaczyć hortensje, którymi zachwyca sie Martek.. gdzieś na stronie 10..

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:24, 24 lip 2012

Do góry
kupiłam trawki na ryneczku oczywiście bez nazwy, wsadziłam je pomiędzy cisami a różą, zastanawiam się czy nie wsadzić ich w miejsce żółtych begonii bo tamte mnie denerwują ale nie wiem co to za trawa czy mi przeżyje zimę?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:22, 24 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Witaj Ana ... przyglądam się Twoim limelight , bo robię śledztwo u siebie ... kupiłam bez etykiety-lime, ale kwiaty są od razu białe a nie limonkowe, ale wygląda podobnie do Twoich ... hmmmm
Ana wspomniałaś o wrzosach ... a ja już główkuje, gdzie przezimuje swoje bukszpany, które rosną w donicach ... ale oj tam oj tam ... teraz mają być mega upały ... trzeba odpychać takie myśli sio sio sio

Magda tak mi się wydaję że te które kupiłam w tym roku są bardziej białe, a ta limka ktora kupilam w ubiegłym roku ma wlaśnie bardziej limonkowe kwiaty... może one tak mają? na pierwszej focie jest ubiegloroczna, na drugiej z tego roku
Moja największa pasja - ogród 10:21, 24 lip 2012

Do góry
Na wiosnę zasadziłam kilkaset cebulek, a co niech będzie kolorowo
żeby pamiętać, co gdzie wsadzone zakupiłam plastikowe tabliczki i umieściłam je w odpowiednich miejscach, okazało się później, że niechcący wymyśliłam super zabawę dla mojego dziecka, potem tylko chodził i wyjmował tabliczki

a to kolejne zdjęcia z cyklu wiosna 2012

na giełdzie w Tychach kupiłam piękne tulipany botaniczne

wczesną wiosną w marcu powstała nowa rabata, teraz wygląda nieco inaczej

a tak jest już teraz

Ogródek Anity 10:10, 24 lip 2012

Do góry
Z rękawa to nie- z kartki- zapisałam sobie
Ale polecam róże, szczególnie okrywowe- takie jak te drobne różowe- są bezproblemowe- nie przemarzają, nie przycina się ich, nie obrywa przekwitniętych kwiatostanów- tylko nie pachną , ale za to kwitną od czerwca aż do przymrozków . I są niedrogie- ja płaciłam 9zł za krzaczek w doniczce
Takie róże okrywowe można zastosować jako typową roślinę okrywowo-zadarniającą- a jaki efekt!!! Ja tak zrobiłam właśnie na rabacie wąskiej na którą nie miałam na razie pomysłu- jest to rabata, przy której spędzamy czas właśnie latem- na leżakach- więc to, że zimą jest "pustawo" nie przeszkadza wcale
Teraz na jesień będzie duzy wybór róż- może się skusisz? Nie polecam tylko szczepionych na pniu- łatwo przemarzają i trudno zabezpieczyć je na zimę... Moje zmarzły tej zimy właśnie...
A okrywowe są dostępne cały sezon w doniczkach- polecam. Jest nawet na ogrodowisku artykuł o różach okrywowych I o wielu innych też

The Fairy

To będzie zaczarowany ogród 09:46, 24 lip 2012

Do góry
Co to wizyta w angielskich ogrodach robi z człowiekiem

greglis napisał(a)
Wiry przeróbek to ja już widziałam od pierwszego dnia A to taka mała wizja przed i po

przed

po

Piękna wizja

Ogrodnik mimo woli 09:33, 24 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dziś mieliśmy wizytę nowego gościa z ptasiego towarzystwa..nie mam pojęcia co to... muszę lecieć po ratunek do Bogdzi
Za to jak się kąpał..fiu, fiu, fiu.... prawy boczek, lewy boczek , kuper do góry, kuper na dół, prysznic ,wanna ,jakuzi.... ten to wiedział co sie robi w takim SPA.. jakiś światowiec... a ja w takim towrzystwie się nie obracam.. i nie mam pojęcia jak się zwie...

Ania, a ja myślałam, że na pierwszym zdjeciu jest nietoperz....! Ja to mam bujną wyobraźnię - nietoperz w kałuży... Ale jakie akrobacje...! .. GENIALNE!... Chociaż bez Twojej oprawy słownej byłoby to zdjęcie jak zdjecie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies