Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

300 m2 szczęścia- ogród Marie 11:07, 25 sie 2012

Do góry
Witajcie,

chciałam przedstawić Wam swój mały ogródek. Ma zaledwie 300 m2, a od 4 lat daje mi dużo radości, ale też i solidnie w kość.
Jak już pisałam w " O sobie"- ogród ma 4 lata i powstaje w etapach. Najpierw zajął się nim projektant, później realizator, który całkowicie skrytykował projekt i zaczął po swojemu, a ponieważ ja bardzo chciałam już go mieć, więc grzecznie patrzyłam co sie w nim pojawi. Dopiero po roku zaczęłam sobie zdawać sprawę, co tak naprawdę mi sie podoba i rozpoczęły sie przemeblowania, które trwają do dziś. I wciąż jest nie tak...
Wciąż szukam inspiracji w internecie i tak trafiłam na Ogrodowisko
Mam nadzieję, ze z Waszą pomocą stworzę swój wymarzony zakątek
Kilka technicznych uwag- mój ogróg to proskokąt o wymiarach 12x 18 m. Nie ma do niego dojścia z boku, ponieważ nasz dom to środkowa część szeregowca, dlatego wszystko musimy przenosić przez dom. To właśnie było powodem pośpiechu przy realizacji. Podczas budowy do ogrodu można było wjechać od strony sąsiadów, a później zostały ustawione płoty i skończyło się. Teraz walczę jak umiem dźwigając rośliny przez salon. Ale dają radę

A teraz kilka fotek

Przy tarasie- ten to ma spokój

Ulubiony miskant

I lewa strona

Nowe nasadzenia

Chaos do kwadratu i zero pomysłów ( znaczy jeden pomysł jest- wyciać wszystko w pień i zacząć od nowa)

nowe nasadzenia po prawej stronie

na razie słabo ją widać, ale pod płotem posadziłam kalinę koralową

ukochana brzóska

Ogród Sylwii od początku :) 11:03, 25 sie 2012

Do góry
irga w trzech sztukach do wymiany ... już zakupiona

w ubiegłym sezonie ratowałam swoje thuje które widać .... udało się .... nawet te które już były spisane na straty ....

Koszyki z nowymi nasadzeniami

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:03, 25 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Na pocieszenie .............. zakupiliśmy ............... ławkę ogrodową "Pomorską" jak Wam się podoba ? )

Czy dalej czytam to widzę, że na maxa profesjonalnie i dużo pracy
Ogród Sylwii od początku :) 10:58, 25 sie 2012

Do góry
Lawenda świeżo posadzona .....

żywopłot ze świerków i choiny kanadyjskiej ...
Zimozielony ogród przy białym domu 10:58, 25 sie 2012

Do góry

Gardenarium napisał(a)
Przyjechały drzewa, są duże i wystają podczas jazdy. Jadąc ulicami kiedy widzę takie obładowane samochody i wystające liście- uśmiecham się

niesamowite! jak te drzewa były przewiezione, że podczas jazdy nie ucierpiały?

a tak poza tym to zakochałam sie w tym drzewie!!!
Liquidambar - rozumiem, że w przyszłości ma być duże, niecięte?
chyba już wiem gdzie go u mnie posadzę mrrrrrr ;]]]]]]]]]]

Ana napisał(a)

to się nazywa dobrze zaopatrzone centrum!! no i opisane...a u nas
a u nas kiedy pytam jakie wymagania ma ta roślina, to dostaję odpowiedź: raczej cień, ale może być tez na słońcu albo: lubi ziemię kwaśną, ale twoje ph 7,5 też będzie dobre

Marzena2007 napisał(a)

Wszystko trzeba w swoim ogrodzie zaorać i na nowo zrobić!!! jak tu żyć????

a ja się wreszcie cieszę, że u mnie jeszcze wszystko zaorane hehehe

arcobaleno napisał(a)
Zdzisław jest po prostu THE BEST Choć młodzież też niczegosobie
no ale młodzież jeszcze nieśmiała i nam nie macha

miłego weekendu dla całej ekipy (macham)
Ogród Sylwii od początku :) 10:54, 25 sie 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 10:51, 25 sie 2012

Do góry

To kłos rozplenicy o której mow powyżej w innym wydaniu kolorku ...

W całej swojej okazałości ...

Ogród Sylwii od początku :) 10:48, 25 sie 2012

Do góry

Rozplenice od Lenki z dziewięciu sztuk przez zimę wypadła tylko jedna .... ciekawa jestem co to za odmiana z jasnym kwiatostanem bo ostatnio zakupiłam rozplenice ale kwiatostan mają bordowo-bronzowy ....zaraz pokażę .....

