Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Kochani, choć mam swój wątek (zaniedbany ostatnimi czasy), choć mało się ujawniam to co wieczór odwiedzam i podglądam Wasze wspaniałe ogrody. Przekonałam się, że zawsze można tu liczyć na dobra radę, wspaniałe pomysły i przemiłą atmosferę przede wszystkim.
Tym razem to ja chcę prosić Was o radę. Parę dni temu zmieniliśmy troszkę układ naszego głównego tarasu. Miała schody po łuku a teraz jest to dość wysoka ścianka prosta a na jednym z boków są schody.
Chciałabym zagospodarować teren przed tarasem. Najpierw mogłoby to być coś w miarę wysokiego by osłonić się przed sąsiadami jak już będziemy przesiadywać u góry a potem ...sama nie wiem .
Bardzo mi się podobają obsadzenia Danusi, gdzie każdy kawałek ziemi jest zagospodarowany i te kompozycje wielokolorowe i podsadzenia. Ale sama nie potrafię na dzień dzisiejszy wymyślić dobrego połączenia roślin. Wstawiam jeszcze kilka zdjęć w jakim miejscu znajduje się ten mój taras.
A na przeciw mam altanę przy której rośnie glicynia i ławeczkę. Widok z niej to właśnie teren przed tarasem i w tej chwili na wielki mur, który koniecznie trzeba czym zasłonić.
Na obsadzenia mogę śmiało przeznaczyć dużo terenu-nawet do 2 metrów do przodu ale czy to będzie ładnie się prezentowało. Może bardziej wąsko to bardziej elegancko?
Proszę Was bardzo pomóżcie mi coś zaprojektować albo chociaż podsunąć jakąś myśl.