Tulipanowiec .... lekko podsechł podczas mojego urlopu dlatego zaraz po powrocie posadziłam i dochodzi do siebie .....
W tle lawenda nowo zakupiona i nawet pamiętam nazwę to odmiana Lavandula Angustifolia Aromato Blue Lablusa - wyśmienicie intensywnie pachnie ... no i ten kolor .... poprostu mniam !
Mój kawałek raju II 10:47, 25 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Oj Piękne Aniu te hortensje!!! Nacieszyłam oko
Ogród Sylwii od początku :) 10:42, 25 sie 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 10:40, 25 sie 2012

Do góry
Ale jesteście mili również i Wy motywujecie ogromnie do pracy .... jesteście takim moim osobistym motorkiem do działań ....Dziękuję bardzo by gdyby nie Wy to nic !!!

A teraz zdjęcia .....bądźcie łaskawi jak zwykle w swoich opiniach

Zimozielony ogród przy białym domu 10:33, 25 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Te donice same w sobie są przepiękne a z tą piękną zielenią to już marzenie po prostu miłego weekendu Danusiu -' czekam z ciekawością na c.d.n.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:31, 25 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
.... a kolejne 20 czeka razem z cisami (i jednym Little Dorit, który mówił do mnie "weź mnie) w doniczkach

... podobnie jak reszta roślin, w tym ostatnie zakupy, które obiecałam pokazać choć to bardzo skromne zakupy, ale niech Wam będzie (pewnie mnie skrytykujecie ):

no i szafirki, które już wychodzą same z tych zgrzewek )

No nie to jest aż nieprawdopodobne, że istnieje na tym świecie jeszcze jedna osoba, która myśli i robi to samo co ja, a tu dopiero druga strona czuję, że tu długo zasiedzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:29, 25 sie 2012

Do góry
Zbysiu, też cię witam, foty będą, jaby co wyszło źle, to czekam na podpowiedzi
póki co dla ciebie Zbysiu moja ketmia, miałeś rację, zakwitła
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:24, 25 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witam Wszystkich odwiedzających mój wątek , bo mój piękny ogród…..będzie w przyszłości

Na Ogrodowisko trafiłam przypadkowo w piątek 08.04.2011 r. …. przesiedziałam cały weekend niemal od rana do rana i ……..postanowiłam zapuścić korzenie w tak miłym, pięknym i pełnym inspiracji zakątku oraz czerpać z Waszej wiedzy i doświadczenia. Po cichu liczę również na wsparcie przy planowaniu, projektowaniu i realizacji naszego przyszłego kawałka zielonego raju, który już zaczęłam pomalutku organizować na naszej działce (którą mamy od jesieni 2010 r.), choć niektórzy stukają się w czoło, że nie robi się takich rzeczy przed budową domu.… no ale cóż kiedy człowiek „musi”, bo inaczej się udusi Przecież nie będę czekać, aż skończy się budowa domu, która jeszcze nawet się nie rozpoczęła )).
A w ogóle to wszystko z powodu…... małej istotki - naszej córki Aleksandry , która w marcu br. skończyła roczek i która dzielnie nam towarzyszy od samego początku zmagań działkowych.
A oto jak wyglądała nasza działka jak zobaczyliśmy ją po raz pierwszy w maju 2010 r.

Witam KasięWB no rzeczywiście Anna"lecę w kulki" i Marzena"Kiedyś będzie tu pięknie" miały rację, czytam twoją historię i jakbym swoją czytała, dokładnie w tym samy czasie kupiliśmy działkę, ale cokolwiek zaczęliśmy robić na wiosnę 2011r. Jestem dopiero na pierwszej stronie a juz jestem ciekawa co tam dalej u ciebie. Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 10:19, 25 sie 2012

Do góry
Dzisiaj w nocy zaszalałam i kupilam milka wiosennego z przesyłką 44zł, ale już będę miala Na dobry dzień Queen of Sweden
Lecę w kulki... 10:09, 25 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Madżenka.....słodziaszek czasami ma taką minkę.....

i mówi "nie e "
...to tak, że by Cię nie zamęczyły....slodziaszki ma się rozumieć..

z tą minką też jest słodka ale,że daje sobie kucyki wiązać, moja sąsiadeczka caly czas ściaga jak mama ja ładnie uczesze
Zimozielony ogród przy białym domu 09:52, 25 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Migawki z centrum

to się nazywa dobrze zaopatrzone centrum!! no i opisane...a u nas
Zimozielony ogród przy białym domu 09:50, 25 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Donice tarasowe zaczynają nabierać zieloności

]

Danusiu a możesz mi podać nazwy tych wlochaczy - ogromnie mi się podobają
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:44, 25 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Nie chciałam cytować wszystkiego, chociaż piękne wsio...ale to wręcz CUDO

Iza jesteś niemozliwa!! W tym pozytywnym tego slowa znaczeniu oczywiście

tojeść wygląda przepięknie i to właśnie u Ciebie zobaczyłam ją po raz pierwszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